Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová 322 680 Listopad 2008 Didaktická technologie 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_127_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Identifikátor materiálu: EU
Hardwarové vybavení počítače
Vytvořil: Petrásek Jan
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte)
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Složení počítače a základní pojmy
SOFTWARE operační systémy
Asus W90 - Radeon HD 4870 X2.  Herní notebooky jsou často velké obrovské stroje, které byste spojením "přenosný počítač" nejspíš nenazvali ani po pěti.
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
Apple iPhone 3GS. Funkce fotoaparát 3MPx s autofocusem (zaostření) možností natáčet a stříhat video Nahrávání videa do VGA rozlišení (640x480) Zlepšení.
PC komponenty.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
TOSHIBA Qosmio X G Josef Adam. Procesor Procesor typ : procesor Intel® Core™2 Extreme QX9300 frekvence procesoru : 2.53 GHz sběrnice FSB : 1066.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
SOLID STATE DISK - SSD.
Opakování učiva pro 7. ročník
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Hardwarové vybavení počítače
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Operační systémy.
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Identifikátor materiálu: EU
Opakování hardware a software.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 11.1 Parametry.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Počítač a jeho složení.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Jak pracuje počítač Název školy
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Architektura počítače
HARDWARE Co je to ?.
Operační systém a BIOS 8. ročník.
Ultrabook pro studenty
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Porovnaní Herních notebooků od kč do kč Vypracoval: Nguyen Duc CuongBrno 2016.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Pojmy a názvy 2 Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Hardwarové vybavení počítače
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Využití v praxi operační paměti RAM
Paměť počítače.
Ultrabook pro studenty
Top 5 nejlepších značek Počítačů. 5 TOSHIBA 4 HP.
Informatika – Operační systémy
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Operační systémy.
Transkript prezentace:

Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1

Představa futuro-uživatele?

Jaké body zvažujeme? značka využití úhlopříčka displeje, hmotnost operační paměť operační systém pevný disk výbava rozlišení

… a další … grafická karta procesor optická mechanika

ZNAČKA Může být zárukou kvality… … ale nemusí! Acer, Apple, Asus, Dell, Fujitsu–Siemens, HP, Lenovo, MSI, Toshiba, a další…

VYUŽITÍ kancelářská práce a internet hraní her sledování filmů, poslech hudby grafická práce

ÚHLOPŘÍČKA A HMOTNOST m aličký displej (i 4,5“), ale i mega rozměr (i 19“) extra lehký (do 1kg) lehký (1 – 2kg) standardní (2 – 3kg) více než 3kg

OPERAČNÍ PAMĚŤ udává se v MB (GB) čím větší, tím lepší… určená pro dočasné uložení zpracovávaných dat a spouštěného programového kódu

OPERAČNÍ SYSTÉM základní programové vybavení počítače (software)  zavedeno do paměti počítače při jeho startu a zůstává v činnosti až do jeho vypnutí možnosti: ▫bez systému/Linux ▫Windows XP (a jeho další typy) ▫Windows Vista (a jeho další typy)

PEVNÝ DISK používá v počítači k trvalému uchování většího množství dat velikost se udává v GB opět čím větší, tím lepší…

VÝBAVA BlueTooth webkamera WiFi optická mechanika USB čtečka paměťových karet

ROZLIŠENÍ udává se v „px“ „znamená“ kvalitu zobrazení na displeji

Jak je libo? Co vyhovuje Vám?

Děkuji za pozornost… Zdroje: