Členy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pronouns.
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Použito z webu TICK.CZ Determinanty (členy a/the/-) dávají se k podstatným jménům doplňují, “určují” jeho význam a/an, the, (-) Členy my, your, his, her,...
Zájmena (osobní) I have got / We have got Angličtina 7. ročník
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Počitatelná podstatná jména
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
OSOBNÍ ZÁJMENA ČÍSLA MNOŽNÉHO
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Kristýna Housová Anglický jazyk Kristýna Housová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
stručný přehled a závěrečné procvičení
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_03 Název materiálu: Zájmena Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské obory Anotace: Zájmena.
Zájmena.
Ukazovací zájmena.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Existuje člen určitý (definite article), člen neurčitý (indefinite article) a člen nulový (zero article). Neurčitý a) Má tvar „a“ před vyslovovanou souhláskou.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Articles VY_22_INOVACE_23 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
VY_22_ZAZNAM_ Aj.I.3.BD.35 There is,there are. Když říkáme, že někde něco nebo někdo je, použijeme k tomu vazbu There is nebo There are. There is pokud.
COUNTABLE and UNCOUNTABLE NOUNS Markéta Zakouřilová VY_32_INOVACE_107 ZŠ Jenišovice.
ČLENY PODSTATNÝCH JMEN člen neurčitý člen určitý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Dlouhý Základní škola Kolín III.,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_02
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_01
Countable and Uncountable Nouns, some, any, a/ an
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní.
OPAKOVÁNÍ 7.ročník 1. – 3. lekce
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
ČLEN určitý / neurčitý Anglický jazyk 7. ročník
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Some, any VY_22_INOVACE_33 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Časování slovesa BÝT (to be)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_427_Zájmena neurčitá a ukazovací AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_51.
PŘIVLASTŇOVACÍ 2.PÁD je širší kategorie než česká přivlastňovací přídavná jména, protože jím vyjádříme jak české "tatínkův dům", tak i "auto mého učitele",
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_19
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
 Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_23  Téma: členy   8.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Integrovaná střední škola v Semilech 28. října 607, Semily.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Countable and uncountable nouns Číslo vzdělávacího materiálu: AJ1 – 29 Šablona: II/2 Inovace a.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČLENY /ARTICLES/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
VY_32_Inovace_ Přivlastňovací pád Project 1
Neurčitá zájmena SOME, ANY, NO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_20
Quantifiers.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 1
Podstatná jména počitatelná/nepočitatelná
VY_22_INOVACE_23.AJ.7 GRAMATICKÉ ČLENY I. (Articles I.) Ročník: 7.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
SO + (adjective) + THAT TAk+ přídavné jméno + že Používáme pro vyjádření důsledku. The coffee is so hot that I can’t drink it.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Transkript prezentace:

Členy

a) ČLEN NEURČITÝ : A [э ] (začíná-li následující slovo souhláskou): a boy, a girl, a dog, a red apple, a big elephant AN [эn] (začíná-li následující slovo samohláskou): an apple, an elephant, an English book, an easy exercise Používá se tehdy, mluvíme-li o něčem poprvé, je to nové, dosud neznámé. Do češ.se někdy vůbec nepřekládá (He is a teacher), nebo se překládá jako JEDEN, NĚJAKÝ (I have a book). NENÍ V MNOŽ. ČÍSLE A PŘED NEPOČITATELNÝMI SUBSTANTIVY jako snow, rain, water,...

Používá se tehdy, je-li už něco z kontextu či situace známé, určité. b) ČLEN URČITÝ : THE se čte jako [ э ] (začíná-li ... souhláskou): the boy, the girl, the dog, the red apple, ... [ i] (začíná-li ...samohláskou): the apple, the elephant, the English book,… Používá se tehdy, je-li už něco z kontextu či situace známé, určité. Do češtiny se často překládá jako TEN (toho, tomu,...) TA, TO, TI, ... I have a new book. The book is really good. Who is the man speaking to Jane?

URČITÝ ČLEN MŮŽE STÁT I V MNOŽNÉM ČÍSLE A PŘED NEPOČITATELNÝMI SUBSTANTIVY: (ta voda - the water, ten sníh - the snow) Převodní tabulka mezi jedn. a množ. číslem tedy vypadá takto: singulár = jedn.číslo plurál = množ.číslo A , AN 0 = nic (event. SOME) THE a red apple - (some) red apples an English book - (some) English books the boy and the girl - the boys and the girls

ČLEN NESTOJÍ PŘED SUBSTANTIVEM, PŘED KTERÝM UŽ JE PŘIVLASTŇOVACÍ ČI UKAZOVACÍ ZÁJMENO. my friend, my apple, my English book, this book, this red apple, that elephant, that boy ČLEN NESTOJÍ PŘED KŘESTNÍMI JMÉNY (Jane, Peter) A JMÉNY MĚST (London, Prague).

PŘELOŽTE A DOG nějaký pes ten klobouk to velké jablko THE HAT ti chlapci jeden učitel sníh ta voda jeden červený slon nějaká anglická kniha jedno jablko A DOG THE HAT THE BIG APPLE THE BOYS A TEACHER SNOW THE WATER A RED ELEPHANT AN ENGLISH BOOK AN APPLE