MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z 27.4.2009) Sněmovní tisk 835 1.čtení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Nová směrnice o energetické účinnosti
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Devizový zákon. Část první -základní ustanovení §1 vymezení pojmů §2 rozdělení působnosti mezi devizovými orgány §3 registrace ke směnárenské činnosti.
Průběh přípravy novely vodního zákona a charakteristika problematických bodů Seminář pro ZEV, VŽP, HV PS PČR Miroslav Král Novela vodního.
Obecná část rozpočtového práva III
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Novela vodního zákona č. 150/2010 Sb.
Informace z CENIA J. Valta
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
1 Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie Seminář AEM, , Praha Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Soudní dvůr EU a ČR Ochrana životního prostředí JUDr. LIBOR DVOŘÁK, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí ředitel legislativního odboru Tel.:
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Aktuální informace o vodním hospodářství v působnosti Ministerstva zemědělství a příprava velké novely vodního zákona RNDr. Pavel Punčochář, CSc. Ing.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
NATURA 2000 Právní rámec v ČR Prameny právní úpravy Část čtvrtá zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění Vloženo.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Odpadové hospodářství a jeho výhled v České republice
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
V ODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství ČR 21. – 22.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Novela stavebního zákona a zákonů souvisejících
Vodohospodářské aktuality
náměstek Ministerstva životního prostředí
Odbor životního prostředí MHMP
Vodohospodářské aktuality
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Transkript prezentace:

MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení na 59. schůzi (od ) Osud ?

MK Vodoprávní aktuality Plány oblastí povodí (POP) Stanovisko SEA MŽP – Konečný návrh POP – Schvalování zastupitelstvy krajů – Zveřejnění schváleného POP –

DP Vodoprávní aktuality Reorganizace činností v rámci odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí účinnost k

MK Nařízení vlády k malé novele vodního zákona Vodoprávní aktuality Zákon č. 181/2008 Sb. Návrh nařízení vlády o postupu při zjišťování a uplatňování náhrady škody a postupu při určení její výše v územích určených k řízeným rozlivům povodní MPŘ Projednání v komisích LRV Medlov – prosinec 2008

MK Politika územního rozvoje 2008 Připomínkové řízení Vodoprávní aktuality Medlov – prosinec 2008 MMR předložilo do konce roku 2008 vládě MŽP Nesouhlasné stanovisko SEA Kompletní materiál do vlády 1. pol. 2009

DP Změna územní působnosti oblastních inspektorátů ČIŽP účinnost k Vodoprávní aktuality

MK Generel území chráněných pro akumulaci povrchových vod Zákon č. 181/2008 Sb. § 28a Tvorba a projednávání 1 – 7/2008 Pracovní skupina Návrh projednaný s kraji a obcemi 9/2009 Vodoprávní aktuality Medlov – prosinec 2008

MK Infringement EK k transposici rámcové směrnice o vodě Vodoprávní aktuality Směrnice 2000/60/ES Vysvětlení nebo příslib zařazení do novely vodního zákona nebo prováděcích předpisů Odpověď ČR viz Novela VZ Medlov – prosinec 2008

DP Návrh nové koncepce vedení vodoprávní evidence Vodoprávní aktuality dotazníková akce setkání MZe s vedoucími odboru ŽP KÚ

MK Návrh zákona, kterým se mění zákon o posuzování vlivů na životní prostředí Vodoprávní aktuality Novela zákona č. 100/2001 Sb. – transpozice směrnice 85/337/EHS (infringement) Sněmovní tisk 599 Projednáno ve výborech Zamítnuto ve 3. čtení – Medlov – prosinec 2008

MK Návrh zákona, kterým se mění zákon o ochraně přírody a krajiny Vodoprávní aktuality Novela zákona č. 114/1992 Sb. Sněmovní tisk čtení – do výborů 3. čtení na 59. schůzi (od ) Medlov – prosinec 2008

DP Informační systém veřejné správy ve vodním hospodářství (ISVS-VODA) Vodoprávní aktuality ukončení I.etapy projektu (k ) zahájení přípravy II. etapy projektu ( ) centrální evidence vodních toků

MK Návrh zákona, kterým se mění zákon o hnojivech Vodoprávní aktuality Novela zákona č. 156/1998 Sb. Sněmovní tisk 480 Návrh zákona v Senátu od Zákon č. 9/2009 Sb. Medlov – prosinec 2008

MK Návrh zákona o nakládání s těžebním odpadem Vodoprávní aktuality Transposice směrnice 2006/21/ES Sněmovní tisk Čtení Podpis presidenta Medlov – prosinec 2008

DP Vodní dílo Nové Heřminovy Vodoprávní aktuality aktuální stav příprav

MK Vodoprávní aktuality Velká novela stavebního zákona Medlov – prosinec 2008 MMR vypořádání připomínek

MK Návrh zákona, kterým se mění zákon o ochraně zemědělského půdního fondu Vodoprávní aktuality Novela zákona č. 334/1992 Sb. Sněmovní tisk 652 Předloženo Poslanecké sněmovně Projednání ve výborech neuzavřeno Medlov – prosinec 2008

MK Vodoprávní aktuality Novela zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb. Připomínkové řízení – září 2008 Transposice směrnice o koupacích vodách Přírodní koupaliště - § 6 Změna VZ - § 34, § 104 a 113, § 108 Hučení jezů Vládní návrh předložen Projednání na 59. schůzi (od Medlov – prosinec 2008

MK Vodoprávní aktuality Rozšíření evropsky významných lokalit Novela NV - Vypořádání připomínek neuzavřeno Připomínky VH:  EVL CZ Labské údolí  EVL CZ Slavíkovy ostrovy  EVL CZ Beskydy  EVL CZ Řeka Ostravice

DP Vodoprávní aktuality Publikace Vzory vodoprávních rozhodnutí [3] vydáno v roce 2009 poprvé v historii publikovány vzory vodoprávních rozhodnutí