Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Vzdělávání zaměstnanců
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Jak se uplatnit na trhu práce
Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Pedagogika volného času II Vladimír Jůva
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Přechod z ústavní do komunitní služby
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Inspekce kvality sociálních služeb
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby města Velké Meziříčí
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Prezentace pečovatelské služby
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu č. CZ.2.17/1.1.00/34309 s názvem „Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb“, jehož realizace byla zahájena a bude ukončena Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 1

Téma setkání: Individuální plánování v procesu poskytování sociální služby v pečovatelské službě a domově pro seniory v pečovatelské službě a domově pro seniory Přednášející: Mgr. Eva Hradečná 2

Proč jsme tady? Poznáme se Poznáme se Zopakujeme si, co znáte o individuálním plánování z předchozího setkání Zopakujeme si, co znáte o individuálním plánování z předchozího setkání Ukážeme si v praxi to, co potřebujeme umět v práci s klientem Ukážeme si v praxi to, co potřebujeme umět v práci s klientem 3

Co už víte o individuálním plánování Slyšeli jste o individuálním plánování? Slyšeli jste o individuálním plánování? Kdo to po nás chce? Kdo to po nás chce? Je v zákoně č. 108/2006 Sb. o sociálních službách Je v zákoně č. 108/2006 Sb. o sociálních službách Co pojem INDIVIDUÁLNÍ PLÁNOVÁNÍ VLASTNĚ OBSAHUJE: Co pojem INDIVIDUÁLNÍ PLÁNOVÁNÍ VLASTNĚ OBSAHUJE: Plán průběhu služby Plán průběhu služby Záznamy o plánování a „dělání“ Záznamy o plánování a „dělání“ 4

K čemu vlastně je individuální plánování??? K čemu je nám, pracovníkům? K čemu je nám, pracovníkům? K čemu je klientům? K čemu je klientům? Je pro někoho z těch dvou důležitější? Je pro někoho z těch dvou důležitější? 5

Kdo z pracovníků má v procesu plánování nějakou roli, jakou a kdy? sociální pracovník sociální pracovník klíčový pracovník klíčový pracovník a co ostatní pracovníci???? a co ostatní pracovníci???? 6

Co potřebujeme znát, abychom mohli plánovat 1. Musíme vědět, co naše služba dělá Druh služby Druh služby Základní činnosti služby Základní činnosti služby Poslání poskytované služby Poslání poskytované služby Pravidla poskytování služby Pravidla poskytování služby Podmínky služby Podmínky služby 7

2. Musíme vědět, co chce zájemce/klient Nepříznivá sociální situace Nepříznivá sociální situace Jaký má osobní cíl??? Co to je? Jaký má osobní cíl??? Co to je? Jeho možnosti, schopnosti, potřeby, přání Jeho možnosti, schopnosti, potřeby, přání 8

Co tedy plánujeme? Cíl spolupráce, to co budeme dělat spolu Cíl spolupráce, to co budeme dělat spolu + + 9

Jak a co budeme tedy dělat? Mluvit s klientem Mluvit s klientem Mluvit s jeho blízkými Mluvit s jeho blízkými Pozorovat Pozorovat Představovat si Představovat si a třeba i mnoho dalších věcí a třeba i mnoho dalších věcí A taky budeme zapisovat, mluvit s kolegy, … A taky budeme zapisovat, mluvit s kolegy, … 10

A když to uděláme, máme to „nafurt“? 1. Mapujeme 2. Plánujeme 3. Realizujeme 4. Mapujeme, resp. hodnotíme Všechno si nezapamatujeme, pro všechny fáze určitě potřebujeme vycházet ze záznamů !!! 11

Plánování v pečovatelské službě V čem je to těžké, v čem je to jiné? V čem je to těžké, v čem je to jiné? Jeden na jednoho x Jeden na jednoho x Terén – prostředí „jeho“ Terén – prostředí „jeho“ Jsou tam i jiní, mají převahu x Jsou tam i jiní, mají převahu x Je nebo není „jeho“ byt mým pracovištěm? Je nebo není „jeho“ byt mým pracovištěm? Můžu/musím se rozhodovat sama Můžu/musím se rozhodovat sama Zastupujeme se … Zastupujeme se … 12

V čem je terénní služba (PS) jiná v ZSS? Činnosti z vyhlášky č. 505/2006 Sb. Činnosti z vyhlášky č. 505/2006 Sb. Činnosti jsou vázány na čas Činnosti jsou vázány na čas Cena služby Cena služby 13

Co určitě potřebujeme vyjednat v IP? Jakou činnost budeme u klienta dělat Jakou činnost budeme u klienta dělat Čas – doba, délka, frekvence Čas – doba, délka, frekvence Vstup do bytu Vstup do bytu Pohyb v bytě Pohyb v bytě Rizika klienta – zdravotní, společenská Rizika klienta – zdravotní, společenská Podmínky pro pečovatelku Podmínky pro pečovatelku 14

A teď si to vyzkoušíte A teď si to vyzkoušíte Rozdělte se do dvojic Rozdělte se do dvojic Dostanete úkol, nebojte se Dostanete úkol, nebojte se Na úkol máte cca 30 minut Na úkol máte cca 30 minut Po dokončení ho společně vyhodnotíme Po dokončení ho společně vyhodnotíme 15

Děkujeme vám za pozornost Děkujeme vám za pozornost Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 16