Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravovaná dokumentace
Advertisements

Projektové řízení Modul č.1.
„Plánování projektu Plán projektu“
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Projektový management
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Evropský sociální fond
Environmentální značení produktů. ENVIRONMENTÁLNÍ ZNAČENÍ PRODUKTŮ Ing. Marie Tichá 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci.
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Microsoft Office Project 2007 kritická cesta
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Proces řízení projektu
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
jako nástroj projektového řízení
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
Techniky projektového řízení
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Ekonomika malých a středních podniků
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Transkript prezentace:

Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011

Co je projekt? peníze lidéčas Plánování Realizace

Výchozí podmínky cíle lidské zdroje priority termíny rozpočet

Plánování projektu stanovení cílů definování strategie vedoucí k jejich dosažení rozdělení úloh sestavení týmu určení způsobu řízení projektu analýza rizik a omezení projektu

4 roviny projektu Cíl – vyšší cíl projektu (změna, ke které přispěje účel) Účel – bezprostřední důvod projektu (nemohu jej ovlivnit) Výstupy – to co má být vytvořeno, aby byl splněn účel Činnosti – jsou třeba k dosažení výstupů

Metoda logického rámce: Informační kampaň na třídění odpadu Popis projektu Objektivně ověřitelné ukazatele Prostředky ověření Předpoklady Cíl projektu Zlepšení životního prostředí. Pokles těžby nerostů a spotřeby ropy v chemickém průmyslu. Statistiky OSN a EU. Zlepšení ŽP povede k udržitelnému rozvoji společnosti. Účel projektu Třídit a recyklovat více odpadu v ČR. Množství vytříděného a recyklovaného odpadu v ČR. Databáze CENIA, ČSÚ a MÚ. Třídění odpadu přispívá ke zlepšení stavu ŽP. Výstupy Informační kampaň v podobě billboardů a reklam. Množství billboardů a reklam a jejich dopad. Sociologické/ marketingové šetření. Informační kampaně fungují. Stabilita společnosti. Činnosti Výroba reklam, tisk a výlep billboardů, atd. Zdroje, rozpočet, partneři. Rozpočet, harmonogramy, pracovní deníky, zápisy z porad. Stabilita trhu s reklamou, splnění závazků partnerů.

Interní granty FF UK název charakteristika žadatelů popis projektu o cíle o důvody o současný stav poznání o výstupy o postup řešení + harmonogram rozpočet

Grantová agentura UK název řešitelský tým rozpočet anotace současný stav poznání přínos projektu k rozvoji fakulty/VŠ materiální zajištění projektu cíle řešení způsob řešení prezentace výsledků

Úkol téma projektu (kulturní ekologie) sestavit tým (2-3 studenti) připravit anotaci Popis projektu, charakter a průběh prací předpokládaných při řešení navrhovaného projektu. Proč chci tento projekt? Co je cílem? anotaci písemně ( slov) anotaci přednést s PPT prezentací (3-5 minut)

Konec příští setkání asi na konci listopadu