Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje."— Transkript prezentace:

1

2 NETBOOK

3 NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje se především na poskytnutí přístupu k Internetu a jednodušší kancelářské práce.

4 HISTORIE Koncept netbooku byl zaveden v roce (modelem HP Omnibook 800 CT) se systémem Windows 95, avšak samotný termín netbook použila poprvé v roce firma Psion.

5 OPERAČNÍ SYSTÉMY Netbooky používají méně náročné operační systémy (zpravidla Linux, Windows XP či Windows CE) s procesory s nízkým odběrem elektrické energie jako jsou Intel Atom, VIA Nano.

6 PŘÍSLUŠENSTVÍ Vzhledem ke svým malým rozměrům a hmotnosti a důrazem na nízkou spotřebu energie netbooky nemají CD-ROM/DVD- ROM, popřípadě je tato prodávána jako příslušenství.

7 HARDDISKY Jsou menších rozměrů než u běžných osobních počítačů (2,5 nebo 1,8 palce) nebo jsou použity tzv. Solid State Disky.

8 INTERNET A KOMUNIKACE U modelů netbooků se předpokládají bohaté možnosti připojení k internetu (Ethernet, Wi-Fi) a komunikace s ostatními zařízeními, ať už prostřednictvím kabelů (USB, FireWire) nebo bezdrátově (Bluetooth).

9 Několik modelů: Model 1001PQ vyvedený v oblíbeném Seashell designu je vybaven procesorem Intel Atom N450, 1 až 2 GB paměti a pevným diskem o kapacitě 160 nebo 250 GB. Displej s LED podsvícením s úhlopříčkou 10,1 palců disponuje rozlišením 1024×600 bodů. Netbook dále nabídne výdrž až devět hodin bez nabíjení.

10 Model Eee PC 1018 zaujme hliníkovým šasi, dvěma porty USB 3
Model Eee PC 1018 zaujme hliníkovým šasi, dvěma porty USB 3.0 pro rychlý přenos dat a čtečkou otisků prstů. U modelu Eee PC 1015 mohou uživatelé očekávat až 13hodinovou výdrž na baterie. Poslední představený netbook s označením Eee PC 1016 s povrchovou úpravou z hliníku cílí zejména na firemní zákazníky.

11 ASUS představil 12,1" multimediální netbook ASUS Eee PC 1215N, do nějž se podařilo vměstnat procesor Intel Atom D525 a samostatnou grafickou kartu NVIDIA ION s technologií NVIDIA Optimus. Tento počítač nabídne také rozhraní USB 3.0 pro rychlejší přenos dat a technologii Bluetooth 3.0.

12 Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Netbook


Stáhnout ppt "NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google