Projekt EU Dotace Informační systém sloužící k čerpání dotací ze struktur Evropské unie. FIMU PV104.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Projektové řízení Modul č.1.
„Plánování projektu Plán projektu“
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Projektový management
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt empirického výzkumu
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
3. Životní cyklus a procesy projektu
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
6. Koncepce řízení projektů
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Ing. Jiří Šilhán.  volba typu ŽCS  rozčlenění na dílčí úkoly  časování.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
IT outsourcing v praxi Jak to celé probíhá...
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Softwarové inženýrství semestrální projekt
6. Koncepce řízení projektů
2. Životní cyklus a procesy projektu
Metodika řízení projektů
Helios Orange - Implementace systému
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Životní cyklus projektu a fáze projektu Martin Cupal Podnikatelský záměr a projektový management.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Pracovní setkání 28. června 2007
ROP JV – informace o novém programovém období
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
2. jednání řídícího výboru
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Projekt EU Dotace Informační systém sloužící k čerpání dotací ze struktur Evropské unie. FIMU PV104

Definice projektu Cílem je vytvoření administračního nástroje pro usnadnění správy žádostí o dotace Zákazník je veřejný sektor – Ministerstvo pro místní rozvoj Projekt staví na předchozí spolupráci a navazuje na podobný projekt ze stejného programu

Definice projektu Realizační/alokační problém Cílem projektu je předání a nasazení poptávaného systému včas a v požadované kvalitě Jako životní cyklus vývoje stanovena metodika Vodopád

Realizace projektu Stanovení hrubého harmonogramu Stanovení potřebných rolí pro realizaci projektu a jejich časové dostupnosti Sestavení projektového plánu reflektujícího životní cyklus, harmonogram a přidělené zdroje Postup dle projektového plánu, schůze řídící komise projektu mezi fázemi cyklu

Rizika projektu Předpovězena běžná rizika ohrožující kvalitu a realizaci projektu Projevilo se nečekané riziko v podobě nemoci velké části členů týmu Riziko potlačeno pomocí opatření připravených pro jiná rizika

Metriky projektu Velikost projektu v usilí: 1500 MD (dopřesněno analýzou COCOMO) Rozsah projektu: 18 měsíců Velikost týmu: 10 odborníků REQS: 110, UCS: 95 LOC: , 350 tříd, 150 datových entit 15 externích datových toků

Ukončení projektu Projekt byl předán zákazníkovi do provozu a prohlášen řídící komisí projektu za úspěšný Díky firemní kultůře a metodicky zvládnutým postupům se podařilo potlačit riziko nedostatku zdrojů Uplatnily se jak vnitřní zkušenosti, tak připravenost v podobě certifikace CMM L3