Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky"— Transkript prezentace:

1 SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Netbooky

3 Mezi hlavní výhody netbooku patří rozměry,váha, poměrně dlouhá výdrž baterie a velmi vysoká mobilita. Téměř každý netbook je vybavený technologií bluetooth, WiFi, čtečkou karet (SD, MMC, xD aj.) a v neposlední řadě i webkamerou.

4 Cílem netbooku není vysoký výkon, a proto jsou netbooky většinou opatřeny procesory s označením INTEL Atom, INTEL Celeron, které se vyznačují velmi nízkou spotřebou. Nejběžnější úhlopříčky netbooků se pohybují v rozmezí 10,1“‒12,1“. Inch (coul, palec) je základní jednotkou US a imperiálního systému jednotek délky. Jeho velikost byla 1. 7. 1959 určena na 2,54 cm (přesně). Z inche se odvozují další jednotky délky. Tzn. úhlopříčka 10,1“ je v cm 25,65 dlouhá.

5 Netbook je vhodný pro uživatele, kteří požadují vysokou mobilitu (ať už na cestách nebo kdekoli jinde). S netbookem díky technologii WiFi můžete surfovat na internetu, sledovat filmy, poslouchat hudbu anebo třeba pracovat s řadou méně náročných kancelářských aplikací.

6 Cíl netbooků je maximalizace výdrže baterie, při zachování nejmenších rozměrů a váhy.

7 ? Otázky Jaké jsou hlavní výhody netbooků? Hlavní použití netbooků?
Jaké HW vybavení je požadováno pro netbooky? Hlavní použití netbooků? Dají se k netbooku připojit periferie a jaké?

8 Použité zdroje V prezentaci jsou použity obrazové a textové zdroje f. T.S. BOHEMIA s jejím souhlasem.


Stáhnout ppt "SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky"

Podobné prezentace


Reklamy Google