Finanční mechanismy EHP / Norsko 2004 - 2009 Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Advertisements

Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Uchování evropského kulturního dědictví při vytvoření transparentního prostředí a dodržování jasných rovných pravidel implementace FM EHP/Norsko SEKCE.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
ministryně pro místní rozvoj
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
EHP a Norské fondy Využití Fondů pro bilaterální spolupráci na národní a programové úrovni Tomáš Tesař Ministerstvo financí.
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Interní postupy MAS Brdy
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur K – alokováno 75,0 mil.Eur = 70 %

Prioritní oblasti 1.Uchování evropského kulturního dědictví 2.Ochrana životního prostředí 3.Rozvoj lidských zdrojů 4.Zdravotnictví a péče o dítě 5.Udržitelný rozvoj 6.Vědecký výzkum a vývoj 7.Implementace Schengen / posilování justice

Proces hodnocení žádostí Regionální KM formální náležitosti – oprávněnost Sektorová KMhodnocení kvality KFMstanovisko pro donory Výbor FM schválení žádosti Monitorovací výbordoporučení žádosti NKM – MFzdůvodněné stanovisko Norské MZV

Administrativní struktura (1) KFM – Kancelář finančních mechanismů v Bruselu MF-Národní kontaktní místo (NKM) : 585 : Zpracovává postupy pro předkladatele - Manuál pro implementaci - Vyhlašuje výzvy - Předkládá doporučené žádosti na KFM - zajišťuje publicitu 586 : Monitoruje realizaci projektů a jejich vyhodnocení 902 : zajišťuje vydání Rozhodnutí o udělení dotace proplácení výdajů na základě ověření předložených dokumentů

Administrativní struktura (2) Kontaktní místa – kraje zajišťují : 1.příjem žádostí v kraji 2.Formální kontrolu žádostí 3.Posouzení oprávněnost žádosti Kontaktní místa – ministerstva (MŽP/MPSV/MK/MV/MS) Zajišťují: 1.Posouzení kvality žádosti 2 externími hodnotiteli ( sektor/kraj) 2.Hodnocení žádostí, které splnily podmínky k projednání v hodnotící komisi 3.Předložení doporučených žádostí na NKM

Administrativní struktura (3) Memoranda o porozumění mezi MF NKM – KM Monitorovací výbor (MoV) FM – členové : Zástupci sektorů - neziskových organizací - Asociace krajů Svazu měst a obcí - Hospodářská komora MoV- všechny žádosti doporučené HK jsou projednávány MF NKM – připraví k jednotlivým projektům Zdůvodněná stanoviska a odesílá žádosti na KFM

Publicita webovky!!!!!

Důležité kontakty

Děkuji za pozornost