Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Seminář: Vstup do organizace Téma I.:Hledání mezníků
Podpora meziobecní spolupráce
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
ECVET v Programu celoživotního učení
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Katedra psychologie FSS MU 2012/2013.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Úvod do managementu 1. seminář
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Management a rozvoj obcí
Diplomový seminář září 2014.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BPH_BAS2.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BKH_BAS2.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Cesta k uplatnění na trhu práce
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Transkript prezentace:

Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň - VPL465 Odborná analytická stáž pro veřejnou správu a politiku Vyučující: Josef Horňáček, Blanka Plasová, Iveta Zelenková

Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Katedra sociální politiky a sociální práce FSS MU a Centrum praktických a evaluačních studií (CEPRES www.cepres-muni.cz) realizuje v letech 2012 až 2015 významnou inovaci svých studijních programů prostřednictvím projektu: „Internacionalizace, inovace, praxe: sociálně-vědní vzdělávání pro 21. století“ (CZ.1.07/2.2.00/28.0225) Hlavní cílem projektu je dosáhnout systematického propojení nových teoretických poznatků s aktuálními tématy praxe a to zejména v oblasti veřejné politiky, veřejné politiky a politiky pracovního trhu. Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Cíle a poslání analytických stáží Umožnit bezprostřední návaznost teoretické a metodické přípravy diplomové práce studenta řešením výzkumných i praktických problémů v organizacích. Podpora při tvorbě diplomových prací studentů ve spolupráci s vedoucími/konzultanty na FSS a školiteli v organizacích. Seznamovat studenty s praktickou zkušeností expertů z organizací veřejného i neziskového sektoru. Umožnit studentům navázat kontakt s organizacemi a institucemi s možností startu jejich profesionálního života. Tvorba databází k využití v metodických předmětech Cíle a poslání analytických stáží

Rozsah stáží Rozsah analytických stáží: studenti: 100 hodin analytické stáží ve vybrané organizaci (příprava výzkumu, pozorování a sběr dat) + 8 hodin seminářů + příprava na semináře + dle potřeby individuální konzultace; školitelé v organizacích: 10 hodin/ 1 student (odměna 400 Kč/ hodina) Rozsah stáží

Volba organizace a vyjednávání tématu diplomové práce (viz Seznam organizací nebo vlastní aktivita, Formulář zájemce o stáž, výběr studentů organizací) Uzavření „Smlouvy o spolupráci při realizaci odborné praxe studentů FSS MU“ Protokol o přijetí studenta na analytickou stáž Výkaz o vykonané stáži Závěrečné hodnocení studenta na stáži Dvě úvodní (organizační) setkání a následně semináře zaměřené na sdílení zkušeností a prezentace postupu výzkumu. Organizace praxí

Požadavky na zakončení kurzu Uzavření Smlouvy o spolupráci a Protokolu o přijetí studenta na stáž Odevzdání Výkazu o vykonané stáži a Závěrečného hodnocení studenta na stáži potvrzené od školitele v organizaci Ze získaných dat student zpracuje výzkumný protokol, dle zadání (viz formulář Výzkumného protokolu ve studijních materiálech). Výzkumný protokol se odevzdává v elektronické podobě do odevzdávárny předmětu. Tato podmínka je splněna, pokud vyučující kurzu tento výzkumný protokol explicitně přijme. Povinná účast a aktivní zapojení na skupinových seminářích. Povinná prezentace výstupů výzkumu v rámci seminářů. Termíny pro splnění požadavků následují za chvilku a vše je v sylabu. Požadavky na zakončení kurzu

Výzkumný protokol = hlavní výstup kurzu! První verze se prezentuje na semináři a finální verze se odevzdává písemně v závěru semestru. Bezprostřední využití pro diplomovou práci (metodologie a empirická část) Stručný obsah výzkumného protokolu: Definice problému, jeho rozsah a hlavní výzkumná otázka. Metodologie, rozpracování dílčích výzkumných otázek, výzkumná strategie, analýza dat, validita a reliabilita. Proveditelnost výzkumu v organizaci, modifikace výzkumu, limity výzkumu. Aplikační hodnota výzkumu, kroky ke zvýšení užitečnosti získaných poznatků, případně šíření výstupů. Povinné přílohy (výzkumný nástroj a anonymizovaná data) Výzkumný protokol = hlavní výstup kurzu!

18. 9. 2013 Úvodní informace k průběhu kurzu a stáže, vytvoření tematické a organizační databáze odborné stáže, konzultace výzkumných záměrů 2.10. 2013 Projednání rozmístění studentů v organizacích a případných problémů s podepisováním Smlouvy o spolupráci a Protokolu o přijetí studenta na praxi. Konzultace výzkumných záměrů a dosavadního postupu. 4.12. a 11.12. 2013 Konzultace dosavadního postupu, reflexe pobytu na stáži, sdílení zkušeností a prezentace předběžného výzkumného protokolu dle zadání v sylabu. 31.1. 2014 Odevzdání Výkazu o vykonané praxi a Závěrečného hodnocení studenta na praxi (po domluvě s vyučujícími je možné individuální posunutí termínu v závislosti na termínu dokončení praxe). Odevzdání Výzkumného protokolu do odevzdávány předmětu. Harmonogram

Vazba na diplomovou práci Vazba na diplomovou práci! → kurz si studenti zpravidla zapisují v semestru, kdy sbírají data pro diplomovou práci (poslední semestr před obhajobou) X příprava však začíná již při formulaci hlavní výzkumné otázky a konceptualizaci problému (nabídky na zpracování výzkumných projektů od organizací budeme průběžně upřesňovat individuálně dle potřeb organizace a zasílat studentům, kteří mají o danou stáž/téma zájem případně se lze domluvit na cílech s organizací, kterou si student sám zkontaktuje) Získat příslib od organizace, kde budete sbírat data pro diplomovou práci (ideálně před či v průběhu práce na formulaci cílů diplomové práce, konzultace se školitelem na FSS, potažmo vyučujícími kurzu stáže). Zjistit konkrétní osobu v organizaci, která bude v organizaci Vaším školitelem (musí být uzavřena DPP) Uzavřít smlouvu o stáži s organizací (nejpozději do měsíce po zahájení semestru) Zásadní informace

Dotazy a náměty?