Program rozvoje venkova ČR na období 2007 – 2013 III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, Občanské vybavení a služby aktualizace pravidel pro 14.kolo žádostí Mze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Středočeský kraj.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
odbor politiky bydlení
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR na období 2007 – 2013 III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, Občanské vybavení a služby aktualizace pravidel pro 14.kolo žádostí Mze - Odbor Řídící orgán PRV Vypracovala: Veronika Vlasáková Místo konání: Náměšť na Hané

Opatření III.2.1 Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Podopatření III Občanské vybavení a služby příjem žádostí pro 14. kolo – říjen 2011

III Obnova a rozvoj vesnic Cílem Podpatření III Obnova a rozvoj vesnic je podpora malých obcí v oblasti základní dopravní a technické infrastruktury včetně vodohospodářské, zlepšení vzhledu obcí a tím zlepšení životních podmínek a zvýšení atraktivity vesnic pro bydlení, podnikání i relaxaci. Podopatření III je rozděleno na 3 záměry:  Záměr a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí  Záměr b) vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu  Záměr c) územní plán

V rámci každého regionu NUTS 2 bude vyhlašován pouze jeden z následujících záměrů: REGION NUTS 2Záměr Střední Čechyb) Jihozápadb) Severozápada) Severovýchodb) Jihovýchoda) Střední Moravaa) Moravskoslezskob)

Aktuální stav implementace Stav implementace - záměr a) III ke dni Počet zaregistrovaných projektů Částka za zaregistrované projekty (v Kč) Počet schválených žádostí 652 Částka za schválené projekty (v Kč) Počet podaných žádostí o proplacení 764 Částka za podané žádosti o proplacení (v Kč) Počet proplacených žádostí o proplacení 742 Proplacená částka (v Kč) Počet proplacených projektů 604

Porovnání jednotlivých kol v podopatření III.2.1.1Obnova a rozvoj vesnic 2. kolo záměr a) 5. kolo záměr a) 8. kolo záměr a) Počet zaregistrovaných projektů Částka za zaregistrované projekty (v Kč) Počet schválených žádostí Částka za schválené projekty (v Kč) Úspěšnost žadatelů 71,7 %34,1 %21,4 %

Porovnání závazkovaných a schválených částek dle jednotlivých kol příjmu

Finanční plnění Pro závazkování na 14. kolo bude použit kurz 23,60 EUR/CZK Celkový rozpočet období 2007 – 2013 na podopatření Celkem zazávazkováno Celkem proplaceno (kurz ke dni proplacení) Zbývá k zazávazkováníZbývá k proplacení Kč Kč Kč Kč Kč Předpokládaná výše alokace pro NUTS II Střední Morava: 158,5 mil. Kč

Žadatelem v Opatření III záměru a) může být: obec do 500 obyvatel;obec do 500 obyvatel; svazek obcí (dle zákona o obcích), pokud je projekt určen k realizaci v obci do 500 obyvatel;svazek obcí (dle zákona o obcích), pokud je projekt určen k realizaci v obci do 500 obyvatel; nestátní nezisková organizace, občanské sdružení; obecně prospěšné společnosti, nadace a nadační fondy;nestátní nezisková organizace, občanské sdružení; obecně prospěšné společnosti, nadace a nadační fondy; zájmová sdružení právnických osob dle občanského zákoníku, jsou-li členy obce či svazky obcí;zájmová sdružení právnických osob dle občanského zákoníku, jsou-li členy obce či svazky obcí; církve a jejich organizace;církve a jejich organizace;

Počet bodů potřebný pro schválení žádostí o dotaci v podopatření III Obnova a rozvoj vesnic záměr a) 8 kolo Regionální odboryMax. počet bodůPočet bodů potřebný ke schválení Úspěšnost žadatelů (%) Praha a Střední Čechy132-0 České Budějovice Ústí nad Labem Hradec Králové Brno Olomouc137-0 Opava

Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic a) dopravní a technická infrastruktura, vzhled obcí Minimální výdaje: 50 tis. Kč Maximální výdaje: 5 mil. Kč (svazek obcí 20 mil.Kč) Výdaje na které může být poskytnuta dotace:  Stavební výdaje na novou výstavbu/obnovu místních komunikací III. a IV třídy  Stavební výdaje na novou výstavbu/obnovu vodou propustných komunikací  Výdaje na budování/obnovu sítí technické infrastruktury  Stavební výdaje na obnovu veřejných prostranství obce (vyjma vodních ploch)  Výdaje na parkové úpravy (možnost získání bodů při nenárokování těchto výdajů)  Stavební výdaje na zpevnění ploch a pokládka zpevněných ploch a dlažeb  Výdaje na zpracování projektové a technické dokumentace  Odstranění výdajů na nákup budov, staveb a pozemků

Preferenční kritéria Společná kritéria pro záměry a), b) Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován, je 100,1 – 125 % průměrné míry nezaměstnanosti v ČR Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován, je 125,1 – 150 % průměrné míry nezaměstnanosti v ČR Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován, je více než 150 % průměrné míry nezaměstnanosti v ČR Projekt je realizován v regionu se soustředěnou podporou státu na roky v souladu s přílohou k usnesení vlády ze dne 22. února 2010 č. 141 Žadateli dosud nebyl schválen k poskytnutí dotace z PRV žádný projekt v daném záměru (v období ) Projekt je v souladu s oficiálně schváleným dokumentem Místní Agendy 21 nebo Rozvojovým strategickým dokumentem obce *došlo k odstranění regionálních kritérií

Preferenční kritéria kritéria pro záměr a) Komplexnost projektu – projekt předložený v záměru a) zahrnuje více než čtyři aktivity záměru Komplexnost projektu – projekt předložený v záměru a) zahrnuje 3 – 4 aktivity záměru Komplexnost projektu – projekt předložený v záměru a) zahrnuje 2 aktivity záměru Počet obyvatel v obci – obec, kde je realizován projekt předložený v záměru a), má do 250 obyvatel Žadatel si v rámci projektu nenárokuje výdaje na parkové úpravy, které jsou součástí projektu a tvoří minimálně 10 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace Snížená míra podpory - Požadovaná míra dotace je 89 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace Snížená míra podpory - Požadovaná míra dotace je 88 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace Snížená míra podpory - Požadovaná míra dotace je 87 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace Projekt je realizován ve spolupráci s místními podnikatelskými subjekty *došlo k odstranění regionálních kritérií

Nový systém administrace žádostí povinné zaslání formuláře ŽOD elektronickou cestou prostřednictvím Portálu farmáře Žadatel poté na RO SZIF doručí ve stanoveném termínu pouze podepsaný formulář ŽOD (osobně, pošta, DS) – datum registrace = datum písemného doručení ŽOD SZIF provede administrativní kontrolu ŽOD (21 dní) v případě nedostatků SZIF vyzve k jejich odstranění (7 dní), výzva i na Portálu farmáře SZIF sestaví seznam žadatelů dle nárokovaných bodů v případě shody bodů je rozhodným kritériem výše dotace

Nový systém administrace žádostí SZIF rozdělí žadatele do 3 skupin:  statut Doporučen (dle částky závazkování)  statut Náhradník (dle rezervní částky)  statut Nedoporučen Seznamy budou zveřejněny na webu SZIF SZIF vyzve žadatele se statutem Doporučen a Náhradník k doložení povinných, příp. nepovinných příloh (14 dní) – Stavební povolení pravomocné a platné k datu podání ŽOD SZIF provede kontrolu obdržených dokumentů v případě nedostatků SZIF vyzve k jejich odstranění (14 dní) SZIF provede schválení žádostí, které vyhověly všem kritériím přijatelnosti a dalším podmínkám

INFORMACE Program rozvoje venkova/Pravidla a Nařízení vlády k opatření PRV III.2.1, III.2.2: Veronika Vlasáková tel.: akreditovaná platební agentura příjem žádostí na RO SZIF

Děkuji za pozornost