Zpracování seminárních a kvalifikačních prací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Didaktika tělesné výchovy Pedagogická fakulta JU v ČB KTVS
Advertisements

Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Diplomový seminář úvodní přednáška
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Úvod do managementu 1. seminář
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Zpracování ročníkových prací
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Zpracování VŠKP práce Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Management a rozvoj obcí
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Seminární práce Mgr. Bc. Radka Burketová N_TiM/pMPH
Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. PhD.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Seminární práce N_TiM/pMPH.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR2 a KROP2 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do managementu 1. seminář
Úvod do studia.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Řešitel: Jméno Příjmení Spoluřešitel: Jméno Příjmení.
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Název ročníkové práce Vaše Jméno Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. Jméno Příjmení, PhD., CSc.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Logistika 1. cvičení.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Katedra managementu ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Ing. Patricia Jakešová
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Doc. PhDr. Radmila Dytrtová, CSc.. Výběr tématu a podklady pro psaní ZP  Podklady pro psaní bakalářských prací na webu ( v rubrice studium.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Logistika 1. cvičení.
Diplomový seminář úvodní přednáška
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Marketing sportu bp 2086.
Vzor individuální prezentace
Seminář 1 – Téma a úvod odborného textu
Vzor individuální prezentace
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Transkript prezentace:

Zpracování seminárních a kvalifikačních prací Metodika tvůrčí práce ročník PS a KS Ing. Martina Juříková, Ph.D.

Cíl semináře Metodiky tvůrčí práce Zpracování seminárních a ročníkových prací Cíl semináře Metodiky tvůrčí práce kvalitně metodicky zpracovaný „odborný text“ pravidla pro psaní seminární a ročníkové práce zadávání a volba témat práce se zdroji, literaturou, citační aparát formulace cílů a hypotéz Volba metod a technik, přístupů k analýze syntéza, indukce, dedukce atd. A další…

Splnění ZÁPOČTU: SEM. PRÁCE Zpracování seminárních a ročníkových prací Splnění ZÁPOČTU: SEM. PRÁCE „PRÁCE O PRÁCI“ v rozsahu Titulní strana + 1 A4 Doporučený (požadovaný) obsah: Téma Cíl a účel práce Volba metod, přístupů, práce se zdroji Hlavní závěr, přínos TERMÍN ODEVZDÁNÍ: FYZICKY DO 7. LEDNA 2011 AKTIVNÍ ÚČAST NA MIN. 50 % KONZULTACÍ

Zpracování seminárních a ročníkových prací Seminární práce Zadává vyučující pedagog. Obsah seminární práce: rešerše jednotlivých kapitol z určité publikace, popis určitého jevu, srovnání řešení určitého problému v publikacích např. dvou autorů, případová studie, atd. Prezentace a diskuse při semináři. Rozsah práce cca 5 normovaných stran formátu A 4. Směrnice rektora č. 12/09, web UTB, O univerzitě, Úřední deska

Titulní strana – viz šablona. Obsah – číslo a název kapitoly, strana. Zpracování seminárních a ročníkových prací Struktura práce Titulní strana – viz šablona. Obsah – číslo a název kapitoly, strana. Úvod Stať – teoreticko-praktický přístup x pouze rešerše? Závěr Použitá literatura. Přílohy.

Titulní list obsahuje: Zpracování seminárních a ročníkových prací Titulní list obsahuje: název školy: UTB, FMK, ÚMK plný název práce, jméno studenta, ročník, rok vypracování, u seminární práce název předmětu a jméno pedagoga.

Charakteristika jednotlivých částí práce Úvod Řešená problematika. Význam problému. CÍL Důvody řešení. Postup řešení. Odpověď na otázky: proč jste zvolili téma, čeho hodláte dosáhnout a jak budete postupovat.

Stanovení cílů práce Věcné a jednoznačné: např. Zpracování seminárních a ročníkových prací Stanovení cílů práce Věcné a jednoznačné: např. seznámit se s danou problematikou … na konkrétním příkladu ověřit… porovnat jevy….. dobrat se nových poznatků v oblasti ….. naznačit, jak bylo možné dosáhnout změny současného stavu. Cíle vycházejí z tématu práce.

STAŤ - REŠERŠE LITERATURY Zpracování seminárních a ročníkových prací STAŤ - REŠERŠE LITERATURY Přehled teoretických poznatků vztahujících se k tématu, tj. teoretická východiska pro řešení definovaného problému. Student v této části práce prokazuje schopnost pracovat s odbornou literaturou. Smyslem této kapitoly je popsat z věcného hlediska, co se o řešeném problému ví, co bylo publikováno atd. Literární studie by měla být kritická zejména v případech existence rozdílných nebo protichůdných názorů.

STAŤ – TEORETICKO-PRAKTICKÁ Zpracování seminárních a ročníkových prací STAŤ – TEORETICKO-PRAKTICKÁ jednotlivé (dílčí) teoretické poznatky ověřovány na praktických příkladech STAŤ – PRAKTICKÁ – Case study Analýza návrh

Zpracování seminárních a ročníkových prací Závěr Stručné shrnutí práce - od cílů přes jejich naplnění až po doporučení pro praxi, návrhy na řešení, příp. limity aplikace. V této části práce by mělo být zhodnoceno splnění cíle formulovaného v úvodní části práce. Doporučujeme v rozsahu jedné strany.

Práce se zdroji a literaturou Příště….. Práce se zdroji a literaturou

Dotazy, konzultace: Jurikova@fmk.utb.cz Tel. 725 549 822 Prezentace: Zpracování seminárních a ročníkových prací Dotazy, konzultace: Jurikova@fmk.utb.cz Tel. 725 549 822 Prezentace: http://Lide.fmk.utb.cz/martina-jurikova

Ročníkové práce Rozsah cca 15 stran. Zpracování seminárních a ročníkových prací Ročníkové práce Ročníková práce je zadávána studentům druhého ročníku bakalářského studijního programu. Rozsah cca 15 stran. Téma, zadání, je komplexnější (zejména ve druhém ročníku může být přípravou k bakalářské práci) a postihuje konkrétní problematiku.

Struktura kvalifikačních prací Ročníková práce Bakalářská práce Diplomová práce Úvod Teoretická východiska Metodika práce Praktická (analytická) část? Závěr Seznam literatury, příloh, příp. obrázků, grafů apod. Praktická (analytická) část Projektová část

Výstupy kvalifikačních prací Ročníková práce Bakalářská práce Diplomová práce Rešerše (důkladná) nového teoretického přístupu? x/a Analýza a výstupy z ní v podobě závěrů a doporučení Jedna náročná či více dílčích (podložených) analýz a sumarizace hlavních závěrů a doporučení Rešerše odborné literatury a odborného tisku, sekundárních zdrojů dat + Analýza/y a výstupy z nich v podobě závěrů Komplexní projekt vycházející se závěrů předchozích částí Doporučení, omezení, limity realizace projektu