OŠ Spodnja Šiška Ljubljana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
CLIL Content and Language Integrated Learning
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vysoké mýto.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Masarykovo Gymnázium Vsetín
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Event management Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Rozbor celkové úrovně vzdělávání na ZŠ Olbramovice po ukončení celkové rekonstrukce školy (ve školních letech 2012/2013 a 2013/2014) Vyhodnocení dotazníku.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
„Blick über den Zaun“ Austausch Zürich – Prag 2012 / 13.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
Počet odevzdaných dotazníků: 40.  Kvalitní pedagogický sbor – 2x  Netřeba cokoli měnit  Skvělá úroveň výuky  Pohodové prostředí školy,
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Základní škola Heřmanův Městec
Třídní schůzka 3.A
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

OŠ Spodnja Šiška Ljubljana Libuše Štefková

Něco o škole Škola se nachází v hl. městě Slovinska- Ljubljani, v části zvané Šiška, která je nedaleko od centra- okolím se však městu vůbec nepodobá Byla postavena roku 1908, poté byla škola rozšířená a r. 2008 přibyla i moderní knihovna se studovnou, kde se všechny děti musí cítit velmi příjemně Škola má své tělocvičný- také velmi moderní, kuchyni, učebny vybavené počítačem, data projektory a interaktivní tabulí

Reflexivní praxe v 5.třídě Třída 15 dětí (7 chlapců, 8 děvčat) Škola má dlouholetou tradici, v r. 2008 oslavila 100-leté výročí Moderně vybavené třídy (interaktivní tabule, počítač) Projekt: Zdravá škola Škola pořádá mnoho akcí pro děti, především sportovní a poznávací aktivity, ale také tábory a kulturní návštěvy

Výuka a výstupní hodiny studentek Sledování pohádky o velké přestávce

Jak mě přijali? Paní učitelka (Lota Gasser) je velmi příjemná a pomáhala mi se vším, co jsem potřebovala (od překladů k otázkám) Jelikož v období mé praxe probíhaly současně i studentské výstupy, byla jsem ve třídě s dalšími 3 studentkami, kterým jsem však příliš nebyla nápomocná, neboť všechno zvládaly samy Škola působila velmi přátelským dojmem, byla sice starší, ale o to více z ní dýchala rodinná atmosféra Na chodbách visely obrázky a také všude byly koše na třídění odpadu, které byly doprovázené komentářem „proč to všechno dělat“

Pravidla třídy Třída si společně pod vedením učitele sestavila své pravidla, která by měla dodržovat, to jsem však neměla možnost vidět Děti pravidla často porušovaly (vstupovaly učiteli do řeči, nenechaly ho domluvit, nehlásily se o slovo, pouze vykřikovaly, někdy jsem měla pocit, že hodinu vedou žáci než učitel) Také ukázněnost žáků mi nepřišla příliš dostatečná, nějak jsem postrádala řád a zmiňovaná pravidla (přece když si je už jednou napsali měli by je dodržovat- pak to vše ztrácí svůj smysl)

Pravidla třídy vylepená v zadní části třídy za radiátorovými trubkami

Rozvrh hodin a časová dotace jednotlivých předmětů Den Předměty Pondělí TJA NIT GVZ SLO Pom.hod. Úterý ŠVZ MAT DRU GO Středa Čtvrtek VV Pátek Pozn. TJA- Anglický jazyk NIT- Vědy ( Bi, CH, F) GVZ- Hudební výchova ŠVZ- Tělesná výchova DRU- Dě, Ov Pomocné hodiny- pro žáky, kteří si nejsou v něčem jistí a potřebují více procvičovat

Velice mne překvapilo, jaké vysoké úrovně dosahují žáci 5 Velice mne překvapilo, jaké vysoké úrovně dosahují žáci 5.třídy v anglickém jazyce i přesto, že časová dotace je pouze 3 vyučovací hodiny v týdnu Byli schopní se se mnou plynule dorozumět, aniž by jim to dělalo problémy nebo měli ostych Všimla jsem si také, že děti angličtinu používají i mezi sebou, když si o přestávce hrají nebo vůbec v běžné mluvě Když jsem se ptala, proč mají tak výbornou angličtinu, odpověď byla všude stejná- „sledujeme televizi“, což znamená, že sledují všechny kanály, které nejsou dabované, pouze se slovinskými titulky. Pro mnohé je lehčí naučit se anglicky než titulky čít (především pro děti a mladé lidi) Ve slovinských učebnicích mají žáci i anglické písně, pouštějí si učební materiály v Aj- velmi praktické

Školní režim Příliš se neliší od českého systému Začátek vyučování 8.30, 5.min. přestávky, po 2. vyuč. hodině následuje 20 mi. přestávka a společná svačina, která se přinese z kuchyně (žáci mají možnost koupit si také kromě obědů i snídani a odpolední svačinu) Vždy několikrát do týdne mají žáci pomocné hodiny po vyučování, které jim slouží k procvičení probíraného nebo obtížného učiva

Nabídky sportovních aktivit Plavecký výcvik Lyžařský výcvik Tábory (víkendové i prázdninové po celém Slovinsku) Jednodenní výlety za přírodou Jízda na kole ve městě- zkoušky Dny atletiky, maratony pro děti Pochody na místní hory Orientační běhy

Sportovní den 17.4.2012

Nabídky exkurzí Muzea Galerie Významné místa Slovinska a místa známých osobností Exkurze do hasičských stanic Výlety do zahraničí (Benátky, Vídeň, Záhřeb,…) Kino Kulturní den

Hodnocení Žáci nedostávají za svou práci známky, ale dostávají body (5b-maximum,1b-minimum), body se jim sčítají a nakonec se toho udělá procentuální výsledek a podle toho jsou hodnoceni Žáci 1.-3. třídy dostávají vysvědčení se slovním hodnocením, 4.-5.třída- známka Učitel používám k hodnocení kritéria, která žákům předem stanoví a podle nichž jsou hodnoceni

Pedagogické metody Systém je zaměřen na využívání ICT a moderních projektových metod vyučování Ve škole probíhá projekt Zdravá škola, Eko škola, Tempus Jsou zde také třídy, které využívají prvky Montessori pedagogiky (především první třídy)

Spolupráce s rodiči Každý pedagog má své konzultační hodiny, ve kterých je možné řešit problémy týkající se žáků Pravidelně probíhají i třídní schůzky Na škole funguje Sdružení rodičů Učitel komunikuje s rodiči prostřednictvím mailů, telefonů - kdy se rodič může okamžitě dozvědět informace o jeho dítěti Pokud je závažnější problém, k dispozici jsou ředitelské konzultační hodiny

Co mi praxe dala/vzala? Praxe ve slovinské škole mě pouze obohatila o nové zkušenosti Také jsem zjistila, jak moc jsem hrdá na to, že jsem Češka Obohatila mě o slovinský jazyk (mám na mysli základy slovinštiny) Dala mi mnoho krásných chvil se třídou a učiteli