TŘI POHLEDY NA BUDOUCNOST SOCIÁLNÍ PRÁCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Advertisements

Lidský kapitál a investice do vzdělání Ing. Václav Leinweber, MBA.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Tři poznámky k bankovní unii David Marek. Tři úhly pohledu Bankovní unie v kontextu evropské integrace Bankovní unie a evropské krize Problémy dosavadní.
Vymezení a pojetí sociální práce
Schopnost adekvátně pracovat s mocí, autoritou a zodpovědností
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Strategické aliance Vypracoval: Jiří Slabý. Strategické aliance  Organizační forma, která pomáhá zajišťovat společnou kooperativní podnikatelskou činnost.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Evropská unie – vybrané problémy. ČR a eurozóna Přijetí společné měny je podmíněno tzv. konvergenčními kritérii Konvergenční kritéria: 1. kritérium veřejného.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Trh a tržní mechanizmus Ne chaos, ale ekonomický řád.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Domácí péče Home care.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Cíle sociální politiky „Základní“ cíle (sociální), obecně: Dimenze ochrany před riziky: –Ochrana před chudobou –Ochrana navyklého životního standardu –Přesun.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Chudoba jako sociální problém
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
pokus o obecnou teorii sociálního jednání (T
PNP Střípky z minulosti. na seminář „Příspěvek na péči“
Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Sociální práce charakteristiky, definice, vývoj oboru Úvod do sociální práce ZS 2015 Úvod do sociální práce ZS 2015.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
SOUČASNÁ RODINA A MOŽNOSTI HODNOCENÍ SITUACE PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Sociální práce s rodinou 1.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
ROZVOJ OS A TŘETÍHO SEKTORU V ČESKÝCH ZEMÍCH Přednáška OS, ZS 2011/12, KAP FF ZČU Lenka Strnadová.
Mezinárodní den sester květen 2009
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Transkript prezentace:

TŘI POHLEDY NA BUDOUCNOST SOCIÁLNÍ PRÁCE

otázka Jaké výhody a rizika může pro sociální práci mít uplatnění různých pohledů na její výhled do budoucna?

osnova tři představy o kontextu vývoje SPR „konzervativní moderna“ „kritická moderna“ „post/pozdní-moderna“ situace: SPR je nevykrystalizovaná instituce tři pohledy na výhled SPR do budoucna domněnky o výhodách a rizicích uplatnění tří pohledů

dvě představy o instituci SPR „moderní“ perspektiva „profese“ společností uznaný, státem garantovaný MONOPOL skupiny s exkluzívním členstvím „post/pozdně -moderní“ perspektiva „účast na řešení problémů (cílových skupin)“ dílčí PŘÍSTUP užitečný v přechodných sítích otevřených různým přístupům

tři představy o kontextu vývoje „konzervativní moderna“ SPR by měla být součástí moudře řízeného řádu komunit a společnosti (SP/SP 4/2009) „kritická moderna“ podmínky pro SPR jsou v rukou (ekonomických) elit, které komodifikují sociální politiku a služby (SP/SP 4/2007) „post/pozdní -moderna“ SPR se zapojují do nezávislých uskupení, reagujících po svém na aktuální problémy (cílových populací) (SP/SP 2,4/2008, 3/2009)

představy „konzervativní moderny“ o kontextu vývoje SPR (Jinek, SP/SP 4/2009, s. 109) „Požadovat od sociálních pracovníků ctnost soucitu či praktické rozumnosti a vše ostatní ponechat subjektivní a partikularistické volbě hodnot je sotva uspokojující odpovědí na výzvy našeho světa.“

představy „kritické moderny“ o kontextu vývoje SPR (Chytil, SP/SP 4/2007, s. 65, 68–69) „Privatizace“ a „aplikace ekono-mického kódu“ je „namířena … proti [státem podporovaným] sekundárním vazbám ochrany [včetně sociální práce]“, které měly v první fázi modernizace kompenzovat rozvrat přirozených vazeb pomoci, „a požaduje jejich ... odbourání.“

představy „post/pozdní moderny“ o kontextu vývoje SPR (Růžičková, Musil, SP/SP 3/2009, s. 88–90) „Lidé už nevěří velkým plánům slibujícím ve jménu ušlechtilé ideje lepší příští pro všechny,“ a „sdružují se tudíž do přechodných uskupení, která jim umožňují řešit aktuální problémy a diskutovat je podle vlastních pravidel.“ (Lyotard) „Teorie se ukázala být příliš abstraktní. Nedo-vedla vytvořit diferencované metody umožňu-jící přiměřenou reakci na specifické potřeby různých skupin klientů vyjadřovaných anti-psychiatrickým, genderovým, antirasistickým hnutím či hnutími lidí s postižením.“ (Lorenz)

situace, v níž uvedené představy aplikujeme SPR – nevykrystalizovaná instituce příznaky – moderna: → nejasná představa → málo specifická objednávka → nejasná identita → nevyhraněná metodika → neexistence monopolu příznaky – post/zdní moderna: → nejasná představa → nejasná očekávání → dvojí identita → nejasná ↔ otevřená metodika? → očekávání integrace

