MAS Říčansko o.p.s. Současný stav: 3 města, 36 obcí, 270,65km², 49 825 obyvatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
MAS ve Zlínském kraji příprava na období Zlín,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina Rakovnicko
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Informace o vyhlášených výzvách
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

MAS Říčansko o.p.s. Současný stav: 3 města, 36 obcí, 270,65km², obyvatel

Alokace MAS v ČR MAS Celkem

MAS Říčansko Realizace pouze z OP PRV! MAS vyhlásila celkem 12 výzev Přijato celkem 193 projektů ve výši dotace ,- Podpořeno celkem 108 projektů ve výši dotace ,- Finále – 98 projektů za více jak 50 mil. Kč Realizuje se, čeká na proplacení – okolo 45 projektů (vše musí být řádně ukončeno do )

MAS Říčansko Ze 39 obcí se realizovaly projekty ve 25 obcích Nejvíce projektů je zaměřeno na obecní infrastrukturu a zázemí pro volnočasové aktivity, včetně cestovního ruchu MAS sama realizovala 3 projekty spolupráce – 8,6mil. Kč (vycházkové trasy, podpora festivalů, mobiliář, zavedení značky)

Zápraží originální produkt

Komunitární programy EU – Hana Bajerová

Území MAS od

Podklady pro práci Anketa v 9 obcích (květen –srpen 2012), 12 schránek Integrovaná strategie území MAS Říčansko, aktualizace 2012 „Snídaně se starosty“ z Kulaté stoly s veřejností k 7 klíčovým oblastem (leden – únor 2013) Elektronická anketa (leden – červenec 2013) Dotazníková šetření na akcích MAS MOS – jednotlivé obce 2014 Karty obcí vyplněné odpovědnou osobou za obec Zásobník projektů MAS za celé území Říčanska

Zásobník projektů Oblast Počet projektůCelkový objem financí 1. ŠKOLSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ Kč 2. VOLNOČASOVÉ AKTIVITY, SPORT, SPOLEČENSKÝ ŽIVOT Kč 3. PODNIKÁNÍ, ZAMĚSTNANOST, SLUŽBY, OBCHOD, CESTOVNÍ RUCH A TURISTIKA Kč 4. SOCIÁLNÍ SLUŽBY A ZDRAVOTNICTVÍ, PREVENCE Kč 5. OBCE-VZHLED, VÝSTAVBA,INFRASTRUKTURA,PAMÁTKY, ŘÍZENÍ OBCÍ A KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ Kč 6. DOPRAVA-SILNICE, ZASTÁVKY, DOPRAVNÍ SÍŤ - VLAKY, BUSY, CYKLODOPRAVA A BEZPEČNOSTNÍ PRVKY Kč 7. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ, ZELEŇ A KRAJINA Kč Celkem Kč

Klíčové oblasti rozvoje Školství a vzdělávání Volnočasové aktivity, kultura, sport, společenský život Podnikání, zaměstnanost, služby, cestovní ruch a turistika Sociální služby a zdravotnictví, prevence Obce - vzhled, výstavba, infrastruktura, památky, řízení obcí a komunitní plánování Doprava - silnice, zastávky, dopravní síť - vlaky, busy, cyklodoprava, bezpečnostní prvky Životní prostředí a zemědělství, zeleň a krajina

Vize 2022 Říčansko – region vyhledávaný občany s moderním přístupem k životu, nabízející jim jak možnost profesní realizace, tak i pohodové prostředí pro klidný rodinný život v malebné přírodě a zároveň si zachovávající venkovský půvab příjemný pro bydlení i rekreaci. Říčansko, coby region s osobitou tváří a sedmi „P“: PROSPERUJÍCÍ VE ŠKOLSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ – kapacitně vyhovující nabídka MŠ i ZŠ s moderně vybaveným zázemím a konkurenceschopnými žáky i učiteli. PŘÁTELSKÝ K RODINĚ – dostatečná nabídka a prostory pro volnočasové, sportovní, kulturní a společenské aktivity PODNIKÁNÍ VSTŘÍCNÝ – podporující místní podnikatele a znalostní ekonomiku šetrnou k životnímu prostředí, s dostatkem pracovních míst. PEČUJÍCÍ O ZDRAVÍ VŠECH SVÝCH OBYVATEL – zázemí a nabídka zdravotních i sociálních služeb včetně preventivních programů POHLEDNÝ A FUNGUJÍCÍ – upravené a dostatečně vybavené obce v souladu s územním plánováním, udržované kulturní dědictví, kvalifikovaná a dostupná samospráva POHODOVĚ DOSTUPNÝ – funkční a kvalitní dopravní infrastruktura a obslužnost, bezpečné podmínky pro pěší i cyklisty PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ KLENOT – efektivní a ekologický přístup k ochraně zdravého životního prostředí, krajiny a vodního bohatství

Zápis z Pléna - Vize HLASOVÁNÍ 22 platných hlasů Návrh: Souhlasíte se zněním VIZE 2022? Pro : 22 Proti : 0 Zdržel se : 0 Vize 2022 byla Plénem MAS schválena.

