Víceúrovňové vládnutí k UR a zapojení aktérů udržitelného rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vybrané otázky konkurenceschopnosti EÚ
Evropa 2020 Integrované směry
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
a víceúrovňové vládnutí
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Aktéři udržitelného rozvoje Zapojování aktérů a sociální aspekty UR.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Budoucnost politiky soudržnosti v oblasti řešení infrastrukturních projektů ve vazbě na klíčové dokumenty na úrovni EU Evropský sociální fond Praha & EU:
Příprava nové dopravní politiky ČR
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Nástroj změny v místním prostředí
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
XXII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR a předseda představenstva FITE a.s. 24. – – Jelenovská Stav ekonomiky ČR a.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o 7. ministerské konferenci procesu Evropské.
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
EVROPA 2020 VLADIMÍR DLOUHÝ. Jedna okamžitá priorita Strategie pro překonání krize Reforma finančních systémů Rozpočtová konsolidace pro dlouhodobý růst.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Společenská odpovědnost organizací
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Koordinace hospodářských politik v EU BIVŠ. Hospodářské politiky v EU SPOLEČNÉ – např.: měnová, zemědělská, obchodní, dopravní KOORDINOVANÉ – např.: fiskální,
NOVÁ ENERGETICKÁ STRATEGIE EU A ČR Prezentace pro účastníky konference: NOVÁ ENERGETICKÁ STRATEGIE EU A ČR Udržitelná výroba energie –
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie pro růst a zaměstnanost EU 2020 Richard Kadlčák Útvar ministra pro evropské záležitosti Odbor koordinace evropských politik.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Nástroj změny v místním prostředí
Rozvoj inovací v EU.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Nástroj změny v místním prostředí
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Nástroj změny v místním prostředí
Transkript prezentace:

Víceúrovňové vládnutí k UR a zapojení aktérů udržitelného rozvoje

Příprava seminárních prací Cíle kurzu: Vysvětlit koncept udržitelného rozvoje (historické souvislosti vzniku, témata, aktéři, nástroje, hodnoty a principy ) Vysvětlit vztah udržitelného rozvoje k ochraně životního prostředí, orientovat se v globálních problémech ochrany žp, vysvětlit podstatu těchto jevů Být seznámen s hlavními informačními zdroji a indikátory Zaujmout postoj ke konceptu udržitelného rozvoje a jeho implementaci Seminární práce: esej/příprava případová studie (5- 10 str.)

Příprava seminárních prací Esej na téma: Příležitosti a rizika budoucího rozvoje, je koncept udržitelného rozvoje východisko? Případová studie/rešerže zdrojů k danému tématu: Příklady problémů vztahujících se k tématům udržitelného rozvoje a jejich řešení v praxi V obou případech bude uvedena použitá literatura/zdroje. Nahlásit téma do / není výuka/náhradní termín – leden (test)

Globální úroveň vládnutí Summit o udržitelném rozvoji –Rio 20, Rio de Janeiro, 2012 Jak dále s udržitelným rozvojem? Zelená ekonomika, indikátory UR, zlepšení institucionálního vládnutí k UR Podkladem k jednání byla také zpráva Panelu generálního tajemníka OSN: Odolní lidé, odolná planeta: budoucnost, kterou chceme (Resilient people, resilient planet)

Odolní lidé, odolná planeta- shrnutí 1)Dát lidem možnost udržitelné volby 2)Udržitelná ekonomika 3)Posílení institucionálního vládnutí

Dát lidem možnost udržitelné volby Nejde ani tak o to, že by lidé chtěli žít neudržitelně, ale nemají dost příležitostí žít jinak. Lidská práva, zajištění základních potřeb a bezpečnosti jsou podmínkou pro možnou změnu, která zahrne: potírání chudoby, podporu vzdělávání k udržitelnému rozvoji vytváření pracovních příležitostí ( i pro ženy a mládež), zelený udržitelný růst možnost volby pro spotřebitele řízení zdrojů – zelená revoluce (zemědělství, oceány a pobřežní oblasti, energetika, mezinárodní spolupráce) pružné sítě řízení –vyhodnocování rizik, pružná reakce na změny

Udržitelná ekonomika Oblasti k řešení: Zahrnout sociální a environmentální náklady do cen zboží a služeb (internalizace externalit), vyrovnávat selhání trhu Vytvořit pobídky pro dlouhodobé investice a finanční transakce, které jsou v souladu s principy udržitelného rozvoje Zpřesnit měření úspěšnosti opatření stanovením cílů a indikátorů udržitelného rozvoje

Posílení institucionálního vládnutí Vytvořit účinný rámec institucí a rozhodovacích procesů na místní, národní, regionální a globální úrovni Překonat fragmentaci institucí, které se kolem jednotlivých témat tvoří, posílit politický leadership Posílit flexibilitu a schopnost adaptovat se na nové výzvy/krize Zlepšit soudržnost politik na všech úrovních Vytyčit cíle UR a vyhodnocovat, zda k ni směřujeme Posílit globální vládnutí ( Světová rada pro UR ?)

