Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?"— Transkript prezentace:

1 Lidové noviny a webové stránky

2 Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?

3 L5 2a 1. They understand me.

4 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg).

5 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other.

6 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other.

7 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me.

8 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me. Potřebují mě. 6. They ask me.

9 L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me. Potřebují mě. 6. They ask me. Ptají se mě. 7. They ask you(pl).

10 L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg).

11 L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him.

12 L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him. Ptají se ho. 10. They deal with him.

13 L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him. Ptají se ho. 10. They deal with him. Zabývají se jím.

14 L5 2b 1. I speak with him.

15 L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them.

16 L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl).

17 L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg).

18 L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg). Mluvím s tebou. 5. I am interested in you(sg).

19 L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg). Mluvím s tebou. 5. I am interested in you(sg). Zajímám se o tebe. 6. I am interested in her.

20 L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her.

21 L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them.

22 L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se na ně. 9. I lecture about them.

23 L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se o ně. 9. I lecture about them. Přednáším o nich. 10. I lecture about myself.

24 L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se o ně. 9. I lecture about them. Přednáším o nich. 10. I lecture about myself. Přednáším o sobě.

25 Chapter 4: Nová slova

26 The SELF Fík řekl “Ahoj” a sousedka byla bez sebe. Fík a pošťák si nerozuměli. Otec má zájem o pivo a o sebe. Sobec je člověk, který myslí na sebe, mluví o sobě a zabývá se sebou.

27 Kdo? Kdo je tady? U koho je Fík? Komu dal pivo Fík? Koho viděl Fík v cirkusu? O kom mluvila sousedka? S kým mluvil Fík?

28 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík?

29 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík?

30 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu?

31 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka?

32 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka? Sousedka o někom mluvila. Sousedka o nikom nemluvila. S kým mluvil Fík?

33 Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka? Sousedka o někom mluvila. Sousedka o nikom nemluvila. S kým mluvil Fík? Fík s někým mluvil. Fík s nikým nemluvil.

34 Co? Něco… Nic! Co tady je?

35 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)?

36 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík?

37 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík?

38 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík?

39 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík? Fík o něčem mluvil. Fík o ničem nemluvil. Čím se zabýval Fík?

40 Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík? Fík o něčem mluvil. Fík o ničem nemluvil. Čím se zabýval Fík? Fík se něčím zabýval. Fík se ničím nezabýval.


Stáhnout ppt "Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google