Den otevřených dveří pro média Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Bohuslava Šenkýřová 10. listopadu 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
EQUIP – distanční studijní opory (DSO)
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Moderní personalistika Úvod
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Den otevřených dveří pro média Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. Bohuslava Šenkýřová 10. listopadu 2009

10 let soukromého vysokého školství v ČR 10 let Vysoké školy finanční a správní Ze 44 SVŠ v ČR je pouze 16 se statutem obecně prospěšné společnosti

Proč obecně prospěšná společnost:  Vhodná právnická forma pro vzdělávání  Je transparentní  Veškerý zisk je použit pro rozvoj o.p.s.  Statutární orgán SR VŠFS jako o.p.s.

 analýza trhu a rozhodnutí o excelenci  vize, poslání, sdílené hodnoty  akreditace „produktů“ (oborů)  první imageová a produktová kampaň v oblasti VŠ  klientský přístup  procesní model řízení  vícezdrojové financování  řízení kvality v souladu se strategickými dokumenty VŠFS VŠFS jako manažersky řízený „podnik“

Studijní obory

City University of Seattle in Czech Republic MBABSBADouble Degree Základní kurzy MBA Essentials of Business Management, Business Communications Law and Economics for Global Business, Project Management and Prioritization Managing with Technology, Applied Marketing, Evaluating Financial Information, Managerial Accounting, Strategic Financial Management, People and Systems in Organizations Business Operations, Business Strategy Specializační kurzy MBA V oblasti Marketing, Finance a Global Management Studium v anglickém jazyce

Mobilita na VŠFS v rámci programu Erasmus Bilaterální smlouvy s 12 zemí, 28 univerzit (Německo, Francie, Itálie, Polsko, Slovensko, Irsko, Rakousko atd.) mobilita studentů -23 vyjíždějících a 24 přijíždějících mobilita pedagogů –5 vyjíždějících a 6 přijíždějících mobilita nepedagogických zaměstnanců –8 vyjíždějících a 4 přijíždějících Studium v anglickém jazyce

 Klientský přístup  Vstřícné jednání  Individuální péče Komunikace se studenty

Vývoj počtu studentů

Absolventi (500 mil. Kč ušetřeno státnímu rozpočtu)

Klientský přístup (2008/2009) Nadstandardní personální obsazení odboru stud. záležitostí  ISP; počet se zvyšuje (přestup z VŠ,VOŠ): 160 studentů  IPSP; počet se zvyšuje (nemoc, MD, zahraničí, pracovní povinnosti, Erasmus):130 studentů  Studenti s opakováním ročníku: 123 studentů  „Věční“ studenti, tzv. dodatkáři: 436 studentů Celkem 849 studentů (přibližně každý šestý student) Počet žádostí v AR 08/09: 3 200

Důvod ukončeníBc. studiumNMgr. studium Nesplněním požadavků18449 Zanechání studia oznámením13328 Vyloučen - podvod20 Ukončení bez StZK10 Zanechání studia nezapsáním160 Úmrtí20 Celkem33877 Ukončení studenti od do

 Prospěchová stipendia  Účelová stipendia  Stipendia pro talentované studenty  Stipendia pro handicapované  Stipendia pro děti z dětských domovů  Stipendia ze státního rozpočtu  Stipendia pro doktorandy Stipendijní programy VŠFS

10 klíčových oblastí kvality výuky 1.Inovace studijních oborů a programů – bc. studium je profilováno jako základ studijního oboru a nmgr. studium rozvíjí obor do studijních směrů, specializací 2.Studijní plány – pravidelná reakreditace, jednotná šablona pro všechny obory 3. ECTS – kreditní systém v souladu s Boloňským procesem 4. EQUIP – postupné zavádění předmětů v e-learningové formě v kombinovaném studiu

5.Kvalita pedagogů – na základě zpětné vazby v každém semestru odstraňování slabých míst ve výuce a podpora silných 6.Pedagogická dokumentace – důraz je kladen na jednotné požadavky při zakončování předmětů vyučovaných více pedagogy a na transparentnost hodnocení 7.Audiovizuální studijní pomůcky – využití Multimediálního centra a odboru IT při tvorbě audiovizuálních pomůcek 10 klíčových oblastí kvality výuky

8.Zkouškové období – jednotný přístup pedagogů při zkoušení 9.Závěrečné práce – propojování témat závěrečných prací s VV činností školy, předložení dokladu o kontrole v Theses 10.Státní závěrečné zkoušky – doporučena studentům PPT prezentace, zveřejněny okruhy k STZk včetně seznamu povinné literatury, zaveden jednotný systém zkoušení – formulování zkušebních podotázek ke každému okruhu 10 klíčových oblastí kvality výuky

Věda, výzkum, projekty celkem 270 mil Kč AKTA VŠFS – v roce 2009 Radou vlády pro výzkum, vývoj a inovace zařazen na seznam recenzovaných neimpaktovaných periodik v ČR.

