AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Zdravý životní styl ve školách podporujících zdraví Konference PhDr. Jitka Reissmannová, Ph. D. Katedra výchovy ke zdraví PdF MU.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Mgr. Jana Palanská.
Profese učitele – referenční rámec Mgr. Anna Doubková PaedDr. Karel Tomek Praha
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Vlastní hodnocení školy
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Základní škola a Odborná škola Zbůch, V Sídlišti 349, Mgr. Milena Peteříková Konference projektu 11. listopadu 2009 Studijní a vědecká knihovna,
Ve zdravém těle, zdravý duch … a ten je jen ve zdravé škole!!!
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Vlastní hodnocení školy
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Zdravá škola.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Výzkumný ústav pedagogický v Praze PhDr. Jaroslav Jeřábek, CSc. Rámcové vzdělávací programy jako cesta zkvalitňování vzdělávání v ČR.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Autoevaluace gym. Brno, tř. Kpt. Jaroše 14. Obecně zahajujeme dvouleté evaluační období evaluace proběhne v celém období, postupně.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
STANDARDIZACE PROFESNÍCH ČINNOSTÍ UČITELE Projekt MŠMT ČR pro rok 2008.
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Zásady předškolního vzdělávání Cíle vzdělávání Podmínky vzdělávání Obsah vzdělávání Autoevaluace.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Evaluace v mateřských školách
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Komplexní systém hodnocení
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
Hlavní manažér SP Kvalita I
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?

OBLASTI AUTOEVALUACE ŠKOLY Podmínky ke vzdělávání Podmínky ke vzdělávání Výchovné a vzdělávací strategie Výchovné a vzdělávací strategie Průběh vzdělávání Průběh vzdělávání Výsledky žáků Výsledky žáků Řízení školy Řízení školy Úroveň výsledků práce školy Úroveň výsledků práce školy

Podmínky ke vzdělávání Pohoda věcného prostředí Pohoda věcného prostředí Pohoda sociálního prostředí Pohoda sociálního prostředí Pohoda organozačního prostředí Pohoda organozačního prostředí Smysluplnost Smysluplnost Možnost výběru, přiměřenost, spoluúčast, spolupráce Možnost výběru, přiměřenost, spoluúčast, spolupráce Motivující hodnocení Motivující hodnocení Škola jako model demokratického společenství Škola jako model demokratického společenství Škola jako kulturní a vzdělávací centrum Škola jako kulturní a vzdělávací centrum

Výchovné a vzdělávací strategie Variabilita studia, nabídka předmětů Variabilita studia, nabídka předmětů Multikulturní vzdělávání Multikulturní vzdělávání Projekty Projekty Kurzy Kurzy Studentský senát Studentský senát Vztahy s rodiči Vztahy s rodiči

Průběh vzdělávání Organizační členění tříd a skupin Organizační členění tříd a skupin Týmová práce a projektová výuka Týmová práce a projektová výuka Individuální přístupy Individuální přístupy

Výsledky žáků Vědomostní oblasti Vědomostní oblasti Plnění klíčových kompetencí Plnění klíčových kompetencí Maturitní zkoušky Maturitní zkoušky Úspěšnost absolventů Úspěšnost absolventů

Úroveň výsledků práce školy Kapacita školy Kapacita školy Plnění rozpočtu Plnění rozpočtu Plnění investičních záměrů Plnění investičních záměrů

Evaluační indikátory Viz ukázka indikátorů (tabulka – Indikátory) Viz ukázka indikátorů (tabulka – Indikátory)

HODNOCENÍ UČITELE OBLASTI HODNOCENÍ Profesní úroveň Profesní úroveň Kontakt s žáky Kontakt s žáky Efektivita výuky Efektivita výuky Komunikace s okolím Komunikace s okolím Profesní růst a rozvoj Profesní růst a rozvoj

Profesní úroveň Zná svůj předmět Zná svůj předmět Je stále dobře informovaný Je stále dobře informovaný Umí těžit ze zkušeností Umí těžit ze zkušeností

Kontakt s žáky Zná svoje žáky Zná svoje žáky Je rádcem a strůjcem úspěchu Je rádcem a strůjcem úspěchu

Efektivita výuky Umí dobře plánovat výuku Umí dobře plánovat výuku Vhodně volí hodnocení žáků Vhodně volí hodnocení žáků Řídí činnost ve třídě Řídí činnost ve třídě Umí vytvořit učící se prostředí Umí vytvořit učící se prostředí Učí pro učícího se Učí pro učícího se Motivuje žáky Motivuje žáky

Komunikace s okolím Zapojuje se do dění ve škole Zapojuje se do dění ve škole Spolupracuje Spolupracuje Účinně komunikuje Účinně komunikuje

Profesní růst a rozvoj Profesně roste Profesně roste Zůstává efektivní a aktivní Zůstává efektivní a aktivní

INDIKÁTORY HODNOCENÍ UČITELE ukázka dotazníku (Hodnocení učitele) ukázka dotazníku (Hodnocení učitele)