2 AGENDA: 1.Ekonomická situace v ČR a ve stavebnictví 2.Hlavní události a opatření v letech 2007 až 2013 3.Hlavní opatření v těchto letech 4.Rozšíření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Vliv ekonomické krize na spotřebu energie a na energetické trhy Ing. Ladislav Pelcl, VUPEK-ECONOMY, s.r.o. Hornická společnost podkrušnohorské oblasti.
Advertisements

Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Trendy finančních produktů ČLFA
Solární systémy pro aktivní topení
EXPERT NA TEPLO.
František Cvengroš Situace a výhled ekonomiky ČR (podklad pro kulatý stůl k přípravě Národního programu reforem 2013) Ministerstvo financí ČESKÉ REPUBLIKY.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Tepelné čerpadlo 3.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_19
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Budovy s téměř nulovou spotřebou: jistá a přínosná budoucnost Diskuze o energeticky úsporném developmentu 19. listopadu 2014, Praha.
MALÉ VODNÍ ELEKTRÁRNY Sekce podporovaných zdrojů Energetický regulační úřad
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Agregátní poptávka a nabídka
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
Makroekonomický vývoj a situace na trhu práce Setkání s představiteli odborových svazů Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Praha,
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Využívání druhotných zdrojů energie
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Úspora elektrické energie
Proč slábne spotřeba domácností ? Eva Zamrazilová Členka bankovní rady ČNB Pesimistický spotřebitel: světlo na konci tunelu 17. října 2012 Konferenční.
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Pozice průmyslových spotřebitelů v globální konkurenci, vývoj cen Karel Šimeček, Seminář SVSE 15/05/08.
1 Ceny plynu současný stav a další očekávání Jiří GAVOR ENA s.r.o. září 2008
Makroekonomie I ( Cvičení 6 – Hospodářské cykly a ekonomický růst)
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Současný stav ve využívání biomasy v Jihočeském kraji a v České republice Ing. Aleš B u f k a III. Krajské fórum na podporu Akčního plánu EU Biomasa ECČB.
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Pohled HK ČR na ceny energie a paliv. Ing.Václav Hrabák Předseda energetické sekce HK ČR.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY /14.
Směrnice EP a Rady 2006/32/ES o energetické účinnosti u konečného uživatele a energetických službách a o zrušení směrnice 93/76/EHS Ing. František Plecháč.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Úspory energie a regenerace
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
EXPERT NA TEPLO. společnost VERNER přední český výrobce kotlů na biomasu vlastní konstrukce a vývoj moderní výroba EN ISO 9001:2008 tradice a zkušenost.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Vytápění Elektrická topidla. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Teplovodní otopné soustavy s nuceným oběhem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Analýza hospodářského výsledku
Vytápění Otopné soustavy teplovodní, horkovodní
Cenové strategie.
Transkript prezentace:

2 AGENDA: 1.Ekonomická situace v ČR a ve stavebnictví 2.Hlavní události a opatření v letech 2007 až Hlavní opatření v těchto letech 4.Rozšíření nabídky KORADO o nové produkty a inovace 5.X-CONTROL 6.Konvektory 7.Očekávání dalšího vývoje

 V průběhu posledních let došlo k mírnému poklesu HDP  V průběhu tohoto období, ale docházelo k výraznému poklesu důvěry spotřebitelů, což negativně ovlivnilo také stavebnictví 3 Poslední vývoj HDP a předpověď Zdroj: ČNB Vývoj důvěry spotřebitelů Zdroj: Český statistický úřad

4 České stavebnictví zůstává v situaci, kdy nabídka stále převyšuje poptávku. Růst bude pravděpodobně skromný a nerovnováhu na trhu bohužel okamžitě nevyřeší.

 Zasažení ekonomickou krizí počínaje rokem 2008  Zefektivnění a zeštíhlení  Diverzifikace  Navázání na tradici výroby radiátorů dalšími produkty  Komplexní zákaznický servis  Nyní jeden z největších evropských producentů otopných těles 5

6 Skupina KORADO Konsolidovaný výsledek hospodaření (tis. Kč) Zdroj: Výroční zprávy KORADO, a.s. Skupina KORADO - objem prodeje ve fyzických jednotkách Celkem výrobků (ks) Zdroj: BRG Consult

7 Česká Třebová, ČR Strazhitsa, BGLiberec, ČR

8 První radiátor s řízeným zatékáním Desková tělesaTrubková tělesaDesignová tělesaKonvektory

9 Energeticky úsporný radiátor až 15 % úspora

10 Úspora nákladů na vytápění až 15 % ročně Možnost topení jen přední deskou během většiny topné sezóny Rychlejší náběh tepla a tepelné pohody Snížení tepelné ztráty stěny za tělesem

Konvektory KORADO NOVĚ

12 Ekonomický provoz s nízkou spotřebou energie Široká nabídka pro stavbu, interiér a způsob vytápění Vysoká účinnost i při použití s tepelným čerpadlem Možnost topení i chlazení

Spotřebitel očekává:  Vyšší komfort, péči  Cenově výhodnou nabídku  Ekologické řešení  Integrované řešení vytápění 13

 Naší reakcí je rozšíření sortimentu a nabídky pro konečné spotřebitele, zejména se jedná o: 14 Akvizici společnosti LICON HEAT s.r.o. První radiátor s řízeným zatékáním