Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
„Plánování projektu Plán projektu“
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Hodnocení průběhu a výsledků pedagogického procesu ve škole změny vyplývající z RVP RNDr. Jiří Kuhn Gymnázium Nymburk.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Rámcové a školní vzdělávací programy
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Setkání v cyklu Střední školy a zřizovatel
Evaluace v mateřských školách
Základní vzdělávání a další …
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
První zkušenosti s evaluací
IP Alena Kopáčková (DFP)
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF

Projektoví partneři  Gymnázium Nymburk  Gymnázium Jiřího Ortena Kutná Hora  Gymnázium Kralupy  Gymnázium Čáslav  Gymnázium Benešov

Evropský sociální fond – ESF Začlenění projektu MONITOR do struktury ESF  Operační program Rozvoj lidských zdrojů  Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů vzdělávání  Modernizace školních vzdělávacích programů – rozvoj klíčových kompetencí

Cíle projektu 1. Přizpůsobit systém sledování kvality CQAF podmínkám víceletých gymnázií a základních škol a vytvořit nástroj pro evaluaci procesů, které jsou pro školy typické 2. Shromáždit a popsat příklady dobré praxe při monitorování a hodnocení pedagogických procesů s důrazem na hodnocení průběžného nabývání kompetencí.

Proč projekt ?  Výstupy SWOT analýzy a dotazníkového šetření na začátku tvorby ŠVP Nejsme metodicky připraveni na zvládnutí změn, které RVP do škol přináší Nejsme metodicky připraveni na zvládnutí změn, které RVP do škol přináší Neumíme zhodnotit dosažení „nových“ cílů, tedy rozvoj kompetencí Neumíme zhodnotit dosažení „nových“ cílů, tedy rozvoj kompetencí Chybí prostředky na zaplacení práce učitelů, která souvisí s tvorbou ŠVP Chybí prostředky na zaplacení práce učitelů, která souvisí s tvorbou ŠVP Chybí prostředky na další vzdělávání pedagogických pracovníků Chybí prostředky na další vzdělávání pedagogických pracovníků

Jak nám projekt pomůže? V průběhu realizace získáme : Nové poznatky potřebné k účinnému sebehodnocení práce školy Nové poznatky potřebné k účinnému sebehodnocení práce školy Finanční prostředky na další vzdělávání pedagogických pracovníků Finanční prostředky na další vzdělávání pedagogických pracovníků Finanční prostředky na odměnu pracovníkům, kteří se do realizace projektu zapojí Finanční prostředky na odměnu pracovníkům, kteří se do realizace projektu zapojí Nezbytné materiální vybavení pro realizaci projektu Nezbytné materiální vybavení pro realizaci projektu

Cíl 1 CQAF  CQAF je tzv. společný rámec pro zjišťování kvality  Je primárně vytvořen pro podniky, tedy neškolské subjekty  Některé postupy z řízení neškolských podniků jsou použitelné i v řízení rozvoje kvality škol, ty bude projekt zkoumat a popisovat  Tato část projektu bude ležet většinou na ředitelích škol a jejich zástupcích

Cíl 2 Monitorování pedagogických procesů Ideový záměr: Pokud chceme popsat postupy hodnocení a monitorování pedagogických procesů, které budou směřovat k novým cílům – kompetencím, musíme nejprve učitele metodicky vzdělat a spolu s nimi pak hledat způsob, jak postupné rozvíjení kompetencí sledovat a hodnotit

Oblasti školení  Kritické myšlení  Osobnostní a sociální výchova  Mediální výchova  Multikulturní výchova

V čem mohou PK pomoci  Návrh vyučujících, kteří se zúčastní metodických školení a jejich účast na školeních, předání zkušeností dalším členům sboru  Podíl na tvorbě „metodik“ autoevaluace ve svém předmětu se zohledněním nabytých zkušeností ze školení

V čem mohou PK pomoci  Testování vytvořených metodik z jiných škol, které se zúčastňují projektu  Pomoc při propagaci projektu v tisku a na www stránkách školy

Aktivity zahrnuté do projektu První část projektu – metodika CQAF Analytická část 1. části – CQAF Analytická část 1. části – CQAF Příprava tezí metodiky CQAF pro gymnázia Příprava tezí metodiky CQAF pro gymnázia Tvorba metodiky CQAF pro gymnázia Tvorba metodiky CQAF pro gymnázia Testování metodiky na školách Testování metodiky na školách

Aktivity zahrnuté do projektu Druhá část projektu metodika autoevaluace v pedagogické oblasti Přípravná fáze 2. části Přípravná fáze 2. části Metodická příprava vyučujících Metodická příprava vyučujících Příprava tezí pro metodiku v pedagogické oblasti Příprava tezí pro metodiku v pedagogické oblasti Tvorba metodiky Tvorba metodiky Testování metodiky na školách Testování metodiky na školách

Rozpočet projektu Celkový rozpočet ,- Kč Z toho Nákup techniky ,- Kč Školení ,- Kč Služby ,- Kč Tisk a distribuce produktu ,- Kč Ostatní ,- Kč

Časový harmonogram projektu Začátek projektulistopad 2006 Konec projektu říjen 2007 Dílčí aktivity navazují v logickém sledu za sebou