HANDI JOBS, občanské sdružení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Lenka Herčíková,
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
V. Setkání se starosty obcí
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

HANDI JOBS, občanské sdružení www.handijobs.cz HANDI JOBS, občanské sdružení 2008 – 2013 Karin Klusová

Osnova Představení společnosti - základní identifikační údaje Orgány společnosti Činnost sdružení – vzdělávací aktivity, ostatní aktivity Podané projekty spolufinancované z prostředků EU, ostatní projekty Uplatnění zdravotně postižených na trhu práce

Představení společnosti základní identifikační údaje Název: HANDI JOBS, občanské sdružení  Sídlo: Dětmarovice 780, 735 71 Dětmarovice, Moravskoslezský kraj, Česká republika IČ: 227 38 819   Hlavní formy činnosti: pořádání vzdělávacích a sportovně – kulturních akcí pro zdravotně postižené vyhledávání vhodných pracovních příležitostí distribuce pracovních prostředků a pomůcek pro výkon práce v domácím prostředí příprava projektů zaměřených na zaměstnávání zdravotně postižených odborná pomoc při jednání s úřady, poskytování sociálního poradenství spolupráce s organizacemi, které sdružují osoby se zdravotním postižením

Orgány společnosti Členská schůze Je nejvyšším orgánem společnosti, schází se podle potřeby, v současné době 2x ročně. Představenstvo Výkonný orgán sdružení, má pět členů. Čtyři členové sdružení jsou těžce zdravotně postižení občané. Schází se zhruba 4x ročně.

Činnost sdružení vzdělávací aktivity 2008 2x školení na téma Komunikace, komunikační dovednosti, délka - 3 dny  2009 5x školení na téma Práce na PC – WORD, EXCEL, délka – 3 dny 4x školení na téma Buďte finančně gramotní, délka - 4 dny 1x školení na téma Komunikace, komunikační dovednosti, délka - 3 dny 1x školení na téma Obchodní dovednosti, délka – 3 dny   2010 8 x školení na téma Práce na PC – Administrativa v praxi, délka – 4 dny 8 x školení na téma WORD a EXCEL, délka – 5 dnů, pro zdravotně postižené zaměstnance firmy UNEX,a.s. 2 x školení na téma Obchodní dovednosti, délka – 4 dny

2011 Víkendové setkání v Jeseníkách – společná akce HANDI JOBS a Společnosti C-M-T, délka – 3 dny Víkendové setkání v Beskydech – přednášky na téma Zdravotně postižení v systému sociálního zabezpečení, délka – 3 dny 2012 Rekondiční pobyt v Piešťanech – společná akce HANDI JOBS a Společnosti C-M-T, hotel Máj Piešťany, délka – 5 dnů Víkendové setkání na Rajské Boudě – přednášky na téma zákoník práce a zaměstnanost spojené se sportovními aktivitami, délka – 3 dny Prázdninový pobyt v Piešťanech – přednášky na téma pracovně – právního minima, sportovní aktivity, hotel Máj Piešťany, délka – 4 dny

Činnost sdružení ostatní aktivity 2012 05/2012 upořádání jednodenního semináře pro obecní úřady a neziskové organizace na téma Alternativní finanční možnosti 08/2012 zapojení 40 klientů sdružení do projektu v rámci EU s názvem Podporujeme vstup zdravotně postižených na trh práce v Moravskoslezském kraji

Podané projekty spolufinancované z prostředků EU Občanské sdružení podalo celkem tři žádosti o finanční podporu z prostředků Evropského sociálního fondu. Bohužel však bezúspěšně. 2008 Lepší vyhlídky Poskytnutí vzdělání v oblasti mzdového účetnictví a mediální analýzy 03/2010 Podpora Vzdělání zdravotně postižených v oblasti personálního poradenství a mzdového účetnictví 10/2010 Podpora Posílení motivace a zvýšení kvalifikace ke vstupu na trh práce pro nezaměstnané zdravotně postižené spoluobčany

Ostatní projekty 08/2011 Jak uspět s handicapem na trhu práce Žádost o finanční příspěvek v rámci grantového řízení Regiogranty 2011. Cílem byla pomoc nezaměstnaným těžce zdravotně postiženým osobám ze statutarního města Ostrava při hledání zaměstnání. 04/2012 Projekt partnerství C.A.S.E.S. WORK Tento úspěšný projekt, našeho občanského sdružení, zkoumá svět scociálně spolupracujících podniků po celé Evropě, sbírá osvědčené postupy s vytváří nové inovativní výukové prostředky.

02/2013 INSPORT Tento druhý úspěšný projekt našeho sdružení je zaměřen na zapojení zdravotně postižeých klientů do sportovních aktivit. V rámci projektu bude zpracována studie, která bude analytovat přístup k začlenění zdravotně postižených klientů prostřednictvím sportu do společnosti. Bude také uspořádána sporotvní akce s tímto cílem.

Uplatnění zdravotně postižených na trhu práce Sdružení aktivně vyhledává vhodné pracovní příležitosti pro občany se zdravotním postižením a komunikuje s potencionálními zaměstnavateli zdravotně postižených.   V jednotlivých letech jsme našli pracovní uplatnění pro zdravotně postižené klienty v tomto rozsahu: v roce 2008 – 290 klientů v roce 2009 – 350 klientů v roce 2010 – 250 klientů v roce 2011 – 146 klientů v roce 2012 – 175 klientů v roce 2013 – 18 klientů (stsv k 31. 3. 2013)

Děkuji za pozornost. www.handijobs.cz