Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Organizační struktura ČUZK a legislativní zajištění KN v ČR
Advertisements

Digitální katastrální mapa (reálný cíl v reálném čase)
Ing. Stanislava Správková
Ing. Milan Kocáb Ing. Ivana Valdová
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
BABYLON 22. říjen 2014 Liberec Databáze kompostáren za rok 2013 Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů.
Ing. Stanislava Správková
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Katastr nemovitostí Minimum znalostí pro realitní makléře.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Porovnání tvorby DKM a KM-D pro katastrální území Antošovice
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Daniela Adámková Radka Folvarčíková
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
GIS systémy a ArcGIS Engine
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Úkoly katastrálních úřadů
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu

Vývoj podmínek pro digitalizaci katastru nemovitostí V roce 1994 schválena Koncepce digitalizace KN, ze které vyplývaly 3 hlavní cíle: 1. Digitalizace souboru popisných informací katastru nemovitostí => dokončena v roce 1998, 2. Vybudování a zprovoznění nového informační systému katastru nemovitostí, včetně dálkového přístupu => nasazen v roce Digitalizace katastrálních map – do roku 2006 Ve větší míře byla zahájena po dokončení digitalizace SPI.

Vývoj podmínek pro digitalizaci katastru nemovitostí Od roku 2001 snižování počtu zaměstnanců o 2% ročně a tempo digitalizace cca 400 k.ú., tj. 2-3 % celkového počtu. Kapacity využitelné na digitalizaci SGI musely být postupně převedeny na činnosti správy KN se zákonem stanovenými lhůtami. Za roky 2001 – 2006 nárůst počtu vyřízených řízení V o 65% a u řízení Z o 119%. Zátěž KP vlivem nárůstu počtů žádostí o poskytnutí údajů se podařilo rozložit zprovozněním DP (bez něj 108%). Lhůty zápisů se podařilo zkracovat.

Postup digitalizace SGI v ČR k

Současný stav Bez posílení kapacit na digitalizaci SGI není reálné její zrychlení. ČÚZK proto zpracoval materiál, který již prošel mezirezortním připomínkovým řízením, a který předpokládá posílení kapacit o 457 pracovníků ročně na dobu 7 let. 40 % těchto kapacit lze zajistit kooperací se soukromým sektorem. K zajištění financování tohoto úkolu je připravena novela zákona o SP, která zvýší poplatky za vklady do KN. Je předpoklad, že od roku 2009 bude možné tyto prostředky čerpat. Cílový rok je 2015 => tempo 1200 k.ú. ročně