Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jazykové hádanky Jazyk a řeč.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jazykové hádanky Jazyk a řeč."— Transkript prezentace:

1 Jazykové hádanky Jazyk a řeč

2 Co používá maminka k zametání…

3 Kterou věc na obrázku používá malíř

4 Leze pomalu jako…

5 Leze leze po železe, nedá pokoj, až tam vleze

6 Špinavý rypáček má …….

7 Na našem komíně sedává …..

8 Je pomalý jako…

9 Kuňká jako …

10 Čím se živí zvířátka

11 Použité odkazy Vlastní ilustrace

12 Metodický pokyn Integrovaný blok: Jazyk a řeč
Popis Rozvoj řečových schopností a jazykových dovedností Očekávání a cíle Rozvoj mluvního projevu a vyjadřování Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Práce s interaktivním výukovým materiálem
V poznámkách najde učitel popsané slovní hádanky, které dětem přečte a úkolem dětí bude kliknout na správný obrázek, při označení správného obrázku se ozve aplaus, při označení špatného obrázek zesvětlá. Cílem je rozvíjet u dětí kultivovaný řečový projev, receptivní dovednosti, jako je vnímání, naslouchání a porozumění. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Děti mají stejné obrázky zalaminované a mohou pomocí magnetické tabulky a magnetek přiřazovat dle pokynu učitele. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Prvky polytechnické výchovy
Aktivně komunikovat s druhými dětmi bez vážnějších problémů Vyjednávat s dětmi i dospělými ve svém okolí, domluvit se na společném řešení problému Vyhledávat partnera pro hru, domlouvat se, rozdělovat a měnit herní role, hru rozvíjet a obohacovat Spolupracovat při hrách a aktivitách nejrůznějšího zaměření, být ostatním partnerem Využívat neverbální komunikaci (úsměv, gesta, řeč těla, apod.) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Jazykové hádanky Jazyk a řeč."

Podobné prezentace


Reklamy Google