Operační programy otevřené pro MAS 1. OP Doprava - NE – ani nelze 2. OP Životní prostředí – ANO – zatím nic jistého 3. PRV – ANO – 5% jistých=3,45 mld. 4. OP Rybářství – NE – ani nelze 5. OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost – v jednání 6. OP Vývoj, věda, vzdělávání – ANO – poradenství v rámci technické pomoci (základní školství) 7. OP Zaměstnanost – ANO - realizace projektů spolupráce, aktivní politika zaměstnanosti – 2,02 mld. 8. IROP – ANO – 4,6% jistých=návrh 6,5 mld.

Certifikace MAS Příjem žádostí 3/2014 a 9/2014; zveřejnění 8/2014 a 1/2015 Příjem 1/2015 a schválení strategií 6/ OP Datová schránka, elektronický podpis Právní subjektivita – povinný audit (zpětně 3 roky) Souhlasy všech obcí Partnerství : veřejný sektor max 50%, soukromý sektor min 50%. Min. počet partnerů 21 1 partner=1 hlas, nemůže hlasovat v zastoupení Starosta a místostarosta obce může zastupovat pouze obec

Certifikace MAS Na rozhodovací úrovni musí být dodržen poměr hlasujících – ne více jak 49% hlasovacích práv veřejného sektoru a jakékoli zájmové skupiny Funkční období členů v orgánech je max 4 leté Výběrová komise je volena max na 1 rok-opakované zvolení lze Člen výběrové komise nemůže být zároveň žadatel v příslušné výzvě (Fichi) – zatím návrh/protesty MAS (určitě bude muset být ošetřeno, aby nedošlo ke střetu zájmů)

Členská základna MAS Plénum MAS tvoří 49 členů Veřejný sektor max 50% Soukromý sektor min 50% O.S. přecházející na ústav od – dodatky ke smlouvám Nejvyšší rozhodovací orgán MAS - dle Statutu i pravidel pro certifikaci

Výzva MAS 1/2014 Povinnost vyhlásit výzvu, pokud zbývá ,- Kč může MAS ze zbývajících financí přesunout na vlastní režii Příjem 1/2014 Registrace 3/2014 Fiche: ? Výše dotace: ?

Zápis z Pléna - Výzva MAS 1/2014 Členové Pléna MAS byli seznámeni s předběžným harmonogramem výzvy. Plénum navrhuje elektronické hlasování na změnu Fiche, která bude předmětem výzvy (výše dotace, definice žadatele, omezení kódu) Nejdříve musí zasednout Programový výbor ( ), který rozhodně, jaká Fiche bude předmětem výzvy + návrhy na změnu Fiche, pak může dojít k hlasování Pléna

DOTACE PO FICHÍCH

Plán SPLRealita Počet OSOB využívající projekty Vyškolené osoby 800 Projekty rekonstrukce veřejné infrastruktury 953 Objekty kulturního dědictví 920 Revitalizovaná prostranství 1639 Projekty cestovního ruchu 810 Počet opravených stávajících budov 528 Počet modernizovaných objektů 578 STANOVENÉ INDIKÁTORY MAS

Převolení orgánů MAS

Zápis z Pléna – Převolení orgánů MAS 22 platných hlasů Návrh: Hlasování o převolení členů VK do 2.období jako celku Pro : 22 Proti : 0 Zdržel se : 0 Všichni uvedení členové VK byli převoleni Plénem do 2.období  Návrh: Nominace za obec Tehov - paní Hana Mikolášková Pro: 21 Proti: 0 Zdržel se: 1 Nominace paní Hany Mikoláškové do VK byla Plénem schválena.

Převolení orgánů MAS

Zápis z Pléna – Převolení orgánů MAS 22 platných hlasů Návrh: Hlasování o převolení členů PV do 2.období jako celku Pro : 22 Proti : 0 Zdržel se : 0 Všichni uvedení členové PV byli převoleni Plénem do 2.období  Návrh: Nominace za Cestu integrace - paní Markéta Hubínková Pro: 22 Proti: 0 Zdržel se: 0 Nominace paní Markéty Hubínkové do PV byla Plénem schválena.

Převolení orgánů MAS

Zápis z Pléna – Nominace do orgánů MAS  Návrh: Nominace za MAS Servis Říčansko – paní Helena Vlnařová Pro: 22 Proti: 0 Zdržel se: 0 Nominace paní Heleny Vlnařové do MV byla Plénem schválena.  Návrh: Nominace za o.s.Mraveniště – slečna Veronika Špačková Pro: 22 Proti: 0 Zdržel se: 0 Nominace slečny Veroniky Špačkové do MV byla Plénem schválena.

Plnění rozpočtu 2013

Financování MAS v roce ½ 2015 Z alokace na rok Hospodaření Z alokace na rok 2013odhad Hospodaření 2013? (odhad ) Proplacení výdajů 2013cca Alokace na rok 2014Technická podpora v jednání Alokace na rok obcí MAS podpořilo Členské příspěvky cca Členské příspěvky cca CELKEM ODHAD – na pokrytí roku 2014 a ½ MAS na rok potřebuje v úsporné variantě cca 1,4 mil

Děkujeme za pozornost Příjemné vánoční svátky Pavlína Filková Lída Třeštíková Petra Přílučíková