Věda, výzkum, projekty GA ČR  Efektivnost investování do lidského kapitálu (leden/2003)  Vstup ČR do eurozóny a rizika spojená s plněním kurzového konvergenčního kritéria  Teoretická a metodologická východiska systémů analýz regulace a supervize finančních trhů  Teorie redistribučních systémů Celkem 6 výzkumných projektů GA ČR – Kč Specifický vysokoškolský výzkum – podpora zapojování studentů do vysokoškolského výzkumu 18

Věda, výzkum, projekty  Operační programy fondů EU (1. programovací období) Kč  Národní a regionální granty  Zakázkové vzdělávací programy  Poradenská a konzultační činnost

Věda, výzkum, projekty Operační programy fondů EU (2. programovací období) Kč Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost Multiplikační efekty – postgraduální vzdělávání vědeckých pracovníků Posilování kompetencí VŠ pracovníků při rozvoji konkurenceschopnosti VŠ v Ústeckém kraji (POKROK) Operační program Praha Adaptabilita Otevřené vzdělávání pro ekonomiku znalostí (EQUIP)

Věda, výzkum, projekty Národní a regionální granty ( ) Kč Vzdělávání pro ekonomické pracovníky škol (EDEC) Vzdělávání pro pedagogické pracovníky – mobilita studentů v EU (EUMED) Zakázkové vzdělávací programy ( ) – Kč Finanční akademie pro investiční specialisty (ČS, Unicredit)

Věda, výzkum, projekty Interní grantová agentura zřízena na přelomu roku 2007 a 2008 inicializuje, podněcuje vědecko-výzkumnou činnost a dává prostor akademickým pracovníkům k jejich vlastním výzkumným projektům. V ak. roce 2008/2009 řešeno 12 projektů: 22  Odklad zavedení eura v ČR z hlediska přínosů a nákladů společné měny (doc. Ing. Mojmír Helísek, CSc.)  Základní vývojové tendence rozvoje politiky sociálního pojištění (prof. Ing. Jaroslav Vostatek, CSc.)  Moderní přístupy k hodnocení investičních projektů (Ing. Karel Havlíček, Ph.D.)  Analýza velikosti a struktury marketingových komunikačních agentur v ČR (doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.)

Věda, výzkum, projekty Interní grantová agentura  Modelování vybraného procesu veřejné správy v multiagentním prostředí pomocí jazyka Jason (Ing. Jan Smolík)  Teoretická východiska a možnosti aplikace moderních manažerských přístupů ve veřejné správě (Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.)  Srovnávací analýza systémů soudobé veřejné správy (prof. PhDr. Vladimír Čechák, CSc.)  Implementace principů "public governance" a jejich efektivnost (prof. PhDr. Karel Lacina, DrSc.)  Matematické základy teorie redistribučních systémů (RNDr. Ivan Havlíček, CSc.)  Charakter hyperlokální komunikace a její místo v marketingovém komunikačním mixu (doc. Ing. Milan Kašík, CSc.) 23

VŠFS jako excelentní zaměstnavatel

 Systém hodnocení  Systém motivace a odměňování  Systém vnitřního vzdělávání Průměrný plat v ak. r. 2008/2009 cca Kč Kč (benefity) Benefity: -stravenky -flexi passy -nadstandardní zdravotní péče (vitamíny, masáže) -dva dny placeného zdravotního volna -penzijní připojištění -akademické volno na vědeckou činnosti -týden dovolené navíc -pracovní pomůcky (mobily, PC) VŠFS jako excelentní zaměstnavatel

Hospodaření VŠFS 2008/2009

Od vzniku do celkové investice VŠFS do budov a zařízení cca Kč Investice VŠFS