Městské lesy Hradec Králové a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Advertisements

Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Jméno Příjmení Název prezentace Skotsko 17. říjen – 14. listopad 2010 Ing. Zbyněk Mikulášek , Křtiny.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Cyklokonference 2011 Ing. Milan Plesar místostarosta města otrokovice
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Městské lesy Hradec Králové a.s. Příměstské lesy města Hradce Králové a usměrňování požadavků jejich návštěvníků Ing. Milan Zerzán 5. června 2008.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
CENTRAL PARK NEW YORK
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Akční plán ke Strategickému plánu rozvoje města do roku 2020.
Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Mimoprodukční funkce lesa
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
VIII. ročník Veletrhu Gaudeamus Praha 27. – 28. ledna 2015.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Průvodce po minerálních pramenech Českého lesa
Program rozvoje venkova
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
OBEC ROSTOKLATY kraj :Středočeský okres :Kolín obec s rozšířenou působností : Český Brod počet obyvatel : 480.
Volnočasové projekty a EU financování
Úspornými žárovkami a vzděláváním k nižší energetické náročnosti OA Ostrava Ing. Jan Nevima, Ph.D. Závěrečná konference projektu 25. listopadu 2009.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Krajina bezprostřední okolí, které nás obklopuje - místní krajina
Lesy ve vlastnictví státu
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Městské lesy Hradec Králové a.s.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Městské lesy Hradec Králové a.s.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Právní úprava ochrany lesa
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Statutární město Ostrava
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
JINDŘICHŮV HRADEC Michaela Kaloušová ZÁKLADNÍ INFORMACE  k město Jindřichův Hradec čítá obyvatel  Leží severovýchodně od Českých.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
STATUTÁRNÍ MĚSTO HRADEC KRÁLOVÉ, ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY 408, HRADEC KRÁLOVÉ KRALOVE.ORG LIDSKÉ TĚLO – DOKONALÝ STROJ? (Centrum přírodovědného.
Knihovna statistika Uživatelé knihovny.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Ostružno - Prachovské skály
Evropský sociální fond
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Prezentace projektů, KD U Boudů
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
Městské lesy Valašské Klobouky s. r. o.
Krajské ředitelství Hradec Králové
Jaká je návštěvnost Městských lesů Hradec Králové a čím je pro sociology zajímavá? Miroslav Joukl a Lucie Vítková, FF Univerzita Hradec Králové, Katedra.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
ČLENĚNÍ CESTOVNÍHO RUCHU
Transkript prezentace:

Městské lesy Hradec Králové a.s. Příměstské lesy, součást rekreačního prostředí města Hradce Králové Ing. Milan Zerzán 5. listopadu 2009

Město Hradec Králové získalo lesy již v roce 1307 jako dar od římského krále Albrechta.

Pro hradeckou veřejnost představují lesy v okolí města možnost odpočinku a rekreace v dosahu městské dopravy s využitím veškeré pohostinnosti lesa. Dnes hospodaří společnost na ploše cca 3 850 ha převážně uceleného lesního majetku.

Společnost byla zřízena Statutárním městem Hradec Králové se záměrem odborného lesního hospodaření a zvyšování estetické a rekreační hodnoty lesů a zpříjemňovaní pobytu návštěvníkům lesů při zachování přírodního lesního bohatství.

Pro rodiny s dětmi budujeme na zajímavých místech altány, lavičky, krytá ohniště s grilem a přísunem dříví

S tlakem určitých skupin uživatelů funkci lesa začalo docházet ke střetům mezi jednotlivými skupinami stejných tras.

S A Z E B N Í K Smluvních částek hromadných akcí v lesích Statutárního města Hradec Králové Druh akcí Počet účastníků Smluvní částka Hromadná akce celorepubliková více jak 250 15 000,-- Kč 101 - 250 10 000,-- Kč 51 - 100 5 000,-- Kč Do 50 2 000,-- Kč Hromadné akce pořádané pro děti - Bez poplatku Odborné akce pořádané pro občany

Je nutno formou rekreační ekoturistiky se snažit usměrňovat návštěvníky lesů tak, aby nedocházelo nadměrným využíváním ekologicky zajímavých míst k jejich zničení.

Děkuji za pozornost