Globální úroveň vládnutí Výsledky summitu Rio + 20: ze závěrečná deklarace nevyplývají žádné závazky, ale vytyčuje cestu pro další jednání….zelená ekonomika klíčové téma/jak zapojit business Mezinárodní úmluvy obecně vykazují slabou vymahatelnost Více na

Evropská úroveň vládnutí k UR Strategie EU pro udržitelný rozvoj, aktualizace 2006, rámcový charakter/dlouhodobý výhled Cíle: OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ( podporovat udržitelnou spotřebu a výrobu, hospodářský růst oddělit od zhoršování životního prostředí) SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOST A SOUDRŽNOST (sociální začleňování, lidská a občanská práva, rovné příležitosti) HOSPODÁŘSKÁ PROSPERITA (inovační, konkurenceschopná, ekologická ekonomiku, kvalita života a plná zaměstnanost) PLNĚNÍ MEZINÁRODNÍCH ZÁVAZKU (podporovat UR ve světě, plnění mezinárodních závazků)

Hlavní úkoly Strategie UR EU Zmírnit změnu klimatu – plnění Kjótského protokolu, úspory energie EU (podle odhadu Komise 20 % do roku 2020), Udržitelná doprava – oddělit hospodářský růst a poptávku v oblasti dopravy s cílem snížit environmentální dopad Podporovat udržitelné modely spotřeby a výroby Ochrana a řízení přírodních zdrojů - snížení celkového využívání neobnovitelných přírodních zdrojů a vlivů, jež má na životní prostředí využívání surovin, a využívat obnovitelné přírodní zdroje v rozsahu, který nepřesahuje jejich schopnost regenerace Podpora veřejného zdraví s rovnými podmínkami a zlepšení ochrany před zdravotními hrozbami

Hlavní úkoly Strategie UR EU Sociální začlenění, demografie a migrace Zajistit mezigenerační solidaritu a solidaritu uvnitř generací (snižovat chudobu), podporovat sociální začlenění a zajistit a zlepšit kvalitu života občanů jako předpoklad trvalého individuálního blahobytu Podporovat udržitelný rozvoj na celém světě a zajistit, aby vnitřní a vnější politiky Evropské unie byly v souladu s globálním udržitelným rozvojem a jejími mezinárodními závazky (rozvojová pomoci ve výši 0,7% HDP).

Evropa Strategie pro chytrý a udržitelný růst podporující začlenění Nástupce Lisabonské strategie (pro růst a zaměstnanost), cíle do r. 2020: 75 % obyvatelstva ve věku od 20 do 64 let by mělo být zaměstnáno, 3 % HDP Evropské unie by měla být investována do výzkumu a vývoje, v oblasti klimatu a energie by mělo být dosaženo cílů „ “ (snížit emise skleníkových plynů o nejméně 20 % oproti roku 1990 nebo o 30 %, pokud budou příznivé podmínky; zvýšit podíl OZE v konečné spotřebě energie na 20 % a zvýšit energ. účinnost o 20 %.), podíl dětí, které předčasně ukončí školní docházku, by měl být pod hranicí 10 % a nejméně 40 % mladší generace by mělo dosáhnout terciární úrovně vzdělání, počet osob ohrožených chudobou by měl klesnout o 20 milionů. (Počet Evropanů, kteří žijí pod vnitrostátní hranicí chudoby, by se měl snížit o 25 %, což by vyvedlo z chudoby přes 20 milionů lidí).

Národní úroveň vládnutí Strategický rámec udržitelného rozvoje: konsensuální rámec pro zpracování dalších materiálů koncepčního charakteru (sektorových politik či akčních programu), východisko pro strategické rozhodování v rámci jednotlivých resortů i pro meziresortní spolupráci a spolupráci se zájmovými skupinami. Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti Národní program reforem

Místní/lokání úroveň Místní rozvojové strategie Místní Agenda 21

Horizontální řízení UR – zapojení aktérů Aktéři UR: Agenda 21 definuje 9 skupin obyvatelstva = „stakeholdres“, jejichž zapojení do plánování a rozhodování je pro udržitelný rozvoj klíčové. Jsou to: 1) ženy, 2) děti a mládež, 3) původní obyvatelstvo (menšiny), 4) nevládní organizace, 5) samospráva, 6) pracující a odbory, 7) podnikatelský sektor, 8) vědecká obec, 9) zemědělci.

Nevládní organizace – iniciátoři změn Příklady nevládních organizací a jejich kampaní?

Globálně působící nevládní organizace Greenpeace Friends of the Earth WWF (World Wide Fund for Nature) IUCN

Evropské nevládní organizace – Green Ten Birdlife International CEE Bankwatch Network Climate Action Network Europe Europe Environmental Bureau Friends of the Earth Europe Greenpeace Health and Environment Aliance Naturefriends International Transport and Environment WWF Europe

Literatura Resilient people, resilient planet: A future Worth Choosing eport_web_final.pdf Strategie Evropa 2020: lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2010: 2020:FIN:CS:PDF Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR: e-8ffd eabcc076c