© Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 1 Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Kariérové poradenství
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Konference k otázkám integrace mládeže migrantů v České republice v rámci EU projektu iYouth úterý 4. prosince 2012, 9:30 – 16:00 Ministerstvo vnitra Projekt.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Pobytové středisko Zastávka
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Organizační struktura
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Vyučení. Duální odborné vzdělání Mag. Michael Gassner Hospodářská komora Dolního Rakouska, oddělení – vzdělávání.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Vysoké učení technické v Brně
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Organizační struktura
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!

© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH  Veřejně prospěšná společnost Interface Wien GmbH pracuje pro město Vídeň.  Interface Wien podporuje celospolečenskou integraci dětí, mladistvých a dospělých s migračním pozadím.  Interface Wien je certifikovaný jazykový institut a partner programu StartWien.  Vzdělávací opatření „Základní kurzy němčiny jako druhého jazyka“, „Maminka se učí německy“ a „College pro ženy“ jsou akreditovány pomocí iniciativy „Vzdělávání dospělých“ Ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu.

© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Cíle Podpora soužití a dialogu mezi přistěhovalci a Rakušankami a Rakušany Zprostředkování klíčových kompetencí Posílení účasti dětí, mladistvých a dospělých s migračním pozadím na sociálním životě ve Vídni

© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Důležité ukazatele  V roce 2011 našich nabídek využilo 9345 migrantek a migrantů ve Vídni.  V roce 2011 jsme zorganizovali celkem 439 jazykových kurzů a kurzových skupin.  Interface Wien zaměstnává 54 zaměstnanců (37 s migračním pozadím, 78 % žen) a 130 externích zaměstnanců.

© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Financování  Jako veřejně prospěšná společnost nesmí mít Interface Wien žádné zisky.  90 % rozpočtu přebírá oddělení magistrátu 17 města Vídně (společník = vlastník Interface Wien).  Nabídky jsou zpravidla zdarma.

© Interface Wien GmbH Oddělení  Dílna pro vzdělávání mladistvých  Rodiče a děti  Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu

© Interface Wien GmbH Dílna pro vzdělávání mladistvých

© Interface Wien GmbH Dílna pro vzdělávání mladistvých Úkoly Počáteční doprovod a doprovod při usazení nově přistěhovalých mladistvých a mladých dospělých ve věku 15 až 21 let Vzdělávací nabídky v oblasti jazyka a základního vzdělání IT školení Sociální, vzdělávací, profesní a kreativní doprovod

© Interface Wien GmbH Dílna pro vzdělávání mladistvých Nabídka Základní vzdělávací kurzy němčiny jako druhého jazyka (do jazykové úrovně A2)* College pro mládež - němčina jako druhý jazyk (do jazykové úrovně B1)** Sociální doprovod Vzdělávací a profesní doprovod Kreativní doprovod IT školení Intenzivní individuální poradenství *Tyto kurzy jsou financovány z prostředků spolkové země Vídeň a spolkového ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu. ** Projekt College pro mládež je prováděn v rámci zakázky města Vídeň a Úřadu práce Vídeň a je financován z prostředků města Vídeň a podpory pracovního trhu.

© Interface Wien GmbH Rodiče a děti

© Interface Wien GmbH Rodiče a děti Nabídka Akce pro vzdělávání dospělých Fit do školy College pro ženy* Maminka se učí německy* Pomoc při učení * Tyto kurzy jsou financovány z prostředků spolkové země Vídeň a spolkového ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu.

© Interface Wien GmbH Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu

© Interface Wien GmbH Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu Úkoly a nabídka časově omezený integrační doprovod do délky až dvou let v následujících oblastech: zajištění existence, bydlení, práce, jazyk, vzdělání, zdraví, sociální oblast projekt „MoWien – mobilní doprovod při bydlení ve Vídni“* „PŽO pro ženy – poradenství pro životní orientaci pro ženy“** * Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro uprchlíky. ** Tento projekt je spolufinancován z programu „Národní podpora integrace“ spolkového ministerstva vnitra.

© Interface Wien GmbH Děkuji Vám za pozornost!