ORIGAMI. Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jaderná energie Objevitelé Jaderné elektrárny Jaderné zbraně
Advertisements

Jaderná energie Výroba paliv a energie.
Skládání sil Skládat síly znamená nahradit několik sil silou jedinou se stejnými účinky.
NÁZEV:HIROŠIMA A NAGASAKI
Vytvořil: Stanovský Michal, 9. A Zdroj: Wikipedie
Stvoření světa, vznik člověka
ANTISEMITISMUS A NACIONALISMUS
VY_32_INOVACE_3D.6.09 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Uhlík Richard Horký. Uhlík základní stavební kámen všech organických sloučenin základ světové energetiky- fosilní paliva asi 10 miliónů sloučenin.
ROVINNÉ ÚTVARY A JEJICH OBVODY
Jaderná energie Martin Balouch, Adam Vajdík.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (XV. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Origami – zajíc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Svržení atomových bomb na japonská města v srpnu 1945
Jaderná energie Jaderné zbraně.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Římské číslice Petr Šimek, V.B.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
06. Elektromagnetické vlny
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA Ztráty 1945 Autor: Mgr. Martin Vonášek
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Čínská kultura.
Jaderná energie.
Dosah alfa částic v látce
VY_32_INOVACE_19 Asie - Japonsko - pracovní list
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Člověk a společnost Dějepis 20. století Vědci a technici pro válku nebo mír VY_32_INOVACE_01 Sada 23 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
II. světová válka 1945 (II.) Petr Machala.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
je staré japonské umění skládání papíru
KMITÁNÍ A VLNĚNÍ, AKUSTIKA
Převody 6 km+ 6m= m 6 000m+ 2 km= . km 4q + 20 kg= ...kg
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Lucie Rendlová 9.B 2.ZŠ Plzeň 2015
Japonsko Autor: Mgr. Marian Solčanský
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.
Opakujeme dějepis na II. stupni. Druhá světová válka - Testík Název : Opakujeme dějepis na II. stupni Šablona: III/2 Číslo: 47 Autor: Mgr. Soňa Blažková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Z7_JAPONSKO TÉMA: Japonsko Japonsko Datum: březen 2013.
BIPOLÁRNÍ TRANZISTOR Ing. Jaroslav Chlubný. 1 STRUKTURA NAPÁJENÍ A PROUDY TRANZISTORU ZÁKLADNÍ ZAPOJENÍ TRANZISTORU TYPY A PARAMETRY Bipolární tranzistor.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Válka v Tichomoří a v Africe. Pearl Harbor Je přístav na Havajských ostrovech s vojenskou základnou USA Japonská letadla zde provedla útok 7. prosince.
Kouzelné ruce Pomůcky - Papír, nůžky, špendlík, modelína, obyčejná tužka.
Základní pojmy ? Co je to ATOM ? ? Ze kterých částí se skládá atom? ? Co je to elektroneutrální atom ? Atomy jsou základní stavební částice všech látek.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu: VY_ 32_INOVACE_16_V_M_HŠ_.
7.6 Doplnění na čtverec Mgr. Petra Toboříková
k diagnostice některých jaderné elektrárny jako
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Japonsko sushi
Lidská práva.
Saturn.
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Zvuky a Fourierova transformace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Vyvození a procvičení učiva
VÝROBEK Z PAPÍRU ORIGAMI Mgr. Jakub Karásek
Atomy a molekuly. Vypracoval: Lukáš Karlík
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Pokus. konec.
Skládání sil různého směru
Akciová společnost Výuková prezentace.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
VÁLKA V TICHOMOŘÍ.
POVRCH A OBJEM KRYCHLE A KVÁDRU
Druhá světová válka 4. fáze ( – )
Předmět: Dějepis Ročník: 9.
Transkript prezentace:

ORIGAMI

Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle předpisů Druhý že se používal pro rituálnímu skládání pápíru při náboženských obřadech.

Děvčátko skládající jeřába největším dokladem toho, co pro Japonce origami znamená, je pomník dětským obětem atomové bomby v Hirošimě - Děvčátko skládající jeřába. Byl vytvořen podle dívenky Sadako, trpící v důsedku ozáření leukémii, která se podle staré japonské legendy snažila poskládat tisíc papírových jeřábů, aby se uzdravila.

Jak skládat origami Vezmete si čtverec papíru

Přehněte papír

Vezměte roh papíru a přiložte ho k protilehlému rohu

KONEC