Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vývoj motýla Vnímání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vývoj motýla Vnímání."— Transkript prezentace:

1 Vývoj motýla Vnímání

2

3 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4

5 Použité odkazy Vlastní ilustrace

6 Metodický pokyn Integrovaný blok: příroda
Popis Děti se seznamují s vývojem motýla. Očekávání a cíle Pochopí vývojová stádia motýla, získá vztah k přírodě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 seznamujeme děti s postupným vývojem motýla, diskutujeme k jednotlivým stádiím vývoje. Klikáním na žlutou šipku ve směru hodinových ručiček od prvního obrázku se postupně odkrývají další Snímek č. 3 slouží pouze jako přechodná doba – příprava dětí na test. Snímek č. 4 ověřuje získané znalosti. Děti využívají barevné interaktivní pero, kterým spojují obrázky z horní řady k puntíku (opakování základních barev, grafomotorika ) Pro kontrolu stačí klikat na obrázky ve správném pořadí, ony se nám zařadí do logické posloupnosti ve spodní části snímku. Aby aktivitu mohlo opakovat více žáků, klikáme na žlutou šipku v levém horním rohu, která nás opět přenáší na snímek č. 3 Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Dětem ukazujeme různé housenky a ony se snaží namalovat motýla, který se z něj vylíhne Zalaminované obrázky mohou děti řadit na magnetickou tabulku Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Vnímat, že je zajímavé dozvídat se nové věci, využívat zkušeností k učení Slovně, výtvarně, technicky vyjádřit svoje jednoduché „nápady“, experimentovat, některé problémy řešit cestou pokus – omyl Samostatně se rozhodnout v některých činnostech Projevovat zájem o nové věci, dotazovat se při neporozumění, zkoušet, experimentovat Nechat se získat pro záměrné učení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Vývoj motýla Vnímání."

Podobné prezentace


Reklamy Google