Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.
Advertisements

V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “  Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a.
KOMPLEXNÍ PRŮZKUM PŮD (KPP).
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
BIOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR, v. v. i. HYDROBIOLOGICKÝ ÚSTAV Na Sádkách 7, České Budějovice Tábor, Řízení kvality vody v údolních nádržích.
Možnosti solidifikace nebezpečného odpadu z průmyslu
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
Analýza kontaminace půd těžkými kovy
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Legislativní předpisy, přístup ke kontrole
Praha DÚ IV.2 - Podklady pro potřeby pracovních skupin MKOOpZ Autoři: Tušil, P., Šajer, J., Durčák, M., Kristová, A. Identifikace antropogenních.
ZNEČIŠTĚNÍ VOD DUSÍKEM V ZEMĚDĚLSKÝCH POVODÍCH ČR
Komunální odpadní vody a kaly
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI614 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
Základní problémy přípravy a provozu bioplynových stanic v ČR CZ Biom – České sdružení pro biomasu Ing. Tomáš Dvořáček Bioprofit s.r.o.
Evidence kontaminovaných míst s PCB
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Presentace pro vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí.
DÚ I.1 Analýza podílu plošných a difúzních zdrojů na celkovém znečištění vod VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
MOŽNOSTI POUŽITI MEMBRÁNOVÝCH PROCESŮ PRO ZPRACOVÁNÍ SKLÁDKOVÝCH VÝLUHOVÝCH VOD Hlavní řešitel: Savchuk Nataliya Membrain 2013.
Drtič.
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Opakování: Co je to SWOT analýza? Z jakých prvků se skládá SWOT analýzy? Co je to krajinný prvek?
Ochrana půdy a lesa.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Podpora vědy a výzkumu Priorita II. Zajištění financování oblasti BOZP – opatření.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informace o součinnosti ÚKZÚZ a ČHMÚ (Smlouva o spolupráci)
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Obhajoba diplomové práce
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Pesticidy, léčiva a možnosti jejich eliminace z ŽP
Transkript prezentace:

Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy

Ing. Radim Vácha, Ph.D., vedoucí oddělení Mgr. Ondřej Poláček Ing. Viera Horváthová Martin Zeman Lucie Slavíková Externí spolupráce Ing. Eliška Podlešáková, CSc Prof. RNDr. Jan Němeček, DrSc.

Tematické okruhy činnosti pracoviště  studium ekologicky zatížených oblastí včetně mapového vyjádření  retrospektivní monitoring rizikových látek  databáze škodlivin v půdě  vlastnosti rizikových prvků a perzistentních organických xenobiotických látek v půdě a jejich transfer do rostlin z hlediska specifičnosti půd

Tematické okruhy činnosti pracoviště  problematika odpadních látek a jejich neškodné využití ke zvýšení produkční schopnosti půd  soustavné upřesňování půdně- litologických limitů rizikových prvků a organických polutantů  způsoby asanace hygienicky závadných půd  zatížení zemědělských půd dioxiny a furany

Projekty řešené v současné době Výzkumný záměr „Kontaminace půd a ostatních ekologických médií prostřednictvím půdy rizikovými látkami v interakci s dalšími degradačními procesy“ - Aspekty antropogenní a geochemické zátěže půd rizikovými prvky - Vliv útlumu zemědělské výroby na vlastnosti rizikových prvků v půdě

Projekty řešené v současné době Projekt NAZV „Perzistentní organické polutanty v odpadních látkách a zemědělských půdách“ Stav zatížení kalů čistíren odpadních vod POP, vytipování problematických sloučenin v kalech, vzhledem k jejich koncentraci, toxicitě a perzistenci v půdě po aplikaci kalů.

Projekty řešené v současné době Smluvní činnost s Mze, odborem potravinářské výroby „Sledování rizikových látek v zemědělských půdách“ Stav zatížení zemědělských půd RP a POP, včetně PCDD/F, vyhodnocení stavu zatížení v rozsahu jednotlivých okresů, zpracování mapových výstupů zatížení půd RL Aktuální problémy (povodně 1997, 2002, zvýšené obsahy As v půdách okresu Kutná Hora)

Další činnosti Zakázková činnost Spolupráce s orgány Mze a MZP při tvorbě legislativy o limitních hodnotách obsahů RL v zemědělských půdách (návrhy limitních obsahů RP a POP pro legislativu-vyhl. 13/1994 Sb., její novelizace).

Tematické okruhy, řešené v posledních 5-ti letech Sledování stavu zatížení zemědělských půd RP a POP, počátek tvorby databáze zatížení našich zemědělských půd PCDD/F. Hodnocení zátěže půd RL vzhledem k charakteru zátěže (přírodní pozadí, antropogenní vlivy) a půdním podmínkám Tvorba návrhu prvního stupně limitních obsahů RP a POP pro legislativu (novelizace vyhl. 13/1994 Sb.)

Tematické okruhy, řešené v posledních 5-ti letech Tvorba návrhu druhého stupně limitních obsahů RP pro legislativu (novelizace vyhl. 13/1994 Sb.) Studium možnosti použití vybraných remediačních opatření na zemědělských půdách se zvýšenými obsahy některých RP Problematika zatížení čistírenských kalů POP