Základní škola Votice, okres Benešov školní rok 2012/2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
CLIL Content and Language Integrated Learning
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Vysoké mýto.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Gymnázium Jana Keplera Praha
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Výuka fyziky v ČR vývoj, současnost a perspektivy Jiří Tesař.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
DĚTI S NADÁNÍM. NADÁNÍ  pohybové (sportovní, taneční),  umělecké (hudební, výtvarné, literárně-dramatické),  praktické (manuální, sociální),  intelektové.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
(komentovaný přehled)
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Komunitní a otevřená škola
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských a základních škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Turnov.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Konflikt, koření života
Hodinář – vyprávěj, co potřebuje ke své práci
Rybolov – poznej svou značku
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Vývoj motýla Vnímání.
Jazykové hádanky Jazyk a řeč.
HYGIENA sebeobsluha.
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

Základní škola Votice, okres Benešov školní rok 2012/2013

Schůzka rodičů žáků 5.tříd Školní vzdělávací program ZŠ Votice Volitelné předměty na II.stupni ZŠ – Mgr.Dana Hronová ( zástupce ředitele)

Základní škola Votice, okres Benešov Od školního roku 2007/2008 došlo v naší zemi k velké změně v základním vzdělávání. Tyto změny vycházejí z Národního projektu rozvoje vzdělávání v České republice a reagují na evropské i světové trendy ve vzdělávání. Zájmem státu i celé Evropy je, aby byly Vaše děti co nejlépe připraveny na život v integrované Evropě, na možnosti vzdělávat se ve školách v celé Evropě a uplatnit se na evropském trhu práce. Proto všechny základní školy začaly vyučovat podle vlastních školních vzdělávacích programů, které by toto měly zajišťovat. Cílem ŠVP naší školy je naučit děti „učit se“ a celoživotně vzdělávat, komunikovat v několika jazycích, využívat informační technologie, pracovat tvořivě a v týmu. Děti by měly být sebevědomé, zodpovědné, tolerantní osobnosti, chránící přírodu, lidské zdroje, vlastní zdraví i kulturní a duchovní hodnoty společnosti. Škola nabízí vlastní realizaci v celoškolních projektech, poznávací zájezdy do Anglie, ozdravné pobyty u moře, lyžařské kurzy, plavecké kurzy, mezinárodní spolupráci e-Twinning, účast ve sportovních, vědomostních soutěžích a divadelních představeních ( Klub mladého diváka), nadstandardní vybavení IC technikou a možnost jejího osobního využívání mimo vyučování. Podrobnější informace a učební plán je k nahlédnutí na www.zsvotice.cz Kontakt: e-mail:zsvotice@centrum.cz telefon: 317 813 322

Učební plán pro 2. stupeň ZŠ Votice Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Ročník celkem předměty Z toho DČO 6. 7. 8. 9. Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 4 3+1 16 1 Cizí jazyk 3 12   Matematika a její aplikace Matematika 4+1 17 2 Informační a komunikační technologie Informatika Člověk a společnost Dějepis 8 1  Výchova k občanství Člověk a příroda Fyzika 1+1 6 Chemie Přírodopis Zeměpis Umění a kultura Hudební výchova Výtvarná výchova Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Tělesná výchova Člověk a svět práce Pracovní činnosti +1 Celková povinná časová dotace 29 30 31 32 122 Z toho disponibilní časová dotace 11 Volitelné předměty 14  24

Volitelné předměty 6.ročník Od 6. ročníku třídy se zaměřením: 1) na matematiku, technické a přírodovědné předměty 2) na jazyky a humanitní předměty Ad 1) společný základ + 1 hodina matematickotechnický seminář + 1 hodina přírodovědný seminář Ad 2) společný základ + 1 hodina konverzace v anglickém jazyce + 1 hodina literární seminář Společný základ obsahuje nabídku druhého cizího jazyka, sportovních aktivit nebo dramatické výchovy.

Nabídka předmětů pro matematicko – přírodovědný směr: Přírodovědný seminář rozvíjení dovedností spojených se záměrným pozorováním provádění i časově náročnějších měření, pokusů, vyhodnocování jejich výsledků a vyvozování závěrů rozvíjení logického a tvůrčího myšlení řešením problémových úloh vytváření schopností obhajovat výsledky své práce a využívat je v běžném životě Matematický seminář Modeluje a řeší netradiční situace Umí prakticky využít poznatky z geometrie Řeší složitější slovní úlohy z praxe Řeší matematické projekty Účastní se matematických soutěží, testů a olympiád

Nabídka předmětů pro humanitní směr: Konverzace v anglickém jazyce Žáci komunikují v každodenních situacích a správně používají formy jazyka a slovní zásobu spolupracují průběhu práce ve dvojicích, ve skupinách, při modelových situacích a při práci na projektech využívají získaných komunikativních dovedností k vytváření vztahů potřebných k plnohodnotnému soužití a kvalitní spolupráci s ostatními lidmi učí se chápat základní kulturní rozdíly své země a anglicky mluvících zemí Upevňuje a automatizuje si výslovností návyky. Rozvijí svou slovní zásobu. Upevňuje a automatizuje si gramatické jevy pravopisné návyky. Seminář z českého jazyka a literatury Rozvíjí vyjadřování a jazykové myšlení, poznává jazykové a pravopisné zajímavosti Pěstuje kulturu mluveného projevu, respektuje pravidla spisovné výslovnosti Využívá znalostí pravopisu při vlastní tvorbě Dokáže vhodně dokončit nebo vymyslet vynechaný text nebo název příběhu Uvědomuje si rozdíl mezi projevem mluveným a psaným, usiluje o jazykovou správnost, vhodnou kompozici a stylizaci

Nabídka volitelných předmětů s dvouhodinovou časovou učební dotací Všechny děti z šestých tříd mají možnost zvolit si z těchto volitelných předmětů: Další cizí jazyk - (německý jazyk) Sportovní a pohybové aktivity Dramatická výchova

Všechny děti z šestých tříd mají možnost zvolit si z těchto volitelných předmětů: Další cizí jazyk - (německý jazyk) Žáci komunikují v každodenních situacích a správně používají formy jazyka a slovní zásobu využívají získaných komunikativních dovedností k vytváření vztahů potřebných k plnohodnotnému soužití a kvalitní spolupráci s ostatními lidmi učí se chápat základní kulturní rozdíly své země a jinak mluvících zemí Upevňuje a automatizuje si výslovností návyky. Sportovní a pohybové aktivity rozumí základním rozdílům mezi jednotlivými druhy sportovní her rozumí základním pravidlům her, ovládá základy rozhodování při hře chápe role v družstvu a jedná při hře v duchu fair - play zvládá základní herní činnosti jednotlivce a uplatňuje je ve hře Dramatická výchova Seznámí se s postupy dramatického tvaru Prakticky se učí citlivému vnímání a porozumění mezi lidmi Rozšiřují si své herní dovednosti, odvahu zkoušet a experimentovat Spolupracují ve skupině na dosažení určitého cíle a uplatňují sociálně komunikační dovednosti Prezentují výsledky své práce na veřejnosti

Kompetence - shrnutí Kompetence k učení Kompetence k řešení problémů Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální         Kompetence občanské Kompetence pracovní

Finanční matematika - jako projektové vyučování Integrace učiva různých předmětů Práce ve větších časových celcích Týmová spolupráce Zapojení žáků do plánování a organizování výuky Řešení reálných problémů Kontakt s odborníky Použití různých informačních zdrojů