Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jarní putování za dobrodružstvím
Advertisements

Lidice.
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Noc pát‘áků Michaela Stryjová.
Start pochodu ze Zbraslavic do Zruče bude 26
Návštěva průmyslové školy v Písku Exkurze na SPŠ v Písku.
Kamarádi :o) :o).
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
JÁ A MOJE ŽENA.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A05Čj9_Věty vedlejší
Výprava za skřítkem Zavadílkem B. Cestou skřítka ZAVADÍLKA jsme se vydali hledat MÝTINU.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Prezentace o zvířátkách a lidech
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
8. 9. – Jednoho letního zářijového dne jsme se po dlouhém víkendu sešli před budovou Gymnázia J. S. Machara v Brandýse v 8 hodin. Byla zima.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Moje Firma Zvěrolékařka Dobrý den.Mé jméno je Veronika Borbášová.
Adaptační kurz
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Sčítálek.
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Dopis od Boha.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Svahová 2010 „Dokonalá parta“. Svahová je krásná trochu větší vesnice. Leží v Krušných horách, asi 20 kilometrů od Chomutova.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Noc Pátáků(: Dominik Turoň.
Tak v této sestavě jsme odjížděli ( 4801 km) Kawasaki Zephyr 1100 Honda VFR 800 Fi Honda VFR 750 Průměrné tankování bylo 10 – 12 litrů (180km), tzn. Průměrná.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Střední průmyslová škola v Písku
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
NOC PÁŤAKU Nikola Byrtusová.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Zase jsme si hráli……... VVP Libavá Zase jsme si hráli na vojáčky Počasí se vydařilo A zase jsme se bavili jako malý kluci.
9 let na základní škole:.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Noc PÁŤÁKŮ Andrea Kawuloková.
Den Země 3.A – 25. dubna.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Zuzka Mallátová – Gibraltar 2017 dovolená
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Úderem 8. hodiny jsme vyrazili do ZOO
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková

V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi i páťáci. Výjimečně jsme měli dovoleno vzít si s sebou foťák nebo mobil. Cesta byla delší, trvala 45 minut. Když jsme přijeli, uvítala nás paní, která tam pracuje. Vysvětlili jsme si pár pravidel a šli jsme na prohlídku stájí.

Nejprve jsme se byli podívat ve stájích. Dozvěděli jsme se o koních spoustu zajímavých informací. Víme, co to je plnokrevník, jaká zbarvení mají koně, že bílá lysina mezi očima znamená, že je kůň poslušný, ale pokud je bílé zbarvení spíše níž, je to kůň energický. Víme také, co to je hřebec a valach, že nejmladší kobylka Paint horse má 1 rok a nejstarší valach je narozen roku Dále jsme se dozvěděli, že klisna je březí 333 dní (11 měsíců) a rodí většinou v noci a sama.

Potom jsme měli svačinu. Protože byla venku zima, byli jsme rádi, že svačíme v místnosti u krbu.

Po svačině jsme vyrazili do přírody. Byla trochu smůla, že pršelo. Určitě kdyby nepršelo, dělali bychom spousty jiných věcí. Šli jsme na kopec o kousek dál do takového většího altánku. (Někteří teda byli pěkně vyčerpaní!) Tam jsme si psali všechno, co jsme si říkali o přírodě.

Až jsme přišli, tak jsme si sedli do místnosti s krbem a vyplňovali pracovní listy. Pracovní listy byly ohledně lesa, přírody a zvířat.

Samozřejmě to nebyl žádný pořádný oběd jako doma! Rozhodně nebyl ani nějak koupený třeba v bufetu. My jsme si pěkně museli nabalit svačinu doma. Polovina třídy měla řízek s chlebem a někdo měl třeba jen chleba nebo rohlík se šunkou. Tentokrát jsme nejedli u krbu, ale v jiné místnosti, protože páťáci tam teď vyplňovali pracovní listy jako my předtím. Všem nám moc chutnalo. A dokonce se nějaký malý bufet otevřel. Každý si kupoval sladkosti a různé maličkosti.

Potom po malé pauze k nám přišel kovboj Fred. Učil nás různé typy uzlů. Tomu, kdo to udělá, slíbil i odměnu. I když se to zdá na první pohled lehké, bylo to hodně těžké. Pak jsme točili lasem. Zkusili jsme nejenom práci s lasem, ale i s bičem. Každý měl možnost si zkusit prásknout bičem. Také za to byla odměna. Bylo to zajímavé!

Byli jsme se podívat i ve Fredově dílně. Zdobily se tam věci z kůže jako: náramky, pouzdra na pistole, přívěsky a další. Protože byla dílna málá, stáli jsme ve frontě jak na banány a po skupinkách jsme se dívali. Bylo to zajímavé.