Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Neziskové organizace a jejich financování
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Finanční možností svépomocných skupin
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A7 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníŘíjen.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Obec správným směrem Komunitní plánování Prezentace pro projekt: Pelhřimovsko za vzděláním " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Management a rozvoj obcí
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Neziskové organizace a jejich financování
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
MARKETINGOVÝ MIX.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Strategie regionu, obce
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Lidé, procesy, partnerství
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová

Fakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 2 Fundraising aangl. získávání zdrojů jje soubor činností, který zahrnuje různé způsoby a metody, jak získávat finanční a jiné prostředky potřebné pro činnost neziskových organizací.

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 3 Filantropie ppochází z řeckých slov philein (milovat) a anthropos (člověk) ssouhrn činností a chování, které vede k vědomé podpoře třetích osob (jednotlivců i skupin) za účelem dosažení vyšší kvality života jednotlivce a společnosti.

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 4 Sponzoring SSponzoring je totiž něco jako „dar s protiplněním“ a sponzorský příspěvek je chápán jako platba za toto protiplnění (například za reklamní služby).

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 5 Programové financování Veřejné výdajové programy alokují veřejné finanční prostředky na předem určené cíle PPriority rozvoje PProgramy PProjekty Dosahování formulovaných cílů

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 6 Grantování Mezi poskytovatele grantů patří například: nnadace, nnadační fondy, sstátní, akademické a vědecké instituce. Transparentní grantový proces předpokládá: zzveřejnění podmínek poskytnutí grantu předem, oodborně zdatné členy grantové komise, vvyhlášení výsledků grantového řízení a zzveřejnění výsledků aktivit, které byly podpořeny.

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 7 Předpokladem je předložit projekt nnázev projektu; úúdaje o řešiteli a informace o organizaci předkládající projekt; ppopis současného stavu řešené problematiky; ccharakteristiku navrhovaného řešení; hhlavní a dílčí cíle projektu s předpokládanými výsledky a výstupy; ppodrobný realizační plán a časový harmonogram; pplán monitorování a hodnocení projektu; pplánovaný další vývoj řešené problematiky po skončení projektu; rrozpočet projektu.

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 8 Formy získávání finančních prostředků Fundraisingo vé akce Komunitní filantropie SponzoringProgramové financování Grantování Zdroje se nacházejí v dané lokalitě ano nemusí být jenom v lokalitě Jsou zdroje nabízeny potenciálním poskytovatelem neano i neněkdy anoano Náklady na jejich získání jsou: nízké nebo žádné zpravidla vysoké Je dána podmínka spolufinancování ne zpravidla ano Na čem záleží jejich získání počet podnikatelů a podniků v dané lokalitě Na počtu filantropů v dané komunitě počet podnikatelů a podniků v dané lokalitě počet vypsaných programů, kvalita projektu počet vypsaných programů, kvalita projektu

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 9 Formy podpory Forma podpory Fundraisingové akce Komunitní filantropie Sponzoring Programové financování Grantování Finanční Věcná Záruka Dobrovolnictví Úvěr

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 10 Partnerství VVěcné FFinanční na centrální úrovni Rada vlády pro nestátní neziskové organizace na úrovni krajů možnost uzavření dohody mez krajem + asociací NO na úrovni obcí – totéž – komorní prostředí větší kontakty

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 11 Problémové okruhy partnerství nneexistence definice jje podmíněno politickým přístupem reprezentace kraje (obce) vvětší zájem ze strany NO jje snazší na místní úrovni ddvě formy partnerství přímá účast na programových dokumentech veřejná konzultace - připomínkování

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 12 Inspirace VVytváření společných projektů KKofinancování projektu jiným subjektem SStrategický partner

Ing. Jana KrbováFakulta managementu VŠE v Praze, Jindřichův Hradec 13 Děkuji za pozornost