důsledek nevykrystalizovanosti SPR – nevykrystalizovaná instituce příznaky – moderna: → zadavatelé a klienti neočekávají poskytnutí specifického typu pomoci SPR → pomoc specifická pro SPR není poskytována příznaky – post/zdní moderna: → specifická pomoc SPR je poskytována tam, kde se SPR zapojí do skupiny zaměřené na řešení problému (cílové populace)

tři pohledy na riziko pro instituci SPR „konzervativní moderna“ „máme jistotu SPR v rámci sociální politiky státu“ „nedokončení moderního vývoje“ „kritická moderna“ „vyvlastnění veřejné politiky vede k destrukci SPR“ „neschopnost včas reagovat na důsledky vyvlastnění VP“ „post/pozdní -moderna“ „SPR nebyla v rámci českého WS ustavena a hrozí, že ani nebude“ „lpění na SPR moderny → neschopnost postřehnout a podpořit zárodky nové podoby SPR“

tři představy o výhledu „konzervativní moderna“ udržet SPR v rámci soc. politiky státu zlepšit lidský potenciál SPR řešit etické problémy („černý jezdec“) „kritická moderna“ (ztráta šance na monopol) přechodně „služba“ zisku komunitní podpora obnovujících se primárních vazeb v komunitách „post/pozdní -moderna“ nedůvěra kolektivní akci všech SPR (ústup od ideje monopolu) využití diskursu SPR v rámci spolupráce při řešení problémů cílových skupin

představy „konzervativní moderny“ o výhledu SPR (Jinek, SP/SP 4/2009, s. 108) „současné instituce sociální ochrany* … představují zatím to jediné, co máme … jistotu … Uvažovat o změně přístupu … před vyřešením v minulosti generova-ných, ale odložených problémů**“ … „by znamenalo tuto jistotu oslabovat.“ *odbory, mandatorní sociální výdaje státu, zdravotnický a důchodový systém, bezplatné všeobecné vzdělání, sociální práce v rámci státní sociální politiky **zaostávající vzdělanost a potenciál lidí, sociální infrastruktura, problém „černého pasažéra“

představy „kritické moderny“ o výhledu SPR (Chytil, SP/SP 4/2007, s SPR se „zatím stává službou na trhu … oriento-vána na zisk.“ Destrukce sekundárních vazeb může vést k „revitalizaci [příbuzenských, obec-ních aj.] vazeb primární sociability“. Sociální pracovníci by pak stáli před volbou „mezi začleně-ním do sítí mocných patronů (refeudalizace …), anebo vytvářením pospolitostí, které se budou navzájem chránit, když [to] zmodernizovaná společnost nedokáže.“ SPR „může přežít“ zaměří-li se na „udržení a rozvoji komunit prostřednictvím [solidární] komunitní ekonomiky“.

představy „post/pozdní moderny“ o výhledu SPR (Růžičková, Musil, SP/SP 3/2009, s. 88–89) Oslovení SPR „si přejí, aby se v praxi prosadi-la idea ,kvalifikované pomoci klientům’. Ne-věří ale, že může oslovit všechny SPR [ze-jména ne stoupence ,zastaralého úřednického pojetí’, kteří ,podceňují SPR z NGO’] a že by v celé obci SPR mohla podle všem vyhovujících pravidel proběhnout diskuse, vedoucí k její realizaci. Raději se začali – v menších skupinách a bez ohledu na ,obor’ – scházet s těmi, kdo řeší podobné problémy a věcně diskutují podle pravidel vzájemného respektu a společného výběru témat.“

výhody a rizika přijetí pohledu „konzervativní moderny“ s-d: „jistota“ s-d.: „dořešení“ (možnost kontinuálního vývoje) výhody k.m.: iluze jistoty, SPR zanikne v procesu vyvlastnění veřejné sféry, protože nové problémy ani nezačne řešit p/z.m.:→ SPR nevykrystalizuje 1. pokusí se ustavit monopol v podmínkách, kdy to nejde, 2. setrvá v abstraktnosti státní politiky a nebude schopna oslovit klienty diferencovanou reakcí rizika

výhody a rizika přijetí pohledu „kritické moderny“ s-d: včasná reakce a adaptace p/z.m.: diferenciace zaměření (na problémy různých komunit) výhody konz.m.: nedořešení problémů moderního vývoje (Jinek, 2009: 108) konz.m.: sebenaplňující se proroctví – ústup „ekonomistům“ (Jinek, 2009: 108) konz.m. + p/z.m.: neoprávněná záměna nemožnosti státem garantovaného monopolu za konec známých přístupů v SPR (Jinek, 2009: 106) rizika

výhody a rizika přijetí pohledu „post/zdní moderny“ s.-d: možnost ustavit SPR díky její integraci do řešení problémů (cílových skupin), když monopol není možný krit.m: snaha reagovat na problémy specifických komunit výhody konz.m: subjektivismus autonomních skupin, ztráta řádu krit.m.: iluze užívání známých přístupů v SPR konz.m. + krit.m.: rozplynutí SPR v integraci bez garance monopolu vyšší autoritou (státem) rizika

výzva z hlediska snahy podpořit krystalizaci SPR Jsou to „paradigmata“? Musíme si každý jedno vybrat? NEBO Lze je kombinovat tak, aby bylo možné využít výhody a tlumit rizika jejich aplikace?