Ekonomika a právo v podnikání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studijní program Ekonomika a management
Studijní program Stavební inženýrství
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor MANAGEMENT garant oboru: doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
účetnictví, daně a controlling
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

Ekonomika a právo v podnikání VŠB-TU Ostrava, Ekonomická fakulta Ekonomika a právo v podnikání Bakalářská specializace v rámci oboru Ekonomika podniku. Magisterský studijní obor.

Stěžejní rysy… Nejstarší obor svého druhu v ČR Oblast výuky práva zajišťuje specializovaná katedra práva (119) Výuka je zajišťována špičkovými pedagogy a odborníky z praxe Interdisciplinární přístup propojující ekonomický a právní pohled na svět

Co obor nabízí… Soudobý komplexní společenský a ekonomický systém si žádá odborníků chápajících jak princip fungování ekonomických mechanismů, tak jejich právní regulaci. Obor ekonomika a právo v podnikání své absolventy vybaví znalostí obou těchto disciplín s důrazem na pochopení jejich vzájemné interakce. Hlavním cílem je nabytí znalostí právního rámce regulujícího počínání ekonoma.

Náš obor… …Vás nebude nutit memorovat paragrafy, nýbrž Vás povedeme k jejich pochopení. Naučíte se v právu orientovat a prakticky ho používat ke svému prospěchu. …Vám dovolí při volbě závěrečné práce specializaci dle Vašich preferencí v široké paletě témat. …Vám umožní spolupráci s respektovanými osobnostmi českého práva.

Ekonomie Obsah výuky…Bc. Účetnictví Metody Ekonomických rozborů Společný základ Právo Makroekonomie Mikroekonomie Matematika Management Statistika Marketing Cizí jazyky Ekonomie Účetnictví Metody Ekonomických rozborů Organizace podniku Finance Operační výzkum Obchodní činnost Podniková ekonomika Finanční řízení a rozhodován …a další. Obchodní právo Správní právo Pracovní právo a sociální zabezpečení Právo a reklama Daňové právo a daňový proces Živnostenské právo

Profil absolventa…Bc. Náš bakalář může těžit z konkurenční výhody znalosti ekonomiky a práva zejména: při zakládání a úspěšném vedení vlastní obchodní společnosti, při působení v řídících funkcích nižší a střední úrovně, v organizacích veřejné správy.

Obsah výuky…Ing. Společný základ Ekonomie Právo Mikroekonomie B Makroekonomie B Statistika B Matematika v ekonomii Ekonomie Podniková diagnostika Strategický management Obchodní operace se zahraničím Krizový management Jednotný vnitřní trh EU Audit v účetnictví Likvidace a insolventní řízení …a další. Právo Právo mezinárodního obchodu Právo EU A,B Finanční právo pro Ekonomy Právní předpisy v podnikání Právo duševního vlastnictví Pojistné právo v podnikatelské praxi Právnická angličtina a němčina

Profil absolventa…Ing. Náš inženýr je připraven pro úspěšnou budoucí kariéru na manažerských pozicích zejména v průmyslových podnicích, firmách služeb a v poradenských společnostech. Navíc má vynikající předpoklady k uplatnění v zahraničním obchodním styku. Obsah studia dává absolventovi ten nejlepší základ pro činnost prokuristy, exekutora, insolvenčního správce, auditora a podobné profese. Náš absolvent je znalostmi práva vybavený podnikatel (zaměstnanec) působící v různých oblastech (zejména v oblasti obchodní).

Členové katedry… Vedoucí katedry JUDr. Bohuslav Halfar Tajemník katedry Ing. Martina Krügerová, Ph.D. Sekretariát Soňa Šimečková Interní členové Mgr. Damian Czudek Mgr. Pavel Godický Mgr. Michal Kozieł JUDr. Jana Martiníková, Ph.D. Externí členové Prof. Ing. JUDr. Mgr. Alexander Bělohlávek, dr.h.c. Doc. JUDr. Petr Mrkývka Ph.D. Prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc. JUDr. Josef Šilhán, Ph.D. Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. Interní doktorandi: Ing. Petra Dvořáková Ing. Jan Kubica Ing. Václav Závada

Významné osobnosti katedry... JUDr. Bohuslav Halfar Vedoucí katedry práva Své zkušenosti soudce a obhájce ve věcech trestních rozkrývajícího hospodářskou kriminalitu předává studentům při výuce předmětu: „Ekonomická kriminalita“. Vedoucí závěrečných prací

Významné osobnosti katedry… Prof. Ing. JUDr. Mgr. Alexander Bělohlávek, dr.h.c. Přední osobnost českého a mezinárodního práva Aktivní advokát, rozhodce, pedagog a autor celé řady zásadních právních publikací Garant předmětu: „Právní předpisy v ekonomice“ Vedoucí závěrečných prací včetně disertačních

Významné osobnosti katedry… Prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc. Děkanka Právnické fakulty Masarykovy Univerzity Rozhodce, pedagog a autorka celé řady zásadních publikací zabývajících se mezinárodním právem soukromým Garant předmětu „Právo mezinárodního obchodu“ Vedoucí závěrečných prací včetně disertačních

Významné osobnosti katedry… Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. Přední osobnost českého a mezinárodního, zejména evropského, práva Pedagog a autor celé řady zásadních publikací Garant předmětu „Právo EU pro ekonomy A;B“ Vedoucí závěrečných prací včetně disertačních

Významné osobnosti katedry… Doc. JUDr. Petr Mrkývka Ph.D. Proděkan Právnické fakulty Masarykovy Univerzity Zkušenosti s advokátní praxe, pedagog a přední osobnost českého finančního práva Garant předmětu „Finanční právo pro Ekonomy“ Vedoucí závěrečných prací včetně disertačních

Vybraní absolventi oboru… Ing. Eva Riegrová, Ph.D. - Counsellour-at-Economy&Law at ArcelorMittal Ostrava a.s. Ing. Tomáš Sluka, Ph.D. – obchodní ředitel, Pražská teplárenská Mgr. Ing. Magdaléna Kubečková, Ph.D. – odborný asistent Ing. Petr Musil – majitel úspěšné poradenské společnosti MUSIL a partneři, s.r.o. Ing. Josef Křetinský – majitel úspěšné cestovní kanceláře Frčíme,s.r.o., obchodu pro turisty a účetní firmy. Ing. Ivana Calábková, Ph.D. – projektový manažer, BIC Ostrava, s.r.o. Ing. Jiří Rabiec – KPMG ČR

Staňte se i vy našimi studenty… Ekonomika a právo v podnikání – promoce 2013

…již se na Vás těšíme.