Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Vazba „There is/are“ (5.ročník)

2 There is / are Touto vazbou říkáme že se něco nebo někdo, někde nachází. Na stole jsou nějaké knihy. There are some books on the table.

3 There isan appleon the table. Na stole je jablko. 3.kde se to nachází 1.vazba2.co se tam nachází

4 Po „There is/are“ následuje neurčitý člen, some nebo např.číslovka. There are - pro jednotné číslo - pro množné číslo There is Nikdy po této vazbě není člen určitý. Člen určitý se zpravidla používá v určení místa.

5 There is dog under tree. There are books on shelf. There fourteen students in class. athe our There is fly in soup! There some trees in park. There are restaurants in town. the my the some are a

6 Kdy vazbu THERE IS/ARE nepoužívat Vazbou There is/are v podstatě používáme jako odpověď na otázku CO/KDO TAM JE? There is a boy in the room. – Kdo je v pokoji? The boy is in the room. – Kde je ten chlapec?

7 OTÁZKA Otázka se tvoří přehozením „there“ a „is“ nebo „are“. There is a telephone in the hall. Is there a telephone in the hall.

8 ZÁPOR Zápor se tvoří přidáním „not“ k „is“ nebo „are“. There is not a desk in the room. (There isn´t …) There are not any chairs in the room. (There aren´t…)

9 Popiš co je v pokoji. Zeptej se co je v pokoji. Řekni co v pokoji není.

10 Vazba There is/are (5.ročník) Použitý software: držitel licence – ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional Zoner - České kliparty 1, 2, 3 Obrázky z internertu Internetové stránky: www.helpforenglish.czwww.helpforenglish.cz Autor: Linda Berková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (www.zsrozmital.cz)www.zsrozmital.cz


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google