VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ NA VUT V BRNĚ 17. 9. 2009 / barokní aula VUT v Brně Vlastimil Bejček / 603 426 627.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Spolupráce škol s průmyslem Vlastimil Bejček
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
ošetřovatelství a porodní asistence
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Název operačního programu:
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ NA VUT V BRNĚ / barokní aula VUT v Brně Vlastimil Bejček /

PROGRAM CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací 1.Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně 2.Mezinárodní studijní programy na VUT v Brně 3.Vzdělávání v rámci ESF projektů 4.Centrum podpory projektů VUT v Brně 5.Diskuze 6.Oběd

CÍLE CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací 1.Získat zpětnou vazbu k internímu vzdělávání zaměstnanců 2.Informovat o organizačním zajištění 3.Představit mezinárodní studijní programy na VUT v Brně 4.Představit Centrum podpory projektů VUT v Brně

Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Od roku 2004, CEVAPO-ICV Vlastimil Bejček, Zdena Mansourová, 1-2 mil. Kč ročně + zdroje z ESF, OP VK, OP VK PO 2-2. výzva IV. Q vedení fakult a součástí + ředitelé ústavů + průzkum příprava rozpočtu, AS VUT v Brně, realizace (únor-prosinec) On-line průzkum zájmu a registrace Registrace do newsletteru Interního vzdělávání Harmonogram vypsaných kurzů

Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací On-line průzkum zájmu a registrace Jazykové kurzy Kurzy projektového řízení Počítačové dovednosti Softskills Pedagogické kurzy Další témata

Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Registrace do newsletteru Interního vzdělávání

Informace o vzdělávání zaměstnanců na VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Harmonogram vypsaných kurzů

Vzdělávání v rámci ESF projektů Název projektu Inovace mezinárodních studijních programů brněnských univerzit Doba realizace 05/2009 – 04/2012 Rozpočet15,9 miliónu Kč RealizaceICV, Ing. Roman Molík, MBA CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Mezinárodní studijní programy na VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Inovace tréninkového programu, manuálu a podpůrných nástrojů pro lektory mezinárodních studijních programů Trénink vedoucích lektorů mezinárodních studijních programů (5 z VUT, 5 z MU) Trénink vedoucích modulů mezinárodních studijních programů (20 z VUT, 30 z MU), Trénink lektorů mezinárodních studijních programů (50 z VUT, 70 z MU), Trénink administrativních a organizačních pracovníků zabezpečujících mezinárodní studijní programů (7 z VUT a 7 z MU)

