Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o. www.ceskacesta.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
DUVHOVNÍ PÉČE V NEMOCNICI
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Programy pro rozvoj kognitivních funkcí
ROVERING co nabízí a přináší
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
R ODINNÉ KOMPETENCE OBSAH Co jsou to kompetence Co jsou to rodinné kompetence Proč je rodičovství skvělá příležitost pro rozvoj určitých kompetencí.
IveHale s.r.o..
a jeho využití u klientů po CMP
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Taktická příprava Michal Lehnert.
30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand.
OSOBNOST.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Vnímání kompetencí pracovníků s dětmi a mládeží ze strany zaměstnavatelů a vzdělavatelů Mgr. Radek Hanuš, Ph.D. FTK UP Olomouc Fakulta tělesné kultury.
AUTOMANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA PRINCIPU BENCHMARKINGU
Náročné životní situace
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Člověk v obtížných životních situacích Úvodní přednáška o krizích a jejích souvislostech.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
P REZENTAČNÍ TECHNIKY MgA. Eva Suková
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
 Práce patří mezi výrobní faktory. Na trhu v roli poptávajícího vystupují firmy a v roli nabízejícího domácnosti. Pro většinu domácností představují.
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
Metodika tvorby a didaktika e-learningu Josef Hajkr
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Tržní prostředí.
T3 Osobnost vedoucího. Management = umění ? = věda ? Manažerem se člověk rodí ? stává na základě praxe ? naučí být ve škole ?
Být leader může být vyčerpávající, zvlášť, když pořád šlapete na plyn.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Výrobní faktory v podniku
Didaktické metody Androdidaktika.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Řízení a plánování kariéry
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Time mng. a osobní efektivita Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 12. června 2015.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
© Martin ŠIKÝŘ 2011 l Řízení zaměstnanců neziskových organizací l Řízení zaměstnanců neziskových organizací.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Výzva a aktivity v přírodě
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Vnější a vnitřní kontrola
Assessment centrum.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Přístupy v kariérovém poradenství
Didaktické metody Androdidaktika.
Konflikt, koření života
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Komunikace.
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Náročné životní situace
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.

Obsah prezentace O čem jsou kurzy manažerské moudrosti? © Outward Bound – Česká cesta Jaký je jejich přínos? Jaké formy a metody používáme? Jaká jsou témata manažerské moudrosti?

O čem je manažerská moudrost? © Outward Bound – Česká cesta Od úkolu k úkolu, za výsledkem, za výkonem. Ve spěchu, ve stresu, pozornost v budoucnosti, s tíhou zodpovědnosti na bedrech. Člověk úspěšný Ú – úpím z toho, co mě čeká S – spěchám, abych vše stihl PĚ – pěchuji do maximální efektivity CH – ech, mám to za sebou

O čem je manažerská moudrost? Člověk cenný © Outward Bound – Česká cesta Hodnota výkonu Hodnota vztahů Hodnota kvality života v přítomnosti Vyváženě, synergicky, s dobrými vztahy, ve zdraví, spokojeně, s vědomím souvislostí, dlouhodobě úspěšně.

O čem je manažerská moudrost? Manažerská moudrost nabízí © Outward Bound – Česká cesta „Seřízení vnitřního kompasu“ Zlepšení vztahů Nadhled a lepší vnímání souvislostí Objevení skrytých zdrojů Informace a rozvoj dovedností v těchto oblastech vedou k vyšší kvalitě osobního životě a tím i vyšší, dlouhodobě udržitelné výkonnosti v životě pracovním.

Moudrost za hranicí firmy Moudrost v osobním životě Moudrost ve firmě Témata manažerské moudrosti © Outward Bound – Česká cesta Moudrost ve vztazích

Témata manažerské moudrosti Moudrost v osobním životě Čas © Outward Bound – Česká cesta Seberozvoj Změny Zdraví Stres

Obsah jednotlivých kurzů Moudrost v osobním životě Člověk je důležitější než čas Jakou hodnotu má můj čas? Co mi přináší radost? Co mě stresuje? Jak reaguji ve stresových situacích? Jak mohu lépe zvládat stresové situace? Jak pečuji o své fyzické i psychické zdraví? © Outward Bound – Česká cesta ČAS, STRES, ZDRAVÍ

