Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studijní program Stavební inženýrství
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Hodnocení akademického roku Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Setkání kariérových poradců
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI

Návrhy na dlouhodobý záměr FBI : Dlouhodobý záměr VŠB – TUO na roky 2011 - 2015 Zvýšení vědeckého výkonu – VKM Vzdělávací činnost, postupná inovace a reakreditace s vazbou na: potřeby praxe vývoj a potřeby v bezpečnosti výsledky vědeckovýzkumné a odborné činnosti fakulty

Kvalita a relevance počet studentů zaměření na střední školy zejména MSK, profesně zaměřené na bezpečnost, cílené oslovení vybrané skupiny zájemců o studium, dny otevřených dveří, Junior univerzita,

Zajištění kvality pedagogové: studenti: optimalizovat vytíženost pracovníků formulace požadavků na pedagogické a další pracovníky fakulty (profesní zaměření, znalost cizích jazyků, počítačová gramotnost, pedagogické vzdělání, ..) výběrová řízení, konkurzy zvýšený podíl odborníků z praxe podmínky pro růst kvality zaměstnanců studenti: vyhledávání a podpora nadaných studentů SVOČ, SGS doktorské studium

Zavedení progresivní formy a metody vzdělávání: zvýšit podíl zahraničních pedagogů zvýšit podíl multimediálních textů a pomůcek, e-lerning ve výši míře reagovat na potřeby praxe, inovovat učební programy zvážit tříleté bakalářské studium zavést problémově orientovanou výuku

Uplatnitelnost absolventů: reflektovat na požadavky potenciálních odběratelů – ověřovací studijní program, bezpečnostní služby certifikáty, osvědčení celoživotní vzdělávání ČKAIT, MV ČR

Lidské zdroje : zapojení studentů doktorandského a magisterského studia do výuky, zvýšení počtu docentů a profesorů, spolupráce: Vysoké školy, fakulty podobného zaměření, Technologická platforma, Bezpečnostnostně - technologický klastr, Kriminalistický ústav, OKTE Ústavy, podniky a společnosti, Klub absolventů a přátel TUO

Otevřenost, internacionalizace: Mobilita studentů: studium v zahraničí, diplomové práce, doktorské studium, výuka jazyků SVOČ, sportovní soutěže, Mobilita pedagogů: Vzájemné odborná výuka, Společná práce na projektech, společné publikace,

Spolupráce s praxí: Společné aktivity, projekty, TAČR, Zapojení do výuky, Praxe pro studenty (HZS, bezpečnostní služby, TUO, Mittal Steel,…) Účast v hodnotících komisích, Den otevřených dveří pro firmy, Exkurze,

Dostupnost vysokoškolského vzdělávání: Zaměření na Bezpečnost, Reagovat na potřeby praxe a výhled v odborném zaměření, Zvýšení spolupráce ve třech úrovních: Fakulty a pracoviště TUO, Vysoké školy podobného zaměření v ČR, zahraničí, Ústavy, firmy, společnosti, další pracoviště, Celoživotní vzdělávání - inovace,

Propagace a marketing: Poradenství na FBI: Navázat na stávající zkušenosti, Spolupráce s fakultami TUO, Kriminalistický ústav, OKTE, Propagace a marketing: Účast na veletrzích, Konference, Dny otevřených dveří pro firmy a instituce,

Efektivita a financování : Odpovědně řízená vysoká škola, vzdělaný management Změny v organizační struktury fakulty (čtyři proděkani) Úprava náplní vedoucích a dalších pracovníků s určením povinnosti a pravomocí Služby na univerzitě Poskytovat TUO a dalším subjektům služby zaměřené na bezpečnost (PO, BOZP, ochrana objektů a osob při akcích TUO)

Efektivita a financování : Investiční Projekt VaVpI a rekonstrukce budovy, Rekonstrukce zbývající části budovy, Neinvestiční Podáváni projektů na základě odbornosti, vybavení a kapacitních možnosti s vazbou na pedagogickou činnost,

Děkuji za pozornost a čekáme na rady, připomínky a doporučení