Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI - 27. 11. 2012 Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Inovační vouchery Zlínského kraje – nástroj podpory spolupráce firem a VŠ GUMFERENCE
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Workshop „Programy na podporu aplikovaného výzkumu a inovací malých a středních podniků“ INOVAČNÍ VOUCHERY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Zlín – Ing. David.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání „Inovační vouchery v Olomouckém kraji – II. etapa“ Krajský úřad Olomouckého kraje.
PROCES PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INOVAČNÍ VOUCHER
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU Ladislav Blažek.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Individuální projekt OP VVV
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná

Inovační voucher Finanční nástroj na podporu spolupráce podnikatelských subjektů z Olomouckého kraje s vysokoškolskými institucemi (dále jen VaV) z celé České republiky. Účel – nákup znalostí, služeb, technologií apod. dodávaných vysokou školou podnikatelskému subjektu, které napomáhají zvyšovat inovační potenciál firmy. Cíl – navázat novou spolupráci podnikatelských subjektů s VaV a motivovat je k dalším společným projektům (aktivitám). Inovační vouchery v Olomouckém kraji

Subjekty zapojené do projektu Olomoucký kraj – poskytovatel finančního voucheru Statutární město Olomouc – finanční partner projektu Úřad Regionální rady – poskytovatel dotace, který přijímá žádosti o inovační voucher, zajišťuje administrativní kontrolu, hodnocení a schvalování žádostí o inovační voucher OK4Inovace – podpora v oblasti „komunikační strategie“, poskytování individuální komunikace a s podnikateli a vysokými školami.

Finanční plán projektu: Celkové výdaje: 6, 67 mil. Kč; z toho: - dotace ROP SM: 5 mil. Kč - vlastní zdroje Olomouckého kraje: 1,167 mil. Kč - příspěvek statutární město Olomouc: 500 tis. Kč Přehled financování inovačního voucheru (bez DPH): maximální hodnota voucheru 199 tis. Kč dotace z veřejných zdrojů 149 tis. Kč spoluúčast podnikatele 50 tis. Kč Přehled financování

Univerzita Palackého v Olomouci Moravská vysoká škola Olomouc Vysoké učení technické v Brně Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava Mendelova univerzita v Brně Masarykova univerzita Brno Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Ostravská univerzita v Ostravě Univerzita Hradec Králové České vysoké učení technické v Praze Vysoká škola chemicko – technologická v Praze Technická univerzita v Liberci Seznam vysokých škol zapojených do projektu

Podnikatelské subjekty působící v Olomouckém kraji bez ohledu na velikost, které mají zájem spolupracovat s VaV institucemi. Právní forma: dle zákona č. 513/1990 Sb., obchodní zákoník v platném znění (tj. a. s., s. r. o., v. o. s., k. s., družstvo) Žadatel musí splňovat následující podmínky: Sídlo / provozovna na území Olomouckého kraje Výsledky projektu musí směřovat do Olomouckého kraje Cílová skupina – možný žadatel

Další podmínky Podnikatelský subjekt na daném produktu (službě) doposud nespolupracoval s daným pracovištěm VaV instituce (ústav, katedra či obdobná forma) Splňuje další podmínky definované v dokumentaci Řízení k předkládání žádostí o inovační voucher (náležitosti žádosti) Vymezené oblasti dle přípustných CZ-NACE v ROP Střední Morava – informace naleznete na:

Vývoj (inovace) produktu/služby Testování a měření Přístup k výzkumnému zařízení Navrhování prototypů Analýza vhodnosti použití materiálu Desing produktu Analýza trhu/marketingová strategie Inovační/technologický audit Optimalizace operačních procesů firmy Podporované akti vity

Odvětvové vymezení (1) Výstupy spolupráce s využitím inovačního voucheru musí směřovat do některého z následujících odvětví: Zpracovatelský průmysl Výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Stavebnictví Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba motorových vozidel

Odvětvové vymezení (2) Doprava a skladování Informační a komunikační činnosti Opravy počítačů a výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost Vyloučené oblasti podpory v rámci zpracovatelského průmyslu: Zpracovatelský průmysl odvětví 19.1 Výroba koksárenských produktů Zpracovatelský průmysl, odvětví Stavba lodí a plavidel Ocelářský průmysl a průmysl syntetických vláken

Harmonogram následné realizace projektu: Uskutečnění semináře pro zájemce o inovační voucher dne v Olomouci Vyhlášení Výzvy - Řízení k předkládání žádostí o inovační voucher dne Ukončení příjmu žádostí o inovační voucher Realizace služby poskytnuté vysokou školou bude provedena v období duben 2013 – březen 2014 Harmonogram projektu

Podrobné informace o projektu sdělí: Ing. Hedvika Hubáčková Tel.: ; mobil: webový odkaz k projektu: Inovační vouchery v Olomouckém kraji

Děkuji za pozornost Ing. Marta Novotná vedoucí oddělení regionálního rozvoje Krajský úřad Olomouckého kraje