Nový Bor- brána Lužických hor, město skla, zeleně a zahrad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Advertisements

Knihovny současnosti 2006, Seč Muzejní knihovny ČR na webových stránkách muzeí Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze.
Český les – místo, kde žiji
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
2011 MĚSTO LITOMYŠL PAVEL ŠAROUN 2011 MĚSTO LITOMYŠL.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
PRAHA slaví 125 let KČT. pátek neděle centrum oslav Národní zemědělské muzeum – Letná.
Rozloha: 6 795,7 km² Počet obyvatel: (k ) Statutární město: Jihlava Počet okresů: obcí.
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Doba Jaroslava Vrchlického
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Zkušenosti s dalším vzděláváním na sklářské škole v Novém Boru Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace.
Průvodce po minerálních pramenech Českého lesa
Středočeský kraj Socioekonomická sféra Michael Ruml.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Liberecký kraj Městská radnice.
Liberecký kraj Rozloha – km2 (nejmenší) Počet obyvatel –
LIBERECKÝ KRAJ.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
EVROPSKá UNIE.
RYBNÍK BARBORA HODNOCENÍ EKOSYSTÉMU Diplomová práce
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Ústecký kraj.
Procházka historií a současností města Karviné
Kultura.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Hospodářství. H OSPODÁŘSTVÍ Otázky pro začátek Kolik procent podle Vás zaujímá zemědělská půda na Krnovsku? Které průmyslové odvětví.
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Opava.
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉHO POSKYTOVÁNÍ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝM Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního učení.
VYSOČINA.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace

Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Život v regionech Petr Machala.

Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A14Čj9_Pravopis vlastních.
Základní škola, Mateřská škola a Základní umělecká škola, Jablonec nad Jizerou VY_32_INOVACE_08 Severní Čechy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM A BIŽUTERIÍ. navštivte JABLONEC NAD NISOU město sklářských tradic a bohaté bižuterní současnosti bránu do Jizerských hor.
Sklářský průmysl Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_10_Z8_Sklářství.
statutární náměstkyně hejtmana
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Jablonné nad Orlicí.
Malá muzea a jejich význam pro region
Digitální učební materiál
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

Nový Bor- brána Lužických hor, město skla, zeleně a zahrad

Nový Bor 12 tisíc obyvatel Sklářská tradice Turistická oblast v blízkosti hranice s Německem

Sklářská tradice jako rodinné stříbro Rozvoj sklářské tradice od 17. století Mimořádná osobnost Bedřich Egermann 1870 odborná škola sklářská 1893 sklářské muzeum

Sklářské firmy a Nový Bor Crystalex- sklářský gigant od roku 1974 První IGS 1982 Krize a krach 2009 Nezaměstnanost 26 procent Současnost- 130 fungujících sklářských firem na území města

IGS a české sklo žije! zrod IGS IGS a město Nový Bor IGS přesahuje rámec setkání sklářských odborníků Oslava českého skla, umění, řemesla a tradice

Sklo jako nedílná součást života města Projekty Sklo v ulicích a Skleněná zahrada Rekonstrukce sklářského muzea Sklářské slavnosti Podpora sklářského školství Spolupráce se sklářskými městy v zahraničí (Nikolsk, Hadamar)

Děkuji Vám za pozornost