Statutární město Most – IPRM DEMOS Magistrát města Mostu Radniční 1/2 434 69 Most IČ: 00266094 DIČ: CZ00266094 Statutární město Most Sociálně odpovědné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Stavební akce 2013 Města Benešov nad Ploučnicí stav k
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Statutární město Ostrava
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Deset procent pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách města Mostu Agentura pro sociální.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
DLUHONSKÉ MOSTY Ing. Ivana Pinkasová
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
odbor politiky bydlení
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Statutární město Most – IPRM DEMOS Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Statutární město Most Sociálně odpovědné veřejné zadávání

Zapojení nezaměstnaných do plánovaných prací – roky  město Most se snažilo již v minulosti o zapojení nezaměstnaných či přímo obyvatel sídliště Chanov do prací probíhajících v dané lokalitě  v roce 2010 byly vyhlášeny dvě veřejné zakázky, ve kterých již bylo využito stejné podmínky, jakou zavádíme v rámci IPRM DEMOS – veřejná zakázka na „Úklid sídliště Chanov“ a veřejná zakázka na „Zajištění běžné údržby bytových domů na sídlišti Chanov“  u obou veřejných zakázek byla podmínka splněna – u žádného z uchazečů nebyl s podáním nabídky a splněním dané podmínky problém  pro plnění veřejné zakázky na úklid sídliště Chanov byli vítěznou společností najati pouze obyvatelé předmětné lokality  podmínky byly plněny a s realizací veřejných zakázek je město spokojeno – viz další strana

Úklid sídliště Chanov Stav před úklidem

Úklid sídliště Chanov

Stav po úklidu Úklid sídliště Chanov

Zvláštní podmínky plnění veřejné zakázky v sociální oblasti Nejméně 10 % osob, které se budou podílet na plnění zakázky, přijme dodavatel do pracovního poměru z řad dlouhodobě nezaměstnaných osob, a to minimálně na dobu celého trvání plnění veřejné zakázky. Vítězný uchazeč předloží do 1 týdne od oznámení o výběru nejvhodnější nabídky, nejpozději však před uzavřením smlouvy, seznam osob, s nimiž uzavřel pracovněprávní vztah v souvislosti s plněním zakázky, potvrzený místně příslušným úřadem práce, a zároveň předloží prohlášení o celkovém počtu osob, které se budou na plnění zakázky podílet. V případě nedoložení výše uvedených dokladů a nesplnění podmínky ve smyslu § 44 odst. 10 zákona VZ, nebude s uchazečem uzavřen smluvní vztah a bude jednáno o uzavření smluvního vztahu s uchazečem druhým v pořadí v souladu se zněním § 82 odst. 3 zákona VZ. Podmínka v rámci plnění veřejných zakázek

Daná podmínka byla uplatněna u těchto veřejných zakázek v rámci IPRM DEMOS:  Rekonstrukce bytového domu bl. 2  Rekonstrukce bytového domu bl. 8 (vč. sociálních bytů)  Rekonstrukce bytového domu bl. 11  Rekonstrukce bytového domu bl. 13 (vč. výtahu)  Rekonstrukce veřejných prostranství sídliště Chanov Celková investice do těchto staveb činila cca 60 mil. Kč bez DPH. VEŘEJNÉ ZAKÁZKY – IPRM DEMOS

Dlouhodobé výsledky uplatňování zvláštní podmínky v sociální oblasti: Akce Celkový počet pracovníků na zakázce Požadovaný počet (10%) V rámci podmínky vyjmuto z evidence UP Úklid sídliště Chanov (2010)1011 Zajištění běžné údržby sídliště Chanov 311 Úklid budov magistrátu města611 Rekonstrukce bloku 2 a Rekonstrukce bloku 8 a Úklid sídliště Chanov1011 Rekonstrukce veřejných prostranství na sídlišti Chanov 1011 CELKEM BILANCE VZ S PODMÍNKOU 10 %

ÚOHS vydal souhlasné stanovisko k uplatňování zvláštní podmínky veřejných zakázek v sociální oblasti (§ 44 odst. 10 zákona VZ) – není však možné tuto podmínku vztáhnout k určité lokalitě praxe ukázala, že využíváním zvláštní podmínky veřejných zakázek v sociální oblasti nedochází k navýšení ceny zakázek BILANCE VZ S PODMÍNKOU 10 %

Zvláštní podmínku v sociální oblasti budeme dále uplatňovat v rámci veřejných zakázek vyhlašovaných statutárním městem Most – pouze zakázky vyhovujícího charakteru, kde je vhodné tuto podmínku využít. Tuto podmínku jsme také zahrnuli do Pravidel pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu statutárního města Most a do Pravidel pro zadávání veřejných zakázek podlimitních a nadlimitních (interní směrnice města). Máme v úmyslu předmětnou podmínku v rámci zadávací dokumentace zařadit do hodnotících kritérií → čím více osob bude vyjmuto z evidence ÚP, tím větší zvýhodnění. Hledáme způsob, jak podpořit místní podnikatele. VEŘEJNÉ ZAKÁZKY PLÁNOVANÉ

IPRM DOPRAVA II. – Úprava řešení přednádražních prostor ,- Kč Rekonstrukce azylového domu ,- Kč Úprava veřejných prostranství bl – II.etapa ,- Kč Pěší propojení sídliště Chanov s lokalitou nádraží ČD v Mostě ,- Kč Rekonstrukce zastávek MHD ve městě Most ,- Kč Úprava kanalizace v prostoru tramvajového křížení ,- Kč VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 2014

Parkoviště v ul. Okružní ,- Kč Rozšíření odstavování vozidel v ul. J. Seiferta ,- Kč Parkoviště v ul. Československé armády ,- Kč Rekonstrukce veřejných prostranství před OD Rozkvět ,- Kč Parkoviště v ul. Moskevská u okresního soudu ,- Kč Opravy a údržba komunikací ,- Kč VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 2014

V roce 2014 se zvláštní podmínka v sociální oblasti uplatní v rámci veřejných zakázek na stavební práce v celkové hodnotě téměř 135 mil. Kč bez DPH VEŘEJNÉ ZAKÁZKY 2014

Za pozornost děkuje Ing. František Jirásek Vedoucí oddělení veřejných zakázek Odbor rozvoje a dotací Magistrát města Mostu Radniční 1/ MOST tel: MT: