Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti realizátorů projektu a nelze je v žádném případě považovat.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Vývoj sociálních služeb v Třinci
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Komunitní plánování sociálních služeb
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Ing. Stanislava Správková
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Jak to všechno za č alo?

Rok 2005 Květen – Rada města Uh. Hradiště schválila zapojení města do komunitního plánování sociálních služeb a pověření k zahájení komunitního plánování sestavené triádě Září – prosinec – sestavená triáda absolvovala výcvikový program v komunitním plánování sociálních služeb, pořádaný Zlínským krajem

Rok 2006 Leden – triáda v rámci výcvikového programu obhájila závěrečnou práci – plán práce a členové triády obdrželi osvědčení o absolvování výcviku. Únor – byly osloveny 4 organizace působící v sociální oblasti s nabídkou stát se partnery připravovaného projektu Březen – příprava projektu Komunitní plánování sociálních služeb v Uherském Hradišti

Rok 2006 Duben – podán na Krajský úřad Zlínského kraje projekt Komunitní plánování sociálních služeb v Uherském Hradišti v rámci Grantového schématu podporujícího sociální integraci ve Zlínském kraji Červen – oznámení o získání podpory v rámci grantových schémat Zlínského kraje a SROPu Červenec – srpen – doložení potřebných příloh Září – zahájení projektu

Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj

Č asové rozlo ž ení projektu 1. etapa – 1. září 2006 – 31. prosince etapa – 1. ledna 2007 – 30. září etapa – 1. října 2007 – 31. května 2008 Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Partne ř i projektu Oblastní charita Uherské Hradišt ěOblastní charita Uherské Hradišt ě Diakonie Č CE – st ř edisko CestaDiakonie Č CE – st ř edisko Cesta Sdru ž ení Podané ruce – Kontaktní centrum Chará čSdru ž ení Podané ruce – Kontaktní centrum Chará č Petrklí č, o.p.s. – azylový d ů m pro ž eny a matky s d ě tmiPetrklí č, o.p.s. – azylový d ů m pro ž eny a matky s d ě tmi Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Hlavní cílové skupiny Osoby se zdravotním posti ž enímOsoby se zdravotním posti ž ením D ě ti a mláde ž ohro ž ené delikvencíD ě ti a mláde ž ohro ž ené delikvencí Osoby bez p ř íst ř ešíOsoby bez p ř íst ř eší U ž ivatelé drog a jejich blízcíU ž ivatelé drog a jejich blízcí Senio ř iSenio ř i Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Aktivity I. etapy Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Besedy s u ž ivateli sociálních slu ž eb Nízkoprahové za ř ízení pro d ě ti a mláde ž TULiPNízkoprahové za ř ízení pro d ě ti a mláde ž TULiP Azylový d ů m pro ž eny a matky s d ě tmiAzylový d ů m pro ž eny a matky s d ě tmi Diakonie Č CE – st ř edisko CestaDiakonie Č CE – st ř edisko Cesta Kontaktní centrum Chará čKontaktní centrum Chará č Sociální poradna s azylovým bydlenímSociální poradna s azylovým bydlením Domov d ů chodc ů Uherské Hradišt ěDomov d ů chodc ů Uherské Hradišt ě Centrum pro zdravotn ě posti ž ené Zlínského krajeCentrum pro zdravotn ě posti ž ené Zlínského kraje Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Ve ř ejné setkání Program: Co je to komunitní plánování sociálních slu ž ebCo je to komunitní plánování sociálních slu ž eb Seznámení s projektem Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském HradištiSeznámení s projektem Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti Zm ě ny v zákon ě o sociálních slu ž bách č. 108/2006 Sb.Zm ě ny v zákon ě o sociálních slu ž bách č. 108/2006 Sb. DiskuseDiskuse Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Ř ídící skupina projektu Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti ZADAVATEL Ing. Stanislav Blaha místostarosta města Uherské Hradiště Bc. Květoslava Zlatušková vedoucí odboru sociálních služeb a zdravotnictví RNDr. Jaroslav Bičan vedoucí oddělení strategického a regionálního rozvoje Ivana Latýnová sociální pracovnice oddělení sociálně-právní ochrany dětí (Ing. Jana Kozelková) koordinátorka KPSS POSKYTOVATEL Anna Konvalinková Oblastní charita Uherské Hradiště Zuzana Hoffmannová ředitelka Diakonie ČCE – střediska Cesta Jana Skuciusová ředitelka Azylového domu pro ženy a matky s dětmi - Petrklíč, o.p.s. Mgr. Vladimír Kaška vedoucí Kontaktního centra Charáč UŽIVATEL Tomáš Fila Zdeňka Kučerová Petr Mikula (Petra Juříková)

Aktivity II. etapy

Vznik pracovních skupin Pracovní skupina osoby se zdravotním posti ž ením, rodiny s d ě tmi se zdravotním posti ž ením.Pracovní skupina osoby se zdravotním posti ž ením, rodiny s d ě tmi se zdravotním posti ž ením. Pracovní skupina osoby bez p ř íst ř ešíPracovní skupina osoby bez p ř íst ř eší Pracovní skupina d ě ti a mláde ž ohro ž ené delikvencíPracovní skupina d ě ti a mláde ž ohro ž ené delikvencí Pracovní skupina u ž ivatelé drog a jejich blízcíPracovní skupina u ž ivatelé drog a jejich blízcí Pracovní skupina senio ř iPracovní skupina senio ř i Pracovní skupina bezbariérovost Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Realizované aktivity - 1. č ást Proškolení č len ů Ř ídící skupiny projektuProškolení č len ů Ř ídící skupiny projektu Vyhlášení sout ěž e pro ž áky ZŠ z ř izovaných M ě stem Uherské Hradišt ěVyhlášení sout ěž e pro ž áky ZŠ z ř izovaných M ě stem Uherské Hradišt ě Setkání poskytovatel ů sociálních slu ž eb v Uherském HradištiSetkání poskytovatel ů sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti Výb ě r loga projektuVýb ě r loga projektu Proškolení č len ů pracovních skupinProškolení č len ů pracovních skupin Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Realizované aktivity - 2. č ást Zajišt ě ní školení partner ů projektu na standardy kvality sociálních slu ž ebZajišt ě ní školení partner ů projektu na standardy kvality sociálních slu ž eb Provedení analýzy poskytovatel ů sociálních slu ž eb v Uherském HradištiProvedení analýzy poskytovatel ů sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti Vytvo ř ení a distribuce Katalogu sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti a okolních obcíchVytvo ř ení a distribuce Katalogu sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti a okolních obcích Zpracování analýz Masarykovou univerzitou BrnoZpracování analýz Masarykovou univerzitou Brno Ve ř ejné setkáníVe ř ejné setkání Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Zpracované analýzy sociologický pr ů zkum názor ů obyvatel na sociální slu ž by v Uherském Hradišti, sociologický pr ů zkum názor ů osob bydlících v pobytových za ř ízeních sociálních slu ž eb, sociodemografická analýza Uherského Hradišt ě, analýza pot ř eb u ž ivatel ů sociálních slu ž eb dle následujících cílových skupin: senio ř i, osoby se zdravotním posti ž ením (rodiny s d ě tmi se zdravotním posti ž ením), osoby bez p ř íst ř eší, mláde ž ohro ž ená delikvencí (15 – 25 let), u ž ivatelé drog a jejich blízcí. Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Ve ř ejné setkání Program: Uskutečněné a plánované aktivity projektuUskutečněné a plánované aktivity projektu Představení Katalogu sociálních služeb vPředstavení Katalogu sociálních služeb v Uherském Hradišti a okolních obcích Uherském Hradišti a okolních obcích Seznámení s výstupy z provedených analýzSeznámení s výstupy z provedených analýz Seznámení s analýzou poskytovatelů sociálních služebSeznámení s analýzou poskytovatelů sociálních služeb Diskuse – odpovědi na případné dotazy či připomínkyDiskuse – odpovědi na případné dotazy či připomínky Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Výstupy II. etapy projektu Katalog sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti a okolních obcíchKatalog sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti a okolních obcích Ve ř ejné setkání jeho ž sou č ástí byla interaktivní výstavka poskytovatel ů sociálních slu ž ebVe ř ejné setkání jeho ž sou č ástí byla interaktivní výstavka poskytovatel ů sociálních slu ž eb Analýza poskytovatel ů sociálních slu ž eb na území m ě sta Uherské Hradišt ěAnalýza poskytovatel ů sociálních slu ž eb na území m ě sta Uherské Hradišt ě Analýzy zpracované Masarykovou univerzitou BrnoAnalýzy zpracované Masarykovou univerzitou Brno Výstupy z pracovních skupinVýstupy z pracovních skupin Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Aktivity III. etapy

III. etapa – – Zpracování SWOT analýzy pracovními skupinami pro jednotlivé cílové oblastiZpracování SWOT analýzy pracovními skupinami pro jednotlivé cílové oblasti Určení priorit a opatření pro jednotlivé cílové oblastiUrčení priorit a opatření pro jednotlivé cílové oblasti Práce na koncepci Komunitního plánu sociálních služebPráce na koncepci Komunitního plánu sociálních služeb Představení koncepce Komunitního plánu na Veřejném setkání – možnost připomínkování plánuPředstavení koncepce Komunitního plánu na Veřejném setkání – možnost připomínkování plánu Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

III. etapa – – Schválení Komunitního plánu sociálních služeb Řídící skupinou projektuSchválení Komunitního plánu sociálních služeb Řídící skupinou projektu Schválení Komunitního plánu sociálních služeb Radou a Zastupitelstvem města Uherské HradištěSchválení Komunitního plánu sociálních služeb Radou a Zastupitelstvem města Uherské Hradiště Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

Co bude po skon č ení projektu? Naplňování a průběžná aktualizace Komunitního plánu sociálních služeb Komunitní plánování sociálních slu ž eb v Uherském Hradišti

D ě kujeme Vám za pozornost Bc. Kv ě toslava Zlatušková vedoucí odboru sociálních slu ž eb a zdravotnictví M ě stský ú ř ad Uherské Hradišt ě Ing. Jana Kozelková koordinátorka komunitního plánování sociálních slu ž eb M ě stský ú ř ad Uherské Hradišt ě