Složení a zalisování souborů dveřovek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Advertisements

Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_TECHNOLOGIE_T_15
4.2 Struktura povrchu - předepisování
Speciální dveře - s požární odolností, - vchodové dýhované,
Velkoplošné aglomerované materiály.
Řezání na hrubou délku Krácení řeziva na požadovanou délku + nadmíra. Odstranění vadných míst (suky, trhliny). Přeřezávací kotoučové pily. Posuv na zub.
Výroba dveřních křídel rámové konstrukce
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T_18
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_TECHNOLOGIE_T_14
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
SVISLÉ HORNÍ FRÉZKY.
Příprava lepících směsí
Strojírenství Strojírenská technologie Výroba spékaných výrobků (ST30)
Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.
Terasové palubky Kateřina TÓTHOVÁ.
PÁSOVÉ BRUSKY.
Broušení Slouží k vyhlazování povrchů materiálů. Obrábění probíhá pomocí zrn. Nástrojem je brusný papír nebo plátno. Skládají se z podkladového materiálu,
1 fáze – dýhové sesazenky, přířezy, spárovky a rámy,
Speciální úpravy ploch a boků
Frézování – tvarové Slouží k výrobě drážek, žlábků a profilů i pro zhotovování dřevěných spojů. Obrábějí přímé i zakřivené díly ze dřeva, dřevěných materiálů.
Povrchová úprava pigmentovými nátěry Základní napouštění provádíme ručně nebo poléváním. Penetrace se volí podle druhu nátěrového systému – syntetické.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Vyspravování vad Vyspravení vadných míst pomocí lamel (lodiček).
Výroba dveřních křídel lepené konstrukce
Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky.
Zkracování na hrubou délku
Úprava dílců fóliemi Používají se nejčastěji fólie PVC, řidčeji polyesterové (PE) a další. PVC fólie se vyrábějí v různých stupních tvrdostí a tloušťkách.
Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování
Vrtání otvorů pro kolíky
Montážní lepidla vytvrzují při normální teplotě a pevnosti dosahují po určité době, po tuto dobu musí být spoj zajištěn upínací silou rovnající se lisovacímu.
Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou.
Technologický postup výroby jednoduchého okna z lepeného eurohranolu s izolačním dvojsklem.
Lisovací membrány Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.
Stav a množství lepidla: - viskozita – nižší způsobuje vsakování lepidla do konstrukční desky a dýhy, vyšší umožňuje urychlení lepení. Upravujeme ji přidáním.
Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).
Rozměrové dělení konstrukčních materiálů
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_660_STROJNÍ OBRÁBĚNÍ MATERIÁLŮ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací materiál: Zuby.
BOZP Pravidla pro práci s ručními elektrickými dřevoobráběcími stroji.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Hoblování, obrážení, protahování
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Broušení stupňovitých povrchů
Dřevoobráběcí stroje pily frézky vrtačky dlabačky brusky.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výroba sedacího nábytku lamelového
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Matematika pro 9. ročník Povrch jehlanu.
Dřevoobráběcí stroje pily frézky vrtačky dlabačky brusky.
KVÍZ. KVÍZ Co je to broušení? mechanická beztřísková operace mechanická operace mechanická třísková operace další.
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu
zpracovaný v rámci projektu
Střední odběr Broušení Lapování.
Transkript prezentace:

Složení a zalisování souborů dveřovek Výrobní fáze složena ze tří výrobních úseků – složení souboru, lisování souboru dveřovek a klimatizace. Skládání se provádí na pracovním stole. Plášť a středová část se složí do šablony, která zajišťuje pravoúhlost souboru před a při lisování. Buď vkládáme soubor dveřovky do lisu i se šablonou – komplikovaná manipulace kolem lisu a při ručním plnění nebo vyprazdňování, nebo se bodově vytvrdí lepidlo (nebo se použijí sponky, hřebíky) pomocí VF ohřevu tak, aby byla zajištěna stabilita souboru a dále se pracuje bez šablony. Nutno zajistit pravoúhlost, aby nadmíra ( 2mm) stačila na kvalitní opracování bočních ploch.

Kontrola pravoúhlosti při ruční výrobě

Lisování v hydraulických lisech, lisovací tlak 0,4 – 0,5 MPa Lisování v hydraulických lisech, lisovací tlak 0,4 – 0,5 MPa. Tlak se určuje výpočtem. Lisovací doba závisí na lepidle a teplotě, při jejím určování je nutno počítat i s časem pro prohřátí pláště. Technologie lisování může výrazně ovlivnit kvalitu dveřního křídla. Nutno dodržovat vazbu teplota, tlak a čas stanovené pro lepidlo. Klimatizace se provádí při dílenské teplotě (20oC). Zalisované dveřovky se kladou na rovnou podložku do hráně zpravidla ne vyšší než 1800 mm. Po dobu klimatizace je hráň přikryta nejlépe vyřazenou dveřovkou.

Strojní opracování dveřních křídel Obvodové opracování na dvoustranném frézovacím a formátovacím stroji – zajištěna rovnoběžnost a pravoúhlost. Nejprve boční plochy svislé poté horní a spodní. Přebroušení povrchu DVD nebo MDF pomocí dvoupásové brusky s mechanickým posuvem nebo širokopásové brusky. Zrnitost brusného materiálu 120 – 150. Zakování zámku a povrchová úprava shodná jako u rámových dveří. Kompletace a výstupní kontrola Patří sem zakování závěsů, zasklení a výstupní kontrola.