PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Střední škola umělecká a řemeslná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Řízení znalostí z pohledu práva
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
IV. Věcné řízení Mgr. Zuzana Slimáková.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projektové řízení Dana Diváková. Po podpisu smlouvy První schůzka realizačního týmu  Rozdělení rolí  Zhodnocení realizace aktivit při zkrácení rozpočtu.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Individuální projekt OP VVV
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Výzva k předkládání žádostí
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Výzva k předkládání žádostí
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Klíčové aktivity projektu
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Střední škola umělecká a řemeslná Ing. Jana Porvichová, Ph.D.

operační program - výzva – projekt OP –program financování, který dohodne ČR s EU VÝZVA - aktivita řídícího orgánu OP, zveřejněný text vyzývá potenciální žadatele k podání žádostí PROJEKT – ucelený soubor konkrétních aktivit směřujících k jasně definovanému a měřitelnému cíli (projektová příručka) 

cíl projektu klíčové aktivity cílová skupina partner projektu čeho chci dosáhnout klíčové aktivity co proto udělám cílová skupina pro koho je projekt určen partner projektu kdo mi pomůže

financování - spolufinancování   financování ex post financování ex ante způsobilé náklady křížové financování

produkt podpořená osoba monitorovací období monitorovací zpráva produktem projektu není to, co bylo zakoupeno, je to, co bylo nově uděláno podpořená osoba každá podpořená osoba se započítává jen jednou, bez ohledu na to, kolik podpory dostane monitorovací období u projektů EU zpravidla 6 měsíců monitorovací zpráva hodnotí aktivity v monitorovacím období

www.strukturalni-fondy.cz   www.eu-zadost.cz systém Benefit aktuální příručka pro práci v Benefitu

Stručný obsah projektu proč chci projekt realizovat co musím udělat pro koho to dělám co je základním cílem - čeho chci dosáhnout jaké budou výstupy a jak jich dosáhnu kdo bude plánované činnosti realizovat kdy má projekt začít jak dlouho potrvá - kdy skončí

Popis projektu rozšíření prvotních informací cíle projektu podrobný popis, čeho chci dosáhnout velmi konkrétně (ten, kdo bude projekt číst, to musí jednoznačně pochopit)  

zdůvodnění potřebnosti projektu  proč by měl být projekt realizován  proč by měl být podpořen z veřejných zdrojů  jak se zlepší situace v oblasti, kterou projekt řeší popis vazby na cíle programu či výzvy  jak projekt naplňuje cíl programu či výzvy

popis cílové skupiny pro jaký typ lidí - organizací je projekt určen  kolik osob do projektu zapojím zapojení a motivace cílové skupiny jak cílovou skupinu zapojím jak ji budu kontaktovat, čím lidi oslovím kdo bude s lidmi pracovat

přínos pro cílovou skupinu konkrétní přínos - jaké výhody lidé získají, co jim účast v projektu přinese

Zkušenosti žadatele zkušenosti s prací s cílovou skupinou zda a jak jsem s podobnou nebo stejnou cílovou skupinou již pracoval zkušenosti s řízením a realizací projektů jaké projekty jsem již realizoval - stručně popíšu cíle, aktivity, výsledky jaké projekty realizuji v současnosti

Klíčové aktivity podrobně popíšu jednotlivé činnosti číslo aktivity, název aktivity očísluji v pořadí, vhodně nazvu přímé náklady na aktivitu které náklady z rozpočtu se k činnosti vztahují - uvedu čísla a názvy položek rozpočtu a celkovou sumu nákladů

podrobný popis realizace aktivity co budu dělat kdo se bude na činnosti podílet jak se činnost týká cílové skupiny jaký je časový plán činnosti zda poběží po celou dobu realizace projektu nebo bude jednorázová výstup klíčové aktivity co v rámci činnosti vznikne nového

Harmonogram realizace většinou po měsících kdy bude probíhat která činnost tabulka - viditelná souslednost činností

Realizační tým - manažerské a administrativní pozice Realizační tým - odborné pozice kdo bude které činnosti řídit a realizovat jaké pracovní pozice v projektu potřebujete

název pozice pojmenuji pracovní pozici uvedu, zda bude na této pozici pracovník (pracovníci), kteří budou mít pracovní smlouvu, dohodu o pracovní činnosti, dohodu o provedení práce, nebo zda budou odměňováni autorským honorářem apod.)

úvazek u pracovní smlouvy uvádím procenta z celého úvazku (např. 10 h týdně = 25 %) u DPČ uvádím počet hodin za měsíc u DPP uvádím celkový počet hodin   sazba uvádím celkové náklady na odměnu - tedy včetně všech odvodů a souvisejících plateb

pracovní náplň které činnosti budou pracovníci vykonávat činnosti nejvíce charakteristické pro uváděnou pozici za co pracovník na uvedené pozici zodpovídá

Rozpočet projektu dobře rozmyslím a rozpočítám způsobilé náklady projektu - podle programu nebo vyhlášené výzvy tabulka částky na celou dobu trvání projektu osobní náklady, cestovné, nakupované vybavení, nakupované služby, přímé výdaje pro cílovou skupinu, křížové financování, nepřímé náklady

Horizontální témata vliv na rovné příležitosti - popis a zdůvodnění rovné příležitosti - potírání diskriminace, ohled na znevýhodněné osoby udržitelný rozvoj - popis a zdůvodnění ochrana životního prostředí, zohlednění dopadů na budoucí generace

Monitorovací ukazatele počet nově vytvořených/inovovaných produktů (hodnota, komentář) zavazuji se, co v projektu vytvořím nebo zrealizuji uvedu předpokládaný celkový počet vzniklých produktů, případně kolik bude jednotlivých produktů  

počet podpořených osob – celkem (hodnota, komentář)  spočítám počet osob, které v rámci projektových aktivit dostanou jakoukoli formu podpory   počet úspěšně podpořených osob (hodnota, komentář) spočítám (odhadnu) počet osob, u kterých podpora splní předem definovaný účel

zajištění publicity - konkrétní opatření Další informace zajištění publicity - konkrétní opatření koho a jak budu o projektu informovat jak budu informovat cílovou skupinu jak budu informovat veřejnost ve kterých médiích, jak často, v jaké formě, v jakém rozsahu  určím, kdo bude publicitu zajišťovat  

jaké události mohou projekt ohrozit jak mohu těmto situacím předcházet rizika projektu popis opatření  jaké události mohou projekt ohrozit  jak mohu těmto situacím předcházet pokud nastanou, jak je mohu řešit  

udržitelnost projektu – realizace plánovaných aktivit po ukončení financování z fondu které činnosti budou pokračovat i po ukončení projektu kdy, kde, v jakém rozsahu jak zajistím jejich financování

POSTUP I. část – ze strany žadatele projektový záměr vyhledání operačního programu předběžné zpracování projektu sledování výzev detailní zpracování projektu + kontrola podání žádosti

POSTUP II. část – ze strany poskytovatele registrace žádostí hodnocení a výběr projektů uzavření smlouvy s žadatelem

POSTUP III. část – spolupráce obou stran realizace projektu předkládání a vyhodnocování monitorovacích zpráv a žádostí o platby závěrečná zpráva udržování výsledků projektu

www.strukturalni-fondy.cz www.mfcr.cz EU a zahraničí – zahraniční pomoc (norské fondy, fondy EHP, švýcarské fondy, …) www.nadaceo2.cz www.o2thinkbig.cz www.nadacecez.cz www.nadaceokd.cz nadace, nadační fondy