Eportfolio Otázka číslo 4. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fonologie Cvičení číslo 2. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Advertisements

Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém.
Úvaha o platech.
Practice with the Conditional Change the following sentences to the conditional, according to the model. Vzor: Nemám peníze a nemohu si koupit auto. Kdybych.
Practice with moci Insert the appropriate present tense form of moci into the following sentences. Vzor: Neznáte tady nikoho? ___ vám pomoct já? Neznáte.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Commands: Imperatives & aby Change the following direct commands to indirect commands using aby, and vice versa. Vzor: Martin mi řekl, „Podívej se na toho.
Nová slova Chapter 6. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Poslechneme píseň: Díky. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Fonologie Cvičení číslo 8. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Verbs: Past & Future Change včera to zítra and vice versa, making the necessary changes in verb tense. Do not change the aspect of the verbs. Vzor: Včera.
Fonologie Cvičení číslo 5. Interview Kde jsi byl/byla včera? Co jsi dělal/dělala včera? Co budeš dělat dnes po hodině češtiny? Co budeš dělat zítra?
Odpověď na otázky 1. Díky, že když se ptáme, máš slovo své, nevíme-li jak dále, dáš slovo své. Mnohý jak světem jdem, štěstí květ hledá v zlém, chtěl by.
Konverzace Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Practice with Numbers II For each of the following sections, insert the correct form of the given noun and/or number. Vzor: Jeden Mám ___(sešit) a ___(kniha).
Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Budu vám vyprávět příběh o buláncích. Ta vochomůrka je jeho domovem. Ten víc červený se jmenuje Uzlík. Dobrý den,nevít e kde je Mazlík? Ty o tom nevíš?Včera.
Digitalizace výuky Příjemce
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra.
Fonologie Cvičení číslo 1. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA). Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case,
Possessive Pronouns In each of the following sentences, change the possessive pronouns from singular to plural and vice versa. Vzor: Mám jeho sešity. Mám.
Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Diktát: napíšeme na tabuli.
Nov á slova Stránky eportfolio Otázka číslo 6.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Eportfolio otázka 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Eportfolio otázka 7. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
Který or Jaký? Insert the proper form of který (which one?) or jaký (what sort of?), depending on the sense of the sentence. Vzor: V(e) ____ jazycích máte.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
Singular to Plural Rewrite the following sentences and change all nouns, adjectives, and verbs from singular to plural. Vzor: Studentka opakovala novou.
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1860_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
České země za třicetileté války
Gender Bender! Changing Gender of Nouns & Verbs In each of the following sentences, change all masculine animate nouns into their feminine counterparts,
Všechen Fill in the blanks with the appropriate form of všechen, using the correct number, gender, and case. Vzor: Já vím ___, co víš ty. Já vím všechno,
Konverzace Co jsi dělal/dělala ve sněhu?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Češpivová Simona 8.A Tak tady máte jeden malý testík.
Povídka II In the following short story, fill in the blanks with the appropriate Czech translation of the English pronoun given in parentheses.
Povídka In the following short story, fill in the blanks with the correct Czech form of the English pronoun given in parentheses.
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan Zpracovaly Veronika Macháčová a Kateřina Cihelková Sedlčany 2015.
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Který or Jaký? Insert the proper form of který (which one?) or jaký (what sort of?), depending on the sense of the sentence. Vzor: V(e) ____ jazycích.
Čeština: 2. lekce Czech language: 2nd lesson
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
Ten, to, ta: Demostrative Pronouns
Opakujeme vedlejší věty 1
Practice with the Conditional
Čeština: 2. lekce Czech language: 2nd lesson
Gender Bender! Changing Gender of Nouns & Verbs
Possessive Pronouns Vzor: Mám jeho sešity. Mám jejich sešity.
Connecting Sentences with který II
Singular to Plural Rewrite the following sentences and change all nouns, adjectives, and verbs from singular to plural. Vzor: Studentka opakovala novou.
Dative in singular.
Národní obrození Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_08_Česká historie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
Transkript prezentace:

eportfolio Otázka číslo 4

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

L4 6: Gender bender! 1. Pan Holeček nesměl mluvit.

L4 6: Gender bender! 1.Pan Holeček nesměl mluvit. : Paní Holečková nesměla mluvit. 2.Studentky opakovaly nové věty.

L4 6: Gender bender! 1.Pan Holeček nesměl mluvit. : Paní Holečková nesměla mluvit. 2.Studentky opakovaly nové věty. : Studenti opakovali nové věty. 3.Uvidíte dnes slečnu Jesenskou?

