ZÁMEK KONOPIŠTĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Znojmo
Křižánky Vítejte u nás.
Znaky barokní architektury
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Historické památky města MIKULOV
PRAHA-hlavní město ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
Zámek Poruba.
Vila prvního československého předsedy vlády Karla Kramáře tvoří bezesporu nepřehlédnutelnou dominantu letenského panoramatu. Pro její stavbu si Kramář.
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
Horákovský hrad František Křivánek.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji PROJEKT CZ.1.07/1.1.08/
Hluboká panoramaticky
Vizovice Eliška Kratinová.
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
BEZDĚZ.
Produkční zahrady Pražského hradu. Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Albrecht z Valdštejna 7.ročník.
Jagellonci v Čechách 7.ročník.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
START HISTORICKÁ DESÍTKA DOBA ALBRECHTA Z VALDŠTEJNA HODNĚ ŠTĚSTÍ.

České země za třicetileté války
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Český Brod.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Baroko Galerie plastik M. B. Brauna. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Z LETIŠTĚ PLZEŇ - LETKOV (LKPL)
GOTIKA.
Zámek Schönbrunn Vídeň Rakousko.
Zámek Hluboká CZ.
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Hrad Bezdez zvuk mono.
Zamek Hluboka zvuk mono.
VRTBOVSKÁ ZAHRADA.
Zamek Hluboka zvuk mono.
ČESKÝ ŠTERNBERK.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

ZÁMEK KONOPIŠTĚ

Zámek Konopiště - letecký pohled

Hrad Konopiště založil nedaleko svého rodového sídla Benešova kolem r. 1294 pravděpodobně pražsky biskup Tobiáš z Benešova a to podle vzoru francouzských pevností, salon jižního křídla zámku s válcovými věžemi, s parkánem, 4 branami a padacím mostem.

soukromé pokoje Františka Ferdinanda Po vymření Benešovců přešlo Konopiště v roce 1327 na 275 let do rukou Šternberků. V 17.–19. století se pak v drženi zámku vystřídala celá řada vlivných šlechtických rodů: soukromé pokoje Františka Ferdinanda Hodějovští z Hodějova, po bitvě na Bílé Hoře na krátkou dobu Albrecht z Valdštejna, Michnové z Vacínova, Vrtbové z Vrtby, Lobkovicové a další…

První zásah do středověké struktury hradu byl proveden koncem 15. století Jiřím ze Šternberka, dále pak začátkem 17. stoleti Hodějovskými z Hodějova. V barokni rezidenci proměnili Konopiště v 18. stoleti Vrtbové z Vrtby. kaple sv. Huberta

pracovna a ložnice V roce 1887 koupil zámek s celým pansrvím od Lobkoviců František Ferdinand d´ Este, od roku 1896 následník trůnu V roce 1887 koupil zamek s celym panstvim od Lobkovicu Frantisek Ferdinand d´Este, od r. 1896 naslednik cisarskeho trunu.

soukromé pokoje Františka Ferdinanda Arcivévoda dal zámek přestavět v historizujicim stylu a jeho okolí přeměnil v krajinářský park. Na ploše bývalé barokní zahrady založil růžovou zahradu se skleníky.

Do zámku umístil své rozsáhlé sbírky, které získal jednak jako dědictvi po svých italských předcích, jednak vlastní sběratelskou činností. V roce 1921 převzal Konopiště od arcivévodových dědiců československý stát a zámek i s parkem byl zčásti zpřístupněn veřejnosti.

společenský salon

salony jižního křídla salony jizniho kridla zamku

salony severního křídla

východni průčelí zámku s tzv. Kaňkovou branou

Nashledanou …