Vlastní hodnocení školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Vlastní hodnocení škol z pohledu České školní inspekce
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
TVORBA VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY za školní rok 2005/2006 a 2006/2007
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace z pohledu České školní inspekce
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
Hodnocení škol a školských zařízení
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Hodnocení ředitelů je potřebné. kvalita školy kvalita školy zpětná vazba zpětná vazba plánování dalšího rozvoje plánování dalšího rozvoje podklad pro spravedlivé.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Vlastní hodnocení školy
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Autoevaluace na SZŠ a VOŠZdr. Liberec vyhláška č.15/2005 Sb. na naší škole od roku 2006 tříletý cyklus ošetřeno směrnicí ředitelky školy výchozí dokument.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Základní škola Nerudova Říčany okres Praha - východ Škola je plně organizovaná, tj ročník, spolu se speciálními třídami
Financování regionálního školství
Místní akční skupina Rakovnicko
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
 Zapojení všech zainteresovaných subjektů formou realizace setkání v rámci tzv. „kulatých stolů“  „Kulatý stůl“ v oblasti vzdělávání se uskutečnil 25.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Aktuální poznámky ke vzájemné spolupráci poradny a škol
Aktuální informace o stavu
Základní vzdělávání a další …
Bc. Magdalena Zábranská
Tisková konference
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Transkript prezentace:

Vlastní hodnocení školy Mgr. Petr Tomek, ředitel Základní školy Lysá nad Labem, Komenského 1534 (dříve Zvláštní a Pomocná škola a také Speciální školy)

Základní škola Lysá nad Labem Zřizovatel: Středočeský kraj Prostory: pronajaté od města Lysá n.L. Kapacita školy: 90 žáků 60 žáků ZŠ Praktická – v současnosti 58 žáků 30 žáků ZŠ Speciální – v současnosti 26 žáků 16 učitelů a 3 asistenti pedagoga Umístění: škola se nachází v areálu společně se ZŠ J.A.K. a Obchodní akademií Odloučené pracoviště: Milovice - Domov Mladá(bývalý Ústav sociální péče)

Východiska pro tvorbu vlastního hodnocení školy Školský zákon Vyhláška MŠMT č. 15/2005 Sb. Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy v kraji Výroční zpráva o činnosti školy za uplynulá období

Výklad předpisů Vyhláška MŠMT č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy – ta stanovuje náležitosti vlastního hodnocení školy ve smyslu naplnění cílů, které si škola stanovila, sledování jejich naplňování, odhalení oblastí s dobrými a špatnými výsledky a ověřování účinnosti opatření, které škola zvolila pro zlepšení nedostatků. Školský zákon dále v koordinaci s vyhláškou říká, že „vlastní hodnocení školy je východiskem pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy a jedním z podkladů pro hodnocení Českou školní inspekcí“.

Zachování školy ve školském systému Dostatek žáků Dobrá pověst Dobrý sbor Dostatečná naplněnost žáky Dobrá pověst školy( minimální nebo žádná konkurence) Kvalitní pedagogický sbor Kvalitní vnitřní klima školy

Analýza vnějších faktorů Poloha školy vzhledem ke konkurenci Umístění budovy ve městě, v obci Vzhled budovy Dopravní obslužnost ve městě, obci a v regionu Hustota osídlení v okolí sídla školy Pověst školy s ohledem na kvalitu poskytovaných služeb Kvalita prezentace školy na veřejnosti

Analýza vnitřních faktorů Vnitřní klima školy Osobnost ředitele a vedení školy Pověst pedagogického sboru Vybavení školy Nabídka služeb s ohledem na možnosti školy Kvalita poskytované péče o postižené žáky

Podklady pro provedení analýzy Dotazník vnitřního klimatu školy: pro zaměstnance pro rodiče a zákonné zástupce ( v podmínkách speciálního školství velmi nízká výpovědní hodnota) pro žáky( v podmínkách speciálního školství velmi nízká výpovědní hodnota) Vlastní pozorování Dobrá znalost problematiky ze strany vedení školy Zpětná vazba z „terénu“

Výsledky analýzy – silné stránky školy Vzájemná pomoc mezi zaměstnanci Důvěra zaměstnanců v kvalitní a schopné vedení školy Prostor pro vyjádření vlastního názoru Podpora změn a inovací ze strany vedení Sdílení a předávání zkušeností ve škole Komunikace uvnitř školy Dostatek kvalifikovaných pedagogů Podmínky pro zvyšování odbornosti a kvalifikace, učitelů, podmínky pro DVPP a

Výsledky analýzy – slabé stránky školy Dostupnost finančních zdrojů pro podporu inovací a rozvoje školy Dostatečné finanční zdroje Vnitřní vybavenost a úroveň technického vybavení školy Finanční závislost na rozpočtu od zřizovatele Vedlejší hospodářská činnost Úroveň „public relation“

Vyhodnocení účinnosti opatření přijatých ke zlepšení současného stavu školy Škola splnila všechny stanovené cíle, některé dokonce překonala = není třeba přijímat opatření k nápravě ideální stav, který zřejmě nikdy nenastane (dobrý ředitel je vždy nespokojen) Škola některé cíle nesplnila = je třeba vyhodnotit příčiny neúspěchu a přijmout opatření k nápravě Je třeba vyhodnotit, zda-li byly stanoveny reálné cíle Záleží na oblasti, ve které nebyl cíl splněn Do dalšího hodnoceného období se zaměřit na slabé stránky školy