Vzdělávání v rámci ESF projektů Název projektu Systém interního vzdělávání a zvyšování konkurenceschopnosti zaměstnanců VUT v Brně Doba realizace 04/2009 – 03/2012 Rozpočet11 miliónu Kč RealizaceICV, Ing. Vlastimil Bejček, CSc. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů Systém interního vzdělávání a zvyšování konkurenceschopnosti zaměstnanců VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 1.Tým pro přípravu a řízení projektů 25 (20) 2.Tým kvality 25 (5) 3.Tým pro přípravu studijních programů v cizím jazyce 70 (6) 4.Tým nastupujících akademických pracovníků 40 (16) 5.Tým pro inovaci studijních programů 17 (2) 6.Tým pro implementaci high-technologií 45 (1) 7.Tým marketingu 25 (8) CELKEM247 účastníků CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 1. Tým pro přípravu a řízení projektů – 25 účastníků Tým absolvuje vzdělávací moduly odpovídající systému přípravy na certifikaci „Certifikovaný projektový praktikant“(Certified Project Management Associate) podle IPMA (International Project Management Association). Výstupem vzdělávacího procesu bude připravený certifikovaný projektový tým pro přípravu a řízení vědeckovýzkumných i vzdělávacích projektů na VUT v Brně. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 2. Tým kvality – 25 účastníků Metody a systémy zajišťování kvality Šíření kultury kvality Kvalitativní a kvantitativní analýzy Výstupem vzdělávacího procesu bude připravený tým, který bude základem Rady pro zajišťování kvality na VUT v Brně, jejímž trvalým úkolem bude vybudování, udržování a neustálé zlepšování kvality v hlavních, podpůrných a servisních procesech. Zajišťování excelence činností představuje jednu z klíčových oblastí zdůrazněných v Dlouhodobém záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti VUT v Brně. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 3. Tým pro přípravu studijních programů v cizím jazyce – 70 účastníků Jedním z dlouhodobých cílů univerzity je internacionalizace výuky a vznik nových joint degree programů atd. Do jazykového vzdělávání bylo v minulosti investováno mnoho milionů, přesto se nabídka těchto studijních programů výrazně nerozšířila. Proto je cílem tohoto týmu zdokonalit se v prezentačních dovednostech, zmapovat silné a slabé stránky studijních programů a navrhnout další strategii a vzdělávání pro jejich rozšíření. Tým absolvuje vybrané vzdělávací moduly odpovídající stupni znalosti jazyka a oborové specializaci. Výstupem vzdělávacího procesu bude připravený tým pro realizaci studijních programů v cizím jazyce. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 3. Tým pro přípravu studijních programů v cizím jazyce – 70 účastníků Prezentační dovednosti v AJ Slovní zásoba pro prezentaci v AJ Témata: obchod, marketing, SWOT analýza, Podpora konzultacemi prostřednictvím u, diskusní skupiny, SLK CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 4. Tým nastupujících akademických pracovníků – 40 účastníků Interní doplňující pedagogické studium (DPS) pro nastupující pedagogické pracovníky je nástrojem k získání především pedagogických dovedností. Kromě pedagogických předmětů zahrnuje i témata orientovaná přímo na pedagogickou a vědecko-výzkumnou činnost univerzity. Účastníci získají osvědčení o absolvování DPS. V roce 2009 a 2010 bude otevřeno studium vždy pro 20 posluchačů. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Cíl studia Cílem studia je poskytnout pedagogům VUT ucelené pedagogické vzdělání tak, aby doplňovalo jejich profesní znalosti, především technického zaměření a umožnilo jeho efektivnější využití ve vzdělávacím procesu.

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Organizace a trvání studia Zahájení výuky , 12:30 hodin Výuka bude probíhat každý lichý pátek. Pravděpodobné ukončení je naplánováno na den Obhajoby vlastních prací a závěrečné zkoušky budou probíhat na přelomu měsíce květen / červen Místem výuky je ICV – Rybkova 1, 7. patro – uč. 808.

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Program studia Předkládaný program studia zahrnuje 3 hlavní oborové okruhy. Každý z okruhů obsahuje několik tematických bloků. Prezenční výuka je tvořena celkem 88 hodinami.

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Pedagogicko-didaktický okruh PŘEDMĚTLEKTORHOD. DOTACE Distanční vzdělávání a e-learningMgr. Monika Ambrožová8 Moderní výukové metodyMgr. Pavel Pecina, Ph.D.12 Obecná didaktika pro vš. učiteleMgr. Silvie Malá12 PedagogikaMgr. Silvie Malá4 Pedagogická tvořivost na VŠMgr. Pavel Pecina, Ph.D.4 Didaktika technických předmětůMgr. Pavel Pecina, Ph.D.12

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Psycho-sociální okruh PŘEDMĚTLEKTORHOD. DOTACE Komunikace a sociální interakce ve VŠ výuce Mgr. Silvie Malá4 Trénink komunikačních dovedností a řešení konfliktů Jana Látalová, MBA8 Duševní hygiena pro VŠ učitele PhDr. Jaroslava Dosedlová, Dr. 8

Vzdělávání v rámci ESF projektů CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Pedagogicko-právní okruh PŘEDMĚTLEKTORHOD. DOTACE RétorikaThMgr. Milan Klapetek 8 Právní minimum pro VŠ pedagoga upřesníme8

Vzdělávání v rámci ESF projektů Metody výuky Studium je vedeno prezenční formou, ale předpokládá se i řízené samostudium účastníka. Prezenční výuka je vedena formou bloku, rozumí se celek po dvou až čtyřech vyučovacích hodinách. Vyučovacími metodami a formami budou přednášky, cvičení, workshopy, kooperativní dílny, výklad, případové studie, diskusní fóra apod. Účastník má současně v průběhu svého samostudia možnost využít konzultací s pedagogy, zvláště v průběhu tvorby závěrečné písemné práce. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 5. Tým pro inovaci studijních programů – 17 účastníků Prezentační techniky E-learning Moodle Co je to inovace, kreativita Inovace marketingu Inovace organizační – mezioborové vazby Inovace procesu – výuky Inovace strategie Inovace technologie – e-learning Portálové technologie CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 6. Tým pro implementaci High-technologií – 45 účastníků K inovaci studijních programů nemůže dojít bez aplikace moderních technologií v celém životním cyklu návrhu výrobku, služby atp. V rámci tohoto týmu dojde k rozšíření znalostí v oblasti konstrukce (CAD), verifikace návrhu (FEA), výrobě (CAM), prototypování (RP), řízení životního cyklu (PLM) atd. Součástí vzdělávání budou mj. konkrétní softwarové produkty společnosti Autodesk, která je strategickým partnerem VUT v Brně v oblasti digitálního navrhování. Účastníci získají celosvětově platný certifikát Autodesk Certificate of Completion. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 6. Tým pro implementaci High-technologií – 45 účastníků AutoCAD Strojírenství AIP Stavebnictví Revit PLM FEM RP CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů 7. Tým marketingu – 25 účastníků Tým absolvuje vybrané moduly systému přípravy marketingových pracovníků, tak aby účastníci získali certifikační osvědčení na základě hodnotících standardů CIMA. Výstupem vzdělávacího procesu bude připravený certifikovaný tým a marketingová strategie VUT v Brně. Oblast marketingu je jednou z klíčových oblastí zdůrazněných v Dlouhodobém záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti VUT v Brně. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Vzdělávání v rámci ESF projektů Tým pro přípravu a řízení projektů Tým kvality Tým pro přípravu studijních programů v cizím jazyce Tým nastupujících akademických pracovníků Tým pro inovaci studijních programů Tým pro implementaci high-technologií Tým marketingu CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Centrum podpory projektů VUT v Brně Od má Centrum podpory projektů VUT v Brně nové sídlo na adrese Kounicova 966/67a, Brno. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Umístění

Centrum podpory projektů VUT v Brně klapkajméno místnost funkce 4640Bejček Vlastimil, Ing., CSc. 125a ředitel Tomešová Lucie, Ing.123 manažer NEIP 4644Hladovcová Petra, Ing. 124 manažer IP 4646Bučková Petra 126 finanční manažer CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Zaměstnanci

Centrum podpory projektů VUT v Brně WEB CPP CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Centrum podpory projektů VUT v Brně Zabezpečená sekce CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Centrum podpory projektů VUT v Brně Informační podpora sledování výzev, přenos informací Metodická podpora organizace seminářů, workshopů, kurzů Ekonomická a právní podpora Finanční poradenství, smlouvy atp. CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Činnost CPP

Centrum podpory projektů VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Rektor VUT v Brně Prorektor pro tvůrčí rozvoj CPP Projektový manažer investičních projektů Prorektor pro studijní záležitosti CPP Projektový manažer neinvestičních projektů Kvestor CPP Finanční manažer CPP Ředitel + asistent CPP Portfolio manažer

Centrum podpory projektů VUT v Brně Děkuji za pozornost CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací

Centrum podpory projektů VUT v Brně CENTRUM PODPORY PROJEKTŮ...váš partner pro získání dotací Dotazy Prezentace na webu