Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
III.1.3 Podpora cestovního ruchu ÚZPI dne 18. října 2007.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje ÚZPI dne 18. října 2007.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
III.3.1 Vzdělávání a informace ÚZPI dne 18. října 2007.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Schválením žádosti projekt nekončí
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
3. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců Odbor Řídící orgán EAFRD Vypracovala: Ing. Ivana Holá Místo konání: ÚZPI

Definice příjemce dotace fyzická osoba, která splňuje všechny následující podmínky: nedosáhla ke dni podání žádosti věku 40 let, dosáhla minimální zemědělské kvalifikace, nebo za stanovených podmínek dosáhne, zahajuje činnost poprvé. právnická osoba, která splňuje všechny následující podmínky: je řízena mladým začínajícím zemědělcem, který splňuje definici příjemce dotace fyzické osoby, mladý začínající zemědělec řídí, tj. plní funkce statutárního orgánu, a zároveň se podílí na základním jmění z více než 50%.

Zahájení činnosti žadatel není a v minulosti nebyl evidován jako zemědělský podnikatel (musí být evidován jako zemědělský podnikatel nejpozději při podpisu Dohody o poskytnutí dotace) žadatel je evidován jako zemědělský podnikatel a datum zaevidování není starší 16 měsíců od data registrace žádosti o dotaci

Druh a výše dotace přímá nenávratná dotace ve dvou splátkách, a to po schválení žádosti a po posouzení realizace podnikatelského záměru výše dotace: 40 000 € výše první splátky: max. 500 000 Kč po posouzení podnikatelského plánu a schválení žádosti. výše druhé splátky: cca 600 000 Kč, maximálně však dopočet do částky 40 000 € dle aktuálního kurzu

Výdaje, které jsou způsobilé ke spolufinancování investice v rámci rostlinné výroby, investice v rámci živočišné výroby, investice v rámci produkce chovných plemenných zvířat a využití jejich genetického materiálu, investice v rámci výroby osiv a sadby, školkařských výpěstků a genetického materiálu rostlin, investice v rámci úpravy, zpracování a prodeje vlastní produkce zemědělské výroby, stroje pro zemědělskou výrobu, nákup pozemku, DPH za podmínky, že jde o neplátce DPH.

Kriteria přijatelnosti projektu Podnikatelský plán lze realizovat na území České republiky kromě hl. města Prahy. Podnikatelský plán je v souladu s příslušnou právní úpravou. Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace stanovenou pro příslušné opatření/podopatření/záměr. Podnikatelský plán musí splňovat účel a rozsah opatření/podopatření/záměru. Podnikatelský plán nemůže být podpořen z rozpočtových kapitol státního rozpočtu, státních fondů nebo jiných fondů Evropské unie.

Další podmínky Lhůta závaznosti realizace podnikatelského plánu na účel je 5 let, Podpořené stavby a technologie nesmí být bez souhlasu SZIF dále pronajímány či provozovány jiným subjektem, Žadatel/příjemce dotace má prokazatelně uspořádány vlastnické/nájemní vztahy k nemovitostem, které souvisí s realizací podnikatelského plánu, Příjemce dotace zajistí vykazování údajů potřebných pro kontrolu realizace podnikatelského plánu, Po dobu závaznosti podnikatelského plánu je žadatel povinen dosahovat minimálně 45% příjmů ze zemědělské prvovýroby, Po dobu závaznosti podnikatelského plánu žadatel naplňuje ekonomické ukazatele finančního zdraví, Po dobu závaznosti podnikatelského plánu žadatel dosahuje zisk nejméně 120.000 Kč (základ daně), Lhůta k doplnění minimální zemědělské kvalifikace, činí maximálně 36 měsíců od data registrace žádosti.

Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci Jeden výtisk podnikatelského plánu Čestné prohlášení Stavební povolení Technická dokumentace Kopie katastrální mapy Souhlasné stanovisko MŽP v případě budování pastevních areálů a chovu vodní drůbeže Doklad o dosažení minimální zemědělské kvalifikace

Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci Projekt dle osnovy v elektronické podobě Pokud žadatel požaduje bodové zvýhodnění za využívání (obnovu) existující budovy/stavby - výpis z katastru nemovitostí

Povinné přílohy předkládané při podpisu Dohody Výpis z obchodního rejstříku Doklad o vedení (popř. zřízení) bankovního účtu Potvrzení finančního úřadu, že žadatel má vypořádány splatné závazky vůči finančním úřadům

Povinné přílohy předkládané při Žádosti o proplacení Účetní/daňové doklady související s realizací projektu Doklad o uhrazení závazku dodavateli V případě zahrnutí stavebních prací do celkových způsobilých výdajů - soupis stavebních prací s výkazem výměr a položkový rozpočet Kolaudační souhlas nebo oznámení stavebnímu úřadu o užívání stavby V případě věcného plnění doklady k věcnému plnění V případě leasingu doklady k leasingu Dokumentaci k zadávacímu řízení podle Seznamu dokumentace k zadávacímu řízení, který příjemce dotace obdržel při podpisu Dohody. Formuláře jsou zveřejněny na internetových stránkách SZIF (nevztahuje se na způsobilý výdaj nákupu nemovitosti) Soupisky účetních/daňových dokladů ke způsobilým výdajům V případě nákupu nemovitosti kupní smlouva

Povinné přílohy předkládané po proplacení projektu Doklady k prokázání povinného monitorovacího indikátoru „zvýšení přidané hodnoty podpořeného podniku“ Formulář prokazující 45% příjmů ze zemědělské prvovýroby

Preferenční kritéria Adresa trvalého bydliště žadatele a místo realizace podnikatelského plánu se nacházejí ve stejném nebo sousedícím katastru obce, a to minimálně do termínu předložení žádosti o proplacení. Žadatel je zařazen do přechodného období nebo registrován jako ekologický podnikatel. Podnikatelský plán využívá a obnovuje existující budovy a/nebo stavby evidované v KN. Míra nezaměstnanosti v okrese, ve kterém je projekt realizován. Projekt byl podán také v elektronické podobě.

Děkuji za pozornost!