L4 6: Gender bender! 1.Pan Holeček nesměl mluvit. : Paní Holečková nesměla mluvit. 2.Studentky opakovaly nové věty. : Studenti opakovali nové věty. 3.Uvidíte dnes slečnu Jesenskou? : Uvidíte dnes pana Jesenského? 4.Řekli to paní Havlové?

L4 6: Gender bender! 1. Pan Holeček nesměl mluvit. : Paní Holečková nesměla mluvit. 2. Studentky opakovaly nové věty. : Studenti opakovali nové věty. 3. Uvidíte dnes slečnu Jesenskou? : Uvidíte dnes pana Jesenského? 4. Řekli to paní Havlové? : Řekly to panu Havlovi?

L4 6: Gender bender! 5. Bylo tam dokonce několik cizích profesorů.

L4 6: Gender bender! 5. Bylo tam dokonce několik cizích profesorů. : Bylo tam dokonce několik cizích profesorek. 6. Muži nerozuměli studentkám.

L4 6: Gender bender! 5. Bylo tam dokonce několik cizích profesorů. : Bylo tam dokonce několik cizích profesorek. 6. Muži nerozuměli studentkám.: Ženy nerozuměly studentům. 7. Udělám to jen pro matku a sestru.

L4 6: Gender bender! 5. Bylo tam dokonce několik cizích profesorů. : Bylo tam dokonce několik cizích profesorek. 6. Muži nerozuměli studentkám.: Ženy nerozuměli studentům. 7. Udělám to jen pro matku a sestru. : Udělám to jen pro otce a bratra. 8. Pane profesore, kde je paní profesorka?

L4 6: Gender bender! 5. Bylo tam dokonce několik cizích profesorů. : Bylo tam dokonce několik cizích profesorek. 6. Muži nerozuměli studentkám.: Ženy nerozuměli studentům. 7. Udělám to jen pro matku a sestru. : Udělám to jen pro otce a bratra. 8. Pane profesore, kde je paní profesorka? : Paní profesorko, kde je pan profesor?

Který Dnes jsem mluvila se studentem. Viděla jsem studenta včera v knihovně.

Který Dnes jsem mluvila se studentem, kterého jsem viděla včera v knihovně. Koupím slovník. V slovníku je mnoho slov.

Který Dnes jsem mluvila se studentem, kterého jsem viděla včera v knihovně. Koupím slovník, v kterém je mnoho slov. Hledám profesora. Včera jsem zavolal profesorovi.

Který Dnes jsem mluvila se studentem, kterého jsem viděla včera v knihovně. Koupím slovník, v kterém je mnoho slov. Hledám profesora, kterému jsem včera zavolal. Kde jsou nová slova? Musíme opakovat nová slova.

Který Dnes jsem mluvila se studentem, kterého jsem viděla včera v knihovně. Koupím slovník, v kterém je mnoho slov. Hledám profesora, kterému jsem včera zavolal. Kde jsou nová slova, která musíme opakovat?

Který Čtu povídku. Povídce nerozumím.

Který Čtu povídku, které nerozumím. Jak se jmenuje pán? Mluvíte o pánovi.

Který Čtu povídku, které nerozumím. Jak se jmenuje pán, o kterém mluvíte? Nerozumím profesorům. Profesoři dělají chyby.

Který Čtu povídku, které nerozumím. Jak se jmenuje pán, o kterém mluvíte? Nerozumím profesorům, kteří dělají chyby. Je na světě mnoho jazyků. Nic nevíme o těch jazycích.

Který Čtu povídku, které nerozumím. Jak se jmenuje pán, o kterém mluvíte? Nerozumím profesorům, kteří dělají chyby. Je na světě mnoho jazyků, o kterých nic nevíme. Kde je ten chudák? Dala jsem tomu chudákovi chlebíčky.

Který Čtu povídku, které nerozumím. Jak se jmenuje pán, o kterém mluvíte? Nerozumím profesorům, kteří dělají chyby. Je na světě mnoho jazyků, o kterých nic nevíme. Kde je ten chudák, kterému jsem dala chlebíčky?

It’s alive! Plurals Američan Čech Autor Doktor Herec Hudebník Kluk Němec

It’s alive! Plurals Američan Čech Autor Doktor Herec Hudebník Kluk Němec Američané Češi Autoři Doktoři Herci Hudebníci Kluci Němci

It’s alive! Plurals Polák Rus Bratr Číšník Ital Dirigent Inženýr režisér

It’s alive! Plurals Polák Rus Bratr Číšník Ital Dirigent Inženýr režisér Poláci Rusové Bratři Číšníci Italové Dirigenti Inženýři Režiséři