DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PREZENTACE ORGANIZACE
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Služby pro seniory žijící v rodině nebo vlastní domácnosti.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Terapeutické komunity
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

DENNÍ STACIONÁŘ OLGA

Proč stacionář ? ►Slušnost , úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity těchto a podobných zařízení ►Jedná se o službu, která v našem městě chybí a je potřeba v péči o starší a nemocné lidi-naše rodiče a prarodiče ►Zjednodušeně se dá říci, že je to „mateřská školka“ pro seniory

Poslání denního stacionáře ►Podporovat uživatele v soběstačnosti a samostatnosti poskytováním odpovídající péče a podpory v běžných každodenních činnostech a denních aktivitách ► Předcházet společenské izolaci a samotě ► Zachování pocitu vlastní hodnoty a důstojnosti ► Umožňuje rodinám seniorů úlevu od náročné práce a pomáhá jim udržet jejich zaměstnání

Pro koho bude naše služba určena? ►Stacionář bude poskytovat ambulantní a pobytové služby seniorům a osobám,které mají sníženou soběstačnost a jejichž situace vyžaduje trvalou péči jiné osoby. ►V zamýšlené koncepci chceme , aby sloužil přednostně občanům Říčan a okolních spádových obcí

Cíle služby ►Rozvoj soběstačnosti zejména v oblasti sebeobsluhy a sociální dovednosti ►Podpora uživatele k samostatnosti a nezávislosti na pomoci druhých ►Rozvoj schopnosti,dovednosti a silných stránek každého uživatele a jejich využití k jeho prospěchu

Jaké služby bude stacionář poskytovat? ►Poskytnutí stravy ►Podpora při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu ►Podpora při osobní hygieně ►Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím ►Sociálně terapeutická činnost ►Podpora při uplatňování práv,oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí ►Zajištění služeb podle přání uživatelů (kadeřník,pedikůra aj.)

Kde bude stacionář umístěn ? ►Byla vyhlášena architektonická soutěž ,stacionář bude součástí komplexu sociálních služeb na Komenského náměstí ►Jako ideální v rámci komplexnosti sociálních služeb ve městě, je přímé spojení s již existující „malou“ budovou DPS

Jak bude stacionář vypadat ? ►V zadání pro architekty je stacionář koncipován jako přízemní bezbariérová budova na pozemku města, spojená krytou chodbou s budovou DPS ►Kapacita na každý den ve stacionáři je 10 + 4 místa ►Kromě zázemí pro denní činnosti má část „odpočinkovou“ ►V zadání jsou též dva dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením, které budou sloužit k rozšíření služeb – tzv. odlehčovací službě.

Co je to odlehčovací služba ? ►Kromě možnosti péče o seniory denně, nám odlehčovací služba umožňuje několikrát do roka udělat nepřetržitou cca 14 denní službu, kdy si mohou rodiny starající se o své rodiče naplánovat svou dovolenou a budou vědět, že je po celou tuto dobu o rodiče dobře postaráno

Jaký bude další postup ? ►MÚ v Říčanech zpracoval investiční záměr. V současné době probíhá architektonická soutěž na stacionář. ►Financování stavby musí být vícezdrojové, město se bude podílet na stavbě cca 30%. ►Byla vyhlášena a probíhá veřejná sbírka ve prospěch stacionáře- k dnešnímu dni bylo na účet sbírky připsáno cca 400.000,-kč. ► Je podepsána darovací smlouva od štědrého dárce na celkovou částku 5 milionů korun.

Co říci závěrem ? Tak by mohl stacionář vypadat podle studie,po mnoha jednáních v zadání pro architekty bylo upuštěno od horní terasy z důvodu bezpečnosti.

Děkuji Vám za pozornost