Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Zelené stezky Greenways
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Hřbitovy- naše kamenná historie
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Volnočasové projekty a EU financování
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Akční plán 2012 marketingové strategie rozvoje CR turistické oblasti Ostravsko VIZE: Zkvalitnění a rozšíření nabídky cestovního ruchu TO Ostravsko CÍLE:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
„Cesta k udržitelnému rozvoji Vsetínska“ Projekt CZ0109 Modul č. 5 EKOMAPA VALAŠSKA PŘÍRODA VALAŠSKA.
Hřbitovy- naše kamenná historie
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Transkript prezentace:

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou rámcový projekt (základní rámec pro dílčí projekty) Hlavní cíle projektu  vybudování informačního systému s (pracovním) názvem „Životní prostředí a volný čas - v Praze za přírodou“ (elektronické informační produkty, komplexní sada tištěných informačních materiálů, infrastruktura v terénu, související informační služby aj. související služby a produkty) Dílčí cíle  využití značného rekreačního potenciálu města Prahy  posílení zdravého životního stylu obyvatel Prahy díky zlepšení možností pro zdravé a „zelené“ aktivity  využití rozsáhlého již nashromážděného informačního obsahu v rámci různých dílčích IS a aplikací při využití nových možností moderních ICT, využití stávajících „běžných“ aktivit MHMP  posílení prezentace hl.m. Prahy v jiných regionech ČR i v zahraničí,  přínosy pro cestovní ruch včetně lepší-rovnoměrnější „distribuce návštěvníků“ v rámci Prahy

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou rámcový projekt (základní rámec pro dílčí projekty) Hlavní realizátoři a partneři  Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP  Odbor životního prostředí MHMP  Útvar rozvoje hl. m. Prahy Další předpokládaní partneři (postupné navazování spolupráce)  Odbor školství, mládeže a tělovýchovy (odd. oddělení sportu a volného času)  Pražská informační služba  úřady městských částí HMP (zejm. odbory ŽP, infocentra)  další organizace a subjekty působící v oblasti EVVO (zejména SEV), volného času, turistiky, cestovního ruchu apod

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Úvodní aktivity (2011 až 2013) Dotisky a aktualizace již dříve připravených sad informačních materiálů (Naučné stezky, Lesy a lesoparky, Přírodní parky) - Distribuce infomateriálů při akcích MHMP i akcích dalších subjektů (Lesy HMP, KČT Praha, distribuce prostřednictvím PIS, …) - Příprava dalších nových sad materiálů (Pražské parky, Obnova a revitalizace pražských nádrží, konsolidace a rozšíření sad tras Po Praze podél potoků, Pražská příroda – známá, neznámá, Za památnými stromy Prahy pěšky a MHD – celkem přes 60 tras) – část v tištěné podobě, část pouze v elektronické podobě konec roku 2013: - zpracování úvodní informačního/propagačního materiálu k projektu - tisky vybraných nově připravených materiálů (Pražské parky, úvodní infomateriál k projektu) - zahájení přípravy mapového portálu ŽP a volný čas – V Praze za přírodou a doprovodných webových stránek (k jednotlivým sadám)

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Naplánované aktivity – rok Periodické aktualizace a dotisky vybraných již dříve připravených a nejžádanějších informačních materiálů dle potřeby - kompletace elektronických verzí infomateriálů - dostupnost na webových stránkách - spuštění pilotní verze mapového portálu ŽP a volný čas - V Praze za přírodou (provázanost s doprovodnými webovými stránkami) - pilotní příprava vybraných služeb pro veřejnost (služby v terénu) - úvodní distribuce nově připravených materiálů Jaro – oficiální zahájení rozsáhlejší kampaně (využití kampaně ke Dni Země) Další rozvoj, výzvy … -posilování partnerství (spolupráce s novýmipartnery), -finanční udržitelnost projektu, - zajištění dostatečné aktuálnosti stávajících produktů, -nové služby a produkty – na internetu, v terénu (průběžný rozvoj)

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Ukázky výstupů a aplikací

6 Mapa: Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou „klasické” naučné stezky hl.m. Prahy Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Sada tras Po Praze podél potoků, Za památnými stromy pěšky a MHD, Pražská příroda - známá, neznámá a „klasické” naučné stezky hl.m. Prahy

Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou Adresy aplikací (současný stav – součást stránek ENVIS + další ) envis.praha-mesto.cz/zaprirodou envis.praha-mesto.cz/podelpotoku envis.praha-mesto.cz/studanky (Útvar rozvoje hl.m. Prahy) Předpoklad od roku 2014 – v rámci nového Portálu ŽP města Prahy (na předpokl. zp.praha.eu, envis.praha.eu/volnycas, …. Pražská příroda - známá, neznámá envis.praha-mesto.cz/znama-neznama envis.praha-mesto.cz/zapamatnymistromy Pražská příroda – Za památnými stromy Prahy pěšky a MHD