Obsah jednotlivých kurzů Moudrost v osobním životě Jak reaguji na změny v okolí? Co změnit a jak? Co o sobě (ne)vím? Jaké jsou skryté rezervy? Jak je seřízený můj vnitřní kompas? Jak řídím sám sebe? Jak se rozvíjím? © Outward Bound – Česká cesta ZMĚNY, SEBEROZVOJ

Témata manažerské moudrosti Moudrost ve vztazích Emoční a sociální inteligence © Outward Bound – Česká cesta Zvládání konfliktů Vyváženost osobního, rodinného a pracovního života Osobní vzorce reakcí ve vztazích Naslouchání a zpětná vazba

Obsah jednotlivých kurzů Moudrost ve vztazích © Outward Bound – Česká cesta Jak vyvážený je můj osobní, rodinný a pracovní život? Jakou hodnotu mají vztahy v mém životě? Jaké životní role zastávám a jak je naplňuji? Jaké typické vzorce reakcí ve vztazích se u mě objevují? Jak řeším a jak mohu řešit konflikty, do kterých se dostávám? Umím naslouchat? Umím dávat a přijímat zpětnou vazbu?

Témata manažerské moudrosti Moudrost ve firmě Leadership © Outward Bound – Česká cesta Vyladění osobního a pracovního života Aplikace předchozích témat ve firemní praxi

Obsah jednotlivých kurzů Moudrost ve firmě © Outward Bound – Česká cesta Do jaké míry je v souladu můj pracovní a osobní život? Co je leadership? Jakým lídrem jsem? Jaké typické vzorce reakcí ve vztazích se u mě objevují? Jak dokážu aplikovat zkušenosti předchozích kurzů v praxi? V tomto kurzu počítáme s využitím speciální techniky „divadlo v managementu“, ve kterém lidé aplikují poznatky na reálné/modelové situace z práce.

Témata manažerské moudrosti Moudrost za hranicí firmy Sféry vlivu © Outward Bound – Česká cesta Trvalá udržitelnost Přesah do okolí Souvislosti Nadhled

Obsah jednotlivých kurzů Moudrost za hranicí firmy © Outward Bound – Česká cesta Jaké souvislosti umím vnímat v denním rozhodování? Jak si dokážu udržet nadhled nad situací? Jak velký je můj „kruh starosti“ a jak velký je můj „kruh vlivu“? Jaký vliv mám na okolí a do jaké míry jej mohu kontrolovat? Jako mohu zajistit trvalou udržitelnost / dynamickou rovnováhu ve svém životě?

Formy a metody MM Metody Teoretické vstupy © Outward Bound – Česká cesta Kombinace outdoor a indoor Hry, modelové situace, reflexe, diskuse Velká skupina, malé skupinky, individuálně Interaktivní, situačně pružné, přizpůsobené potřebám skupiny

Formy a metody MM Formát 3 lektoři © Outward Bound – Česká cesta Série čtyř kurzů Max. 12 účastníků ve skupině Celkem 7 dnů Mezikurzovní práce 3 – 5 týdnů mezi jednotlivými kurzy

Výstupy Co mohou kurzy manažerské moudrosti přinést firmě? © Outward Bound – Česká cesta Zaměstnance, kteří: jsou spokojenější a dlouhodobě výkonní, vytvářejí kvalitní vztahy s ostatními a tím vysoce výkonnou firemní kulturu, mají větší nadhled a jsou samostatnější a kompetentější v rozhodování, řídí firmu nejen ke krátkodobým ziskům, ale i k dlouhodobé prosperitě.

Shrnutí © Outward Bound – Česká cesta Evoluce směřuje od „člověka úspěšného“ k „člověku cennému“. Manažerská moudrost je hlavně o zralosti, nadhledu, souvislostech a praktických dovednostech pro zlepšení kvality života na všech úrovních. Seriál kurzů je důležitý vzhledem k šířce témat, ale hlavně pro upevnění změn a dosažení hloubky. Omezení na vrcholu pyramidy je omezením celku. Jak kvalitní je vrchol pyramidy, tak kvalitní může být celá firma.