Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního."— Transkript prezentace:

1 TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

2 Účinnost nynějšího plánu končí.

3 Současný plán obtížně reaguje na změnu situace. Neumí snadno zapracovat nové podněty, požadavky a jejich řešení.

4 Zaměřuje se pouze na sociální služby. Ty však nepředstavují jediný způsob pomoci a nežijí ve vzduchoprázdnu.

5 Současný plán vznikl s nízkou účastí občanů. Na tvorbě se podíleli obce a poskytovatelé sociálních služeb.

6 To jsou oblasti, na něž se zaměříme: 1. pružnost 2. celistvost 3. účast občanů

7 Určíme oblasti, které jsou v rozvoji důležité. A stanovíme pravidla, za nichž je budeme naplňovat. 1

8 Zaměřujeme se na celou sociální oblast. Jde o sociální a související služby a pečující osoby. 2

9 Podporujeme výraznou účast občanů. Formou přímých jednání nebo konzultací. 3

10 PĚKNÉ. A JAK TO CHCETE UDĚLAT?

11 Popisujeme základní rysy sociální oblasti.

12 START Kdybych mohla v sociální oblasti kraje změnit jednu věc, navrhla bych… návrhy občanů a odborníků Analyzujeme současný stav Anketa zjišťuje podněty veřejnosti

13 START Jak podpořit seniory v jejich přirozeném prostředí? Co je potřeba udělat pro osoby pečující doma o své blízké? Jak zlepšit podmínky poskytování sociálních služeb v kraji? názory odborníků Analyzujeme současný stav Pracovní skupiny tvoří popis stavu a návrhy řešení.

14 START Co je v tomto typu sociální služby podstatné, jaké jsou potíže a jak na ně reagovat? názory odborníků Analyzujeme současný stav Jednorázové setkání ke každému typu sociální služby.

15 START S jakými situacemi se potýkáte? Jaká řešení používáte? Jaká další byste potřebovali? názory občanů, klientů Analyzujeme současný stav Ptáme se přímo těch, kterých se to týká.

16 START návrhy občanů analýzy podněty prac. sk. výstupy jednání završení analytické části Analyzujeme současný stav Získané poznatky skládáme do jednoho dokumentu.

17 Kam dál v sociálních službách?

18 Hledáme rozvojové priority… veřejná setkání konzultace

19 …stanovíme pravidla pro jejich plnění… veřejná setkání konzultace

20 …máme plán rozvoje sociální oblasti. síť priorit a pravidel pro období 2011-15

21 Tvoříme strategii rozvoje sociálních služeb Hledáme důležité oblasti a pravidla, podle nichž v nich budeme pracovat. Zaměřujeme se na sociální oblast včetně pečujících osob. Konzultujeme s občany a odborníky.

22 Zapojte se! Sledujte novinky na www.socialniprojekty.cz! www.socialniprojekty.cz msverepa@kr-kralovehradecky.cz 495 817 594


Stáhnout